Emrullah İşler: Cemaat özür dilemeli

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in Samanyolu TV'nin dizi Şefkat Tepe dizisiyle ilgili eleştirileri bugün de sürdürdü. İşler, dizide Hz. Peygamber'in reklam konusu yapılmasını sert dille eleştirdi.

Emrullah İşler: Cemaat özür dilemeli
Emrullah İşler: Cemaat özür dilemeli
GİRİŞ 14.02.2014 14:48 GÜNCELLEME 14.02.2014 14:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, konuyla ilgili olarak A Haber'in sorularını yanıtladı. Cemaatin özür dilemesiyle ilgili olarak İşler, sadece 76 milyonluk Türk milletinden özrü dilemek yetmez, tüm İslam aleminden bu yapılan saygısızlıktan dolayı özür dilenmesi kanaatindeyim, dedi. 

İşte Başbakan Yardımcısı İşler'in konuyla ilgili açıklaması: 

CEMAAT KEŞKE PARTİ KURSA

"Bazı önde gelen şahıslar, cemaatin parti kurmayacağını belirtiyor. Cemaati iyi bilen bazı yazarlarımız da kesinlikle 30 marttan sonra bir parti kurulma girişimi yapılacağı yönümde açıklamaları yazıları oldu. Benim kanaatim keşke parti kursalar. Cemaat cemaat olmaktan çıktı. Son zamanlarda, özellikle dershane olaylarından sonra tamamen bir siyasi parti gibi davranıyor, bir güç odağı gibi davranıyor. O zaman siz siyaset yapacaksanız, bunu bir cemaat şemsiyesi altında, hizmet hareketi adlında değil de bir siyasi parti ismi adı altında gelin yapın. Benim şahsi kanaatim onların bir parti kurmaya cesaret edemeyecekleri yönünde. Bir takım diğer partiler ile dirsek temasında bulunarak siyasi emellerini gerçekleştirme gayreti içinde olacakların düşünüyorum"

"CEMAAT AKIL TUTULMASI YAŞIYOR"

"Dershane olayı , ardından 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarına baktığımız zaman ben hep şunu söyledim, bazıları yanlış yaptılar, özellikle de cemaate mensup arkadaşlar çok ciddi yanlışlar yaptılar. Bu sadece ak partiyi bitirme hükümete yapılan bir operasyon değil aynı zamanda cemaate karşı yapılan bir operasyon demiştim. Bundan 3-4 ay önce söylediklerimde ne kadar haklı olduğumu bugün gelinen noktada görüyoruz. Cemaat bir akıl tutulması yaşıyor ve sergilediği tavır bunun bir göstergesi demiştim. Dört ay önceki Türkiye kamuoyundaki cemaat algısı ile bu günkü cemaat algısı arasında dünya kadar fark var. Maalesef kaybeden taraf olmuştur."

CEMAAT ÖZÜR DİLEMELİ

"Üzülerek belirtmek isterim ki; bu cemaate hizmet eden 10 binlerce saygı duyduğumuz insan var. Onlar bugüne kadar ülkenin ve dünyanın dört bir yanında bu eğitim hareketini yürüttüler. Ama şimdi onların bu güzel imajının arkasına sığınıp da bu kirli oyunlara kalkışmak, devlet içerisinde bir yapı kurmak, hükümeti tehdit etmek, başka insanları partileri tehdit etmek, şantajlara başvurmak… Bugün artık kamuoyunda şöyle bir algı var; bütün bu yaşanan olayların arkasında bu yapının olduğu kanaati yaygınlaştı. Bu güzel insanların arkasına sığınarak böyle kirli işlerin yapılması kabul edilebilir değildir. Hem o insanlardan hem de milletimizden özür dilenmeli. Ben bu kanaatteyim"

"İSLAM ALEMİNDEN ÖZÜR DİLENMELİ"

"O görüntüler, o sahneler son derece yakışıksız olmuş. Hz. Peygamber'in reklam aracı olarak, siyasi emellere alet edilmesi çok çirkin olmuştur. Daha önce de Hz. Peygamber'i rüyada gördükleri ve tweetleri ikiye katlayın yönündeki ifadelerle o zaman da aynı şekilde Hz. Peygamber'e karşı saygısızlık yapılmıştır. Ama bu son olayda; peygamberin bu şekilde gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Malum kanal; hükümetle girdikleri kavgada Hz. Peygamber de bizimle mesajını vermek istiyorlar. Ama bunu aynı zamanda bitmişliğin, tükenmişliğin, çaresizliğin de bir göstergesi olarak okunması gerekir diye düşünüyorum. Son derece yanlış olmuştur. Sadece 76 milyonluk Türk milletinden özrü dilemek yetmez, tüm İslam aleminden bu yapılan saygısızlıktan dolayı özür dilenmesi kanaatindeyim."

YORUMLAR 14
  • şamil kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın ethem biraz ananas yersen iyi gelir.hayal falan yok ortada. her şey ortada millet başbakanına güveniyor. haşhaşlı çörek yemiyor artık.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizin nurunu mazhar olmuşsalar. çok ala. ben artık, evimi arabamı satar cemaate bağışlar, kendimi de istekli köle olarak hizmetlerine sunarım. cemaat buna hayır demez ama Allah ne der bilemeyiz tabi. yakında cemaat liderleri evliya statüsüne yükselirler, onlara laf atanlar da zinhar kafir olurlar
    Cevapla
  • Milli Irade 10 yıl önce Şikayet Et
    Hatasini gormekde fazilettir. Bencede cemaat kesinlikle ozur dilemelidir. Ozur dileyecegi kisi basta basbakan, sonra millet olmalidir. Neden ozur dileyecek; 1- milleti bir gunde milyar dolarlarca zarara ugrattiklari icin, 2-milli irade ile gelen bir basbakana bosbakan dediklri icin 3-devletin arastirma yapmak istedigi kurumu onceden jurnalledikleri icin vs. vs. vs. daha neler neler varda!
    Cevapla
  • Mechul 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Emullah bey. Sayin Emullah bey yardimcisi olduğun muhterem Başbakanimizin ifadesi ile `müddei iddiasını ispatla mükelleftir'. ispat edemeyen (Hukuken) hangi taraf olursa olsun hakkim helal olmasin.
    Cevapla
  • ethem 10 yıl önce Şikayet Et
    Reklam demişken !... Demek reklama önem veriyorsunuz .O zaman en yüksek tiraja sahip gazeteyi TÜRKSAT reklamlarından neden çıkardığınızın sebebini de açıklamayabilir misiniz? Size oy vererek iktidar olmanıza katkı sağlayan bir seçmeniniz olarak soruyorum ; önümüzdeki günlerde beni ve ülkemi gezi ve paralel yapı'dan sonra hangi öcülerden,dış mihraklardan kurtaracaksınız ,sayın hayalet avcıları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor