Eski CHP'li vekil: Hedef Başbakan Erdoğan'dır

Kanal 7'de yayınlanan İskele Sancak programına katılan CHP eski milletvekili Şükrü Elekdağ 17 Aralık operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elekdağ, "Hedef Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti yıkmak" dedi.

GİRİŞ 21.12.2013 00:30 GÜNCELLEME 21.12.2013 01:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak programında 17 Aralık tarihinde İstanbul'da gerçekleşen operasyonunun ayrıntıları ele alındı. Programa katılan Emekli büyükelçi ve CHP eski milletvekili Şükrü Elekdağ, ise operasyon ve sonrasında yaşananlar için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HEDEF HÜKÜMETİ YIKMAK

Operasyonun planlı bir hareket olduğunu söyleyen Elekdağ, "Bu son derece planlı hazırlanmış bir hareket. Bunun arkasındaki stratejik ve çok kuvvetli bir beyin var. Atacağı adımları çok güzel hazırlamış. Bunun hükümeti yıkma amacı güttüğü apaçık belli. Çünkü bu şekildeki olaylar kamuoyunun gözünde Türkiye'nin boğazına kadar yolsuzluğa battığı imajını uyandırmaya çalışıyor. Bu operasyonlarla etki amaçlanıyor. Üçü bir arada olduğu zaman muhakkak bir sonucu olacak diyorlar. Bununla ilgili dosya bilgileri fotoğraflar basına servis ediliyor. Bütün bunlar çıksın ve bu fotoğraflar insanların zihninde derin izler bıraksın böylece davaların üstü örtülemesin. Üçüncü husus ise seçimlerin arafesinde yapılıyor. Siyasi amaç güdülüyor. Bununla güdülen amaç ise AKP iktidarını yıkmaktır. Bu apaçık belli. Bu tartışması gereksiz birşey" dedi. 

HEDEF BAŞBAKAN ERDOĞAN

Operasyonda Başbakan Erdoğan'ın hedef olduğunu söyleyen Elekdağ, "Bu operasyonda herkes ne var diye soruyor. Burada bir hedef var. Ben yıllardır Hizmet Hareketi'ni izliyorum. Hizmet Hareket'in herhangi bir şekilde AKP ile bir sorunu yok. Hareket, AK Parti'nin Türkiye'ye hizmet etmesini istiyor. Ayakta kalmasını istiyor. Değerleri ve tabanı aynı. Biz ruhen aynı frekanstayız diyorlar. Biz bundan sonrada AKP için çalışmaya devam edeceğiz diyorlar. Hedef Başbakan Erdoğan oluyor. Onlar Başbakan Erdoğan'ın yerine daha esnek, daha realist bir kişi görmek istiyorlar. Şöyle bir hesap var. Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na gitmek istemezse ya da oraya çıkarsa rahmetli Özal'ın yapmak istediğini yapacak. Kendi istediği istikamette hareket edecek. Mesela Numan Kurtulmuş olabilir diyorlar. Devletinin dümenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinde olmasını istiyorlar. Onun başbakan olmasını istiyorlar. Bu akıl Cemaat'e ait bir akıl" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Recep Sandik 10 yıl önce Şikayet Et
    Tum aldiklari paralar helal olsun. 4.5 milyon dolar imam hatip parasi oldugu icin helal olsun diyorum ve banka mudurunun bir an once gorevine donerek imam hatip icin ayakkabi kutularinda ba[is para biriktirmeye devam etmesi gerekir. Ancak bu bagis paralari ayakkabi kutusu yerine daha uygun bir yerde saklansa daha iyi olurdu. Cunku genelde kanunsuz paralar ayakkabi kutularinda saklanir. Suclanan kisilerin ne kadar mutevazi bir hayat yasadiklarini gordukce bu iftiralarin yalan oldugu daha cok ortaya cikiyor.
    Cevapla
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon hukumetleri doneminde. bankalara giren hortumcular = cem uzan cavit caglar murat demirel = bankalarin icini bosaltir banka borclarini da millete odetirlerdi = simdi bankalari soyamiyorlar = genel mudurun evinden cikan 4.5 milyon dolar rusvet parasi mi = butun bankalarda buyuk musterilerin ozel talepleri dogrultusunda ozel islemler yapilir = milyar dolarlik musterilerin bu tur nakit ihtiyaclari olabilir genel mudurde bu musterilerle dogrudan ilgilenebilir = bu olay iyice arastirilmadan hemen rusvet damgasi vurulmamali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!