Eroğlu'ndan muhalefete İSKİ'li cevap

AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi"nin birinci bölümünün görüşülmesi sırasında muhalefetin tapelerle ilgili sözlerine Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İSKİ'yi hatırlatarak cevap verdi.

Eroğlu'ndan muhalefete İSKİ'li cevap
Eroğlu'ndan muhalefete İSKİ'li cevap
GİRİŞ 12.02.2014 09:29 GÜNCELLEME 12.02.2014 09:29

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İSKİ'yi devraldığında 2,5 milyar dolar borcu olduğunu belirterek, "Biz bunları ödedik. Kusura bakmayın İstanbullu bunu biliyor, Türkiye bunu biliyor. Onun için her seçimde bizi destekliyor. Yani milleti saf mı sanıyorsunuz?" dedi.

AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren "Torba Kanun Teklifi"nin birinci bölümünün görüşülmesi sırasında söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yayınlanan tapelere değinerek, "Sayın Bakan benim kafaları karıştırdığımı ifade ediyor. Bakan özel ormanın tarifini yapıyor. Özel ormanlarda yapılaşma yüzde 6'dır. Burada bu görüşmeleri yaptınız mı, yapmadınız mı? Bu tapeler sahte mi, değil mi?" diye sordu.

Eroğlu da telefon konuşmalarında bir şey olmadığını belirterek, "Diyor ki hakkı ne kadardır? O da yüzde 6 olduğunu söylüyor. Zaten bu mevcut durumu ilan etmekten ibaret. Tape dedikleri bu. Kusura bakmayın biz son derece şeffaf..." diye konuştu.

Yıllarca İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"İSKİ'de büyük soygun olmuş, onlarla hiç meşgul olmadım. Çünkü benim tabiatımda bu yok. Bir şey varsa, bir şikayeti varsa gider, savcılığa götürür. Bu tapelerden dolayı bir suç varsa, suç benimle alakalı değil bir kere götürsün savcılığa versin. Ne kadar hak veriliyor? 'Hususi ormanlarda verilen hak belli' diyor. 'Yüzde 6' diyor. Kanunda zaten var. Bizim kanun dışında yüzde 8 hak verme yetkimiz yok. Bu yetki yüce Meclis'te. Bunlar daha bunu bilmiyor. Ama eğer bu şekilde yolsuzluklardan bahsedilirse biz bunların yolsuzluklarını çok iyi biliyoruz. 'Bunlar' dediğim geçmiş dönemlerdeki yöneticilerin yolsuzluklarını. Ben İSKİ'yi devraldığımda İSKİ'nin halini biliyorsunuz. Yani yolsuzluk yapılmış, para yok, su yok. 2,5 milyar dolar borç takmışlar. Biz bunları ödedik. Kusura bakmayın İstanbullu bunu biliyor, Türkiye bunu biliyor. Onun için her seçimde bizi destekliyor. Yani milleti saf mı sanıyorsunuz?"

Eroğlu, Afyonkarahisar'a gittiğinde bir vatandaşın, "Bizi saf mı sanıyor bunlar? Siz IMF'ye olan borcu ödediniz. Merkez Bankası'nın kasasını doldurdunuz" dediğini anlattı.

Geçmiş dönemde bir göletin 20 yılda bitmediğini, şimdi ise çok kısa sürede yapıldığını belirten Eroğlu, "Fark bu işte. Millet bunu görüyor. Milleti saf sananları millet sandığa gömer bakın bunu söylüyorum. Millet feraset sahibi, idrak sahibi, izan sahibi. 30 Mart'ta ben değil millet gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

Daha sonra Bakan Eroğlu ile MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz arasında küçük bir tartışma yaşandı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, birleşime 5 dakika ara verdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin ara sırasında, Başbakanın yaptığı iddia edilen telefon görüşmesine yönelik ifadeleri üzerine AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İnce'ye, "Seni ne ilgilendirir. Ahlaksızlık yapma. Biraz ahlaklı olun Başbakana karşı konuşmanızda. Bir grup başkanvekilinin Başbakana karşı konuşma tarzını bilmesi gerekir" dedi.

Bunun üzerine İnce, "Dedi mi, demedi mi? İftira mı atıyorum?" diye sordu.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, yapılan iki yoklamada da karar yeter sayısı bulunamayınca birleşimi bugün saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı