Eroğlu: Sadece Türk bayrağı yere düşmez

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: " Rabbimiz, Allah, bu milletle beraber. Çünkü bu millet, bu bayrak düşerse Balkanlar düşer, bu bayrak düşerse Ortadoğu, Orta Asya, Azerbaycan, Afrika düşer"

Eroğlu: Sadece Türk bayrağı yere düşmez
Eroğlu: Sadece Türk bayrağı yere düşmez
GİRİŞ 08.02.2014 15:48 GÜNCELLEME 08.02.2014 15:48

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gezi olaylarının arkasından 17 Aralık. Ama onların hesapları tutmayacak. Çünkü Rabbimiz, Allah, bu milletle beraber. Çünkü bu millet, bu bayrak düşerse Balkanlar düşer, bu bayrak düşerse Ortadoğu, Orta Asya, Azerbaycan, Afrika düşer" dedi.

Eroğlu, Dinar ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Türkiye'nin, son 250-300 yıldır özellikle geçen sene mayıs ayında en parlak dönemini yaşadığını belirten Eroğlu, "Bu milletin düşmanları bunu hazmedemedi. 'Artık bu Türkler çok oluyor, bunların önünü nasıl keseriz' diye planlar yaptılar ama bu milletin düşmanlarının, Türkiye düşmanlarının bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var" ifadesini kullandı.

Yüreğinden gelen sesle konuştuğunu bildiren Eroğlu, 21'inci yüzyılın, Türkiye'nin asrı olacağını dile getirdi.

Tüm engelleme çabalarına rağmen milletin yıldızının parlak, geleceğinin aydınlık olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Osmanlı Devleti zamanında maalesef hep borçlanmışız. 1699, dönüm noktası. Hatta o zaman Düyun-u Umumiye kurulmuş. Gelmişler, milletin gelirlerine dahi el koymuşlar" diye konuştu. Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce de durumun böyle olduğunu ve IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlanıldığını hatırlattı.

IMF yetkililerinin her gelişlerinde hükümete baskı yaparak istediği şartları kabul ettirdiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Aynı numarayı Başbakanımıza da yapmak istediler ama biz büyük bir milletiz. Başbakanımız, 'Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. IMF'nin şartlarını kabul etmeyiz. Yolumuza IMF'siz devam edeceğiz' dedi. Onlar da 'Dünyada kriz var nasıl olsa Türkiye'de de kriz çıkar, boyun eğmeye mecbur olurlar' diye düşündü fakat Allah yardım etti, neticede yolumuza IMF'siz devam ettik. Vadesi gelen borçları takır takır ödedik. Hadiseler ne zaman çıktı? 17 Mayıs 2013 tarihinde. Kalan cüzi miktarda IMF borcunu da tamamladık, hatta 'IMF'ye 5 milyar dolar borç verelim' dedik. Türkiye artık ayağa kalkıyor. Başı dik bir Türkiye var. Neticede bu milletin şahlanışından ayranı kabardığı zaman yabancılar korkar. 'Bunun önünü nasıl keselim?' dediler. Gezi olaylarının arkasından 17 Aralık. Ama onların hesapları tutmayacak. Çünkü Rabbimiz, Allah, bu milletle beraber. Çünkü bu millet, bu bayrak düşerse Balkanlar düşer, bu bayrak düşerse Ortadoğu, Orta Asya, Azerbaycan, Afrika düşer. Cenab-ı Allah'ın takdiri ilahisi odur ki bu millet tekrar İslam aleminin kolu, kılıcı olacak."

- "Yatırımlar doludizgin devam ediyor"

Eroğlu, Türkiye'nin ekonomisinin 26'ncı sıradan 16'ncılığa yükselmesi, IMF'ye borcun ödenmesi, Merkez Bankasının kasasının tıklım tıklım doldurulmasının, partisinin teşkilatları sayesinde olduğunu söyledi.

Bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik istikrarın da olduğunu anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yatırımlar doludizgin devam ediyor. Bu kardeşinizin girmediği köy, yol yok. Baraj, gölet, sulama tesisi, dere ıslahı ve ağaçlandırma yapmadığımız yer kalmadı. Her tarafa elimizi ulaştırdık. Bizden önceki koalisyon hükümeti 3,5 yılda Devlet Su İşlerinde (DSİ) 9 tesis açabilmiş, 8 katrilyon harcamış. Yılda 350-400 tesis yapıyoruz. Yılda 3 tesisten 350-400 tesise; farkımız bu. AK Parti demek, millete hizmet demektir. AK Parti, milletin bağrından çıkmıştır. Biz millet için çalışıyoruz. Bizler milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Allah'ın izniyle 20 milyon dekar arazide sulama sorununu çözdük. Türkiye'de 76 şehirde su sorununu çözdük. AK Parti, büyük düşünenlerin partisi. 2050-2060 yılına kadar suyumuzu hazır ettik. Binden fazla dere ıslahı yaptık."

Veysel Eroğlu, Türkiye'nin muhteşem yükselişini görünce korkan dış güçlerin yaptığı şeyin 250 yıldan beri "Şark Meselesi" adıyla anıldığını belirtti. Onların, "böl, parçala, yut" mantığıyla hareket ettiğini dile getiren Eroğlu, "Niye hep İslam aleminde birbiriyle millet kavga ediyor? Amerika'da yok mu? 77 tane millet var. Almanya'da, İspanya'da, İngiltere'de yok mu? Çünkü maksatları o değil. Çünkü maksatları Türkiye'yi yok etmek, bu milleti yok etmek ama biz birlik, beraberlik, kardeşliğimizi muhafaza ederek onların oyununa gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Törende, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti Dinar Belediye Başkan adayı Yaşar Yener Emeksiz ve partinin bölgedeki diğer belediye başkan adaylarıyla vatandaşlar hazır bulundu.

Eroğlu daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...