Bu nasıl beddua! Sıkıysa kime ettiğini de söylesin

Başbakan Erdoğan'ın uçakta Zaman yazarına "Bu nasıl beddua, kime ediyor. Sıkıysa kime ettiğini de söylesin, isim versin" dediği öğrenildi.

Bu nasıl beddua! Sıkıysa kime ettiğini de söylesin
Bu nasıl beddua! Sıkıysa kime ettiğini de söylesin
GİRİŞ 24.12.2013 09:13 GÜNCELLEME 24.12.2013 09:52
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Sabah yazarı Mahmut Övür, Erdoğan'ın "Bu nasıl beddua, kime ediyor. Sıkıysa kime ettiğini de söylesin, isim versin" dediğini yazdı. İşte Övür'ün o yazısı...

Pakistan gezisine bu gerilimli ortamda çıkıyoruz. Başbakan'a eşlik edenler arasında hükümetten Zafer Çağlayan, Binali Yıldırım, AK Parti'den ise Numan Kurtulmuş, milletvekilleri Belma Satır ve Burhan Kayatürk gibi isimler vardı.
Geziye kalabalık olmasa da Türkiye'nin önde gelen işadamları ve gazete köşe yazarları da katılmıştı. Bülent Eczacıbaşı, Nihat Özdemir, Hüsnü Özyeğin, Ali Kibar, Ethem Sancak, Ahmet Albayrak, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi dikkat çeken isimlerdi. Ama benim gözüm davetli listesinde olan ve cemaate yakınlığıyla bilinen Tuskon Başkanı Rıza Nur Meral'i aradı. Uçakta göremedim.

Uçakta -benim bildiğim- sadece, cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Mustafa Ünal vardı. Ünal, gazeteci kimliğiyle her zaman saygı uyandıran bir isimdi ve Başbakan'la aralarında nasıl bir diyalog geçeceğini doğrusu merak ediyordum.

UÇAKTA PÜR DİKKAT KESİLEN KONUŞMA

Uçak havalandıktan bir süre sonra Başbakan Erdoğan dolaşmaya başladı ve herkesin elini sıkarak sohbet etti. Sıra tam arkamda oturan Mustafa Ünal'a geldiğinde herkes pür dikkat o konuşmayı izlemeye başladı.

Başbakan Erdoğan'ın şu minvaldeki sözleri çarpıcıydı: "Bu nasıl beddua, kime ediyor? Sıkıysa kime ettiğini de söylesin. İsim versin."

Başbakan Erdoğan, mücadele ediliyorsa bunun açıkça yapılması gerektiği mesajını veriyordu. O mesajın nasıl karşılık bulacağını göreceğiz ama bu gerilimli durum en çok da dünyanın dört bir yanında ticaret yapmaya çalışan işadamlarını etkiliyordu.

YORUMLAR 37
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    ben sana dim kime dediğini. Dinin ruhuna aykırı birşey yapmışlarsa,yaptıkları şey kuran disiplinine aykırıysa,sünneti sahiyaya aykırıysa,islamın hukukuna aykırıysa,Allah cc onları ve bizide yerin dibine batırsın,evlerine ateş versin,yuvalarını başlarına yıksın,Aminnnn
    Cevapla
  • ihsancengiz 10 yıl önce Şikayet Et
    Her büyük olayda ortalık toz duman oluyor.. Her büyük olayda ortalık toz duman oluyor. Böyle demokratik bir ülke olamaz. Allah milletimize akıl fikir versin olanı biteni tek ağızdan değil herkezi dinleyererek analiz ede bilme kabiyeti versin. Takım tutar adam tutmayı esefle kınıyor lanetliyorum.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    ibrahimciğim hocan döktü. sen de boyamışsın! Aferim sana...
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    konuşma yarım yamlak yayınlanıyor diyenler . asıl yarım yamalak yayınlayan ve yarım yamalak değerlendiren sizssiniz .tamam kendimide katarak hukuksuz yapıldıysa evimize ateş düşsün.v.s demiş ama Allah aşkına o peygamberimizin kafirlere ettiği bedduayı kendine ve tarafına ettimi?? kendi tarafına yolumuzu kes! bizden bişey olmasın! duygularımızı sinemizde bırak dedimi?mübahale dahi kabul etsek,kendi ve tarafına ne beddua ettiyse diğerine bir kelime eksik beddua etse olurdu ama 100 kelime fazla beddua etmesi çook ayıp !ne demek ? birliklerini boz aralarına ayrılık düşür onları sars belalarını kendi aralarına sal! hele hele ,bizi onlara karşı muzaffer kıl sen kimsin onlar kim?ben arap kökenliyim.bu benim anadilim kelimesi kelimesine anladım bedduayı .. bedduanın arapça bölümü çok feci anca kafire savaş zamanında zulüm zamanında edilecek bir beddua yapmayın dökülüyorsunuz mübahale mulaene v.s alakası yok !!
    Cevapla
  • Ahmet Can 10 yıl önce Şikayet Et
    Beddua. İsral'in dünya hakimiyetini yavaşlatan ve böyle uğraştıran Filistinlilerin Allah evlerine ateş...!!!Korkarım ki beddua böyle olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış