Eminağaoğlu Meclis'i karıştırdı!

Eski YARSAV Başkanı Eminaoğlu'nun Meclis Adalet Komisyonu'ndaki provokatif hareketleri Meclis'te kavgaya neden oldu. Yumruk ve tekmelerle kavga eden milletvekilleri, birbirlerine su şişesi, çanta, telefon ve laptop fırlattı.

GİRİŞ 11.01.2014 14:29 GÜNCELLEME 11.01.2014 22:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

HSYK'nın yapısında değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı.

ESKİ YARSAV BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU MECLİS'İ KARIŞTIRDI!

Eminaoğlu'nun Meclis Adalet Komisyonu'ndaki provokatif hareketleri Meclis'te kavgaya neden oldu.

HSYK Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü sırada Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, söz almak ve yürüdüğü sırada AK Partili Milletvekilleri duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine AK Parti ve CHP'li milletvekilleri tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce milletvekilleri birbirlerine diz üstü bilgisayarlarını ve tabletlerini fırlattı. Bu sırada AK Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na masanın üzerine çıkarak uçan tekme attı. Bu andan itibaren komisyon salonu iyice gerildi ve kavga büyüdü. Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri güçlükle ayırdı.

CHP'LİLER ORTAMI GERMEK İÇİN HERŞEYİ YAPTI!

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Milletvekilleri birbirlerine yumruk ve tekmelerle saldırdı, su şişesi, çanta, telefon, laptop, iPad fırlattı. Bazı milletvekilleri kavga sırasında masa ve sandalyelerin üzerine çıktı.

Kavgayı araya giren diğer milletvekilleri güçlükle ayırdı.

KADIN VEKİLLER DE BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Salonda AK Partili ve CHP'li erkek vekiller arasındaki kavga kadın vekillere de sıçradı. AK Partili Fatma Kotan, Öznur Çalık ve CHP'li Dilek Akagün Yılmaz arasında kavga çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen kadın vekilleri, erkek vekiller güçlükle ayırdı. AK Partili Öznur Çalık, "Herkes haddini bilecek" diye bağırdı. CHP'li Yılmaz, "Terbiyesiz sizsiniz" dedi.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI İNCELENECEK

CHP'li Milletvekilleri, yaşanan olay sonrası Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya komisyon salonundaki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesini istedi. İyimaya'da incelenmesi talimatı verdi.

'YEMİN EDİYORUM KAMERALARI SÖKECEĞİM'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşanan arbede görüntülerini incelemek istediklerini komisyon salonundaki 6 güvenlik kamerasının çalışmadığını belirterek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'ya tepki gösterdi. Altay, "Salondaki 6 güvenlik kamerasının kayıt yapmadığını öğrendik. Kritik bir toplantı yapıyoruz. Bugün kamera çalışmıyorsa ne zaman çalışacak. Yemin ediyorum ben kameraları sökeceğim"diye tepki gösterdi.

İYİMAYA'DAN KAMERALAR İÇİN TALİMAT

Ahmet İyimaya da "Eğer bu kameralar her zaman muntazaman çalıştırılıyor ise kapatılması yanlıştır" karşılığını verdi. İyimaya, kameraların çalıştırılması için talimat vereceğini söyledi.

MHP'DEN DE TEPKİ GECİKMEDİ

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da Eminağaoğlu'nun engellenmesini doğru bulmadığını belirterek, "Ömer Faruk Bey bir dilekçe verdiğini söylüyor. Fikrini beğenin beğenmeyin. Verilmiş dilekçenin akıbetini öğrenmek istiyor. Bunun fiili davranışla engellenmesi doğru değil" diye konuştu.

Toplantıda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma devam etti. 

Bu arada, toplantının başlangıcında çıkan kavga sırasında masalardaki bazı mikrofonlar da zarar gördü.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • kadir 10 yıl önce Şikayet Et
    vayyy beee işe bak.....?. iyi vallah meclis bir komisyon toplantısı yapsın herhangi bir yasa değişikliği yapsın kendini bir ...... şey sanan insanlar kendi kafasına göre gitsin ortalığı karıştırsın o zaman herkes kendi kafasına göre girsin ortalığı karıştırsın daha komisyonun toplanmasına ne gerek var ki hayret vallah bana göre suç o emineağaoğlumu ne onda değil onu içeri bırakanlarda dır .........
    Cevapla
  • Erzurumlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ???. yuh diyorum size yani yuh. bu nasıl mantık yav. zeyid abi helal olsun nedir ya? chp milletvekili ortamı istediği kadar gersin, sen vekilsin, seçilmişsin. pardon ama seni seçenler burada helal olsun diyorsa sende yaparsın, haklısın. aşağıdaki yorumcular bu hareketi başka partiden birisi yapsa ne derdi merak ediyorum. orası milletin meclisi ise ya adam gibi iş yapın ya da defolun gidin. terbiyesiz herifler...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. mecliste darbeçilerin koruyan odakları etkisizleştirilmeye calışılıyor iken darbeçilerden beslenen odakların vekil sıfatı ile bulunması dün nasıl utanç tablosi ile karşımıza gecerken bugunde aynı durumda karşımıza geciyorlar . adnan menderesi asarak ikdidar veseyati almak isteyenler ile bugunki zihniyet arasında ne fark vardır . mualefet en iyi bildini yapıyor ggene darbeçiler ile omuz omuza...sandıkda şurda ne kaldı zaten
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    gözünü sevdiğim. mübarek zopa
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    zhniyet. bunlar hep aynı mecliste olanlar hukumetın çalışmasını ,halka hizmet edilmesini engellemek için çalışır ,belediye meclisinde olanlar ezan ın yasaklanması için çalışır ,bunlar boyle halka ve ülkeye faydaları olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti