Hüseyin Çelik'ten cemaat açıklaması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Erdemli Yöneticiler Akademisi'nce düzenlenen sohbette ‘Türkiye'de Aydınlar ve Siyaset' konulu sunum yaptı.

Hüseyin Çelik'ten cemaat açıklaması
Hüseyin Çelik'ten cemaat açıklaması
GİRİŞ 16.01.2014 23:34 GÜNCELLEME 16.01.2014 23:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “İster adına hizmet cemaati deyin, ister adına Fethullah Gülen Hocaefendi'ye gönül vermiş insanların oluşturduğu bir sivil toplum hareket deyin, ne derseniz deyin. Biz bu insanlarla bir derdimiz olamaz. Bizim onları hedef tahtasına koymamız söz konusu değildir. Böyle toptancı tutum içerisine kim girerse girsin yanlış yapar.” dedi.

2009'dan bugüne kadar bin 812 AK Partili belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından ön inceleme izni verildiğini belirten Çelik, “AK Partili belediye olunca yanlış yapmaz diye bir şey yok. 708 seferde Ak Partili belediyelerle ilgili soruşturma izni vermiş. Bizim, yüz kızartıcı suç işledi diye ihraç ettiğimiz belediye başkanlarımız var. Şuanda hapiste olan belediye başkanları var. Bu memlekette tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim elini uzattıysa biz o eli kırarız. Kim çalarsa, kim istismar ederse, yolsuzluk, istismar ederse biz onun karşısında oluruz. Ama yolsuzluklarla mücadele ederken usulsüzlük yapamazsınız. Hukuku çiğneyemezsiniz. Hukuku sopa olarak kullanıp siyaseti dizayn etme gibi bir tertip içine giremezsiniz. Bunu yaptığınız zaman, yaptığınız şey hukuk falan olmaz. Bugünlerde tartışmanın özü esası budur. Beytül Mala el uzatan, kamu malına el uzatan, çalan çaldıran, rüşvet veren alan kimse bunun bedelini öder." ifadelerini kullandı.

Son günlerde yaşanan olaylara da değinen Çelik, “İster adına hizmet cemaati deyin, ister adına Fethullah Gülen Hocaefendi'ye gönül vermiş insanların oluşturduğu bir sivil toplum hareketi deyin, ne derseniz deyin. Biz bu insanlarla bir derdimiz olamaz. Öğrenci, öğretmen, esnaf, memur, sanayici, tüccar, ev hanımı, öğretim üyesi bu insanlardan oluşan ve muhafazakâr kitle olan bu insanlarla bizim kavgamız da olamaz. Bizim onları hedef tahtasına koymamız söz konusu değildir. Böyle toptancı tutum içerisine kim girerse girsin yanlış yapar.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • athen slayer 10 yıl önce Şikayet Et
    Bize yakışmaz. Cemaat zaten hükümete tavır alırsa kendi kaybeder. Kendi halkından kopar. Nasıl hükümetin içinde yolsuzlukla uğraşan olabiliyorsa cemaatin içinde de münafıklar olabilir. Cemaat kendini temiz sanmasın hükümette aynen öyle. Zaman gazetesinde ve samanyolu haberde yazan bazı yazarlardan çok ciddi şüpheleniyorum. O yazarlar o kurumlardan temizlenmedikçe insanlar cemaate tekrar saygı duymayacaklar
    Cevapla
  • selimfirat 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu çağrıya cevap gelmez. çünkü ne kadar güzel konuşursanız konuşun, ne kadar ayırmaya çalışırsanız çalışın onlar kendilerini toptancı görüp yek vucud hareket ediyorlar. BAkın haşhaşiler diye bir kavram ortaya atıldı. Benim bildiğim herkes "kardeşim bizi haşhaş ettiler" "yahu siz değil içinizdeki çürüklere" dediler diyoruz." yoook hepimize dediler" Adamlar okumuş kültürlü ama maalesef akpartiye karşı şartlanmışlar. Maalesef.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...