İşte Binali Yıldırım'ın en büyük hayali

AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım hayalinin İzmir'i Avrupa'nın en büyük marka şehirleri arasına sokmak olduğunu açıkladı. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmeti nasıl engellediğini deşifre etti.

İşte Binali Yıldırım'ın en büyük hayali
İşte Binali Yıldırım'ın en büyük hayali
GİRİŞ 19.02.2014 09:36 GÜNCELLEME 27.02.2014 18:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün röportajı 

İzmir'in tarih boyunca Akdeniz'in en önemli ve etkili kentlerinden biri olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ege'nin incisi olan bu kentin Türkiye'de bile arka planda kalan bir kent haline dönüştürüldüğünün altını çizdi. Aslında İzmir'in Barcelona, Londra, Paris gibi dünya çapında birer değer olan şehirler gibi bir değer olabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, İzmir, sahip olduğu değerlerle, kaynaklarıyla, coğrafyayla, tarım ürünleriyle dünya çapında bir kent haline gelebilir, dedi. 

Hayata geçirdiği projelerle nam salan, çalışkanlığıyla ‘Amele Bakan' sıfatını taşıyan Binali Yıldırım, bizim hayalimiz de İzmir'in, bölgesinde lider, refahın her alanda hissedildiği bir dünya kenti, marka şehir olmasıdır. Bu potansiyel İzmir'de, İzmirlilerde de var, açıklamasında bulunarak İzmir aşkının ve hayalinin ne kadar büyük olduğunu da kanıtlamış oldu. 

Haber7.com'a özel açıklamalarda bulunan AK Parti'nin İzmir adayı Binali Yıldırım, verdiği somut bir örnekle de CHP'nin yıllardır AK Parti'yle ilgili ortaya attığı iddiasının ne kadar yersiz olduğunu açıklamaya çalıştı.   

"BU YALAN DEĞİL DE NEDİR?"

AK Parti'nin İzmir'deki tek belediyesi olan Bayındır Belediyesi'nin bir otobüs garajı yapmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yaptığını ancak büyükşehir belediyesi tarafından başvuruya cevap bile verilmediğini dile getiren Binali Yıldırım, bir de diyorlar ki; 'bu hükümet bizim hizmetlerimizi engelliyor. Bu yalan değil de nedir. Kendi yaptıklarını bize yontmaya çalışıyorlar, açıklamasında bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklenen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Üçyol-Üçkuyular metrosunu hükümet mi engelledi? sorusunu sorarken şu hatırlatmayı yaptı: 

"BİZİM KALEYLE İŞİMİZ OLMAZ SADECE HİZMETLE İŞİMİZ OLUR" 

"2005 yılından bu yana beş kilometre yapılacak. Doğruları konuşacağız. İş bileninin kılıç kuşananındır. İş yapmak her kişinin değil, er kişinin harcıdır. Derdiniz varsa, insanın derdi ile dertleniyorsanız iş yaparsanız. Seçimden seçime milleti hatırlarsanız çözüm üretemezsiniz. Biz İzmir'i kalesi olarak gören ve iş yapmayan zihniyetten İzmir'in kurtulmasını istiyoruz. Başka bir gayemiz yok. Bizim kaleyle, surla işimiz olmaz, bizim sadece hizmetle işimiz olur, vatandaşın mutluluğuyla işimiz olur." 

İşte Binali Yıldırım'ın haber7.com'a verdiği röportaj: 

Gerek İzmirliler gerek AK Parti İl teşkilatı sizin adaylığınızı çok istiyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunuzu Başbakan'dan nasıl öğrendiniz? 58, 59, 60 ve 61. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı görevini yapmış biri olarak neler hissettiniz? 

"İZMİR'İN KAYIP YILLARI YILDIRIM HIZIYLA GERİ GELECEK" 

Bu ülkede yatırımların yüzde 50'sini 11 yıl boyunca yapan 250 milyar liralık eseri Türkiye'de yapan bir bakanlığın başında şanla şerefle görev yaptım. Görevim süresince de "Amele Bakan" adıyla anıldım. Bu süre zarfında İzmir ise ne yazık ki hükümet yatırımları dışında hiç yatırım alamadı. İzmir'in bu kayıp yıllarının Yıldırım hızıyla geri kazandırılması için benim ismimin ön plana çıkması tabi ki gurur verici bir şey. Sayın Başbakan, bu görev için bizleri uygun bulduğunda İzmir'in bir vekili olarak, İzmir'i seven, İzmir'i düşünen, İzmir için çalışmayı isteyen bir kişi olarak gurur duydum, sevindim. Bize layık görülen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için de elimden geleni yapacağım. İnanıyorum ki 31 Mart sabahı İzmir için çok daha güzel bir gün olacaktır. 

"İZMİR İÇİN ÜFTEN PÜFTEN PROJELER ÜRETMEDİK" 

İzmir'de seçim çalışması ve propagandası yaparken nelere dikkat edeceksiniz? Neye vurgu yapıp nelerden kaçınacaksınız? Ya da 30 Mart sabahı sandık başına geçen vatandaşlar, neden AK Parti'ye oy versin? 

Ziya Paşa ne güzel demiş, ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diye. AK Parti Belediyelerinin de AK Parti Hükümetlerinin de 11 yılda yaptıkları ortada. Bugün 2002 Türkiye'si ile kıyaslanmayacak bir duruma geldik çok şükür. Geleceğe umutla bakan, bugünden 2023'ü, 2071'i planlayan, kurgulayan bir Türkiye var artık. 

AK Parti hükümetleri tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de ortaya vizyon koyan, geleceğe ışık tutacak projeler ve işlere imza attı. Çünkü İzmir bir dünya kenti, marka şehir, Türkiye'nin vitrini olsun istiyoruz. Bunun için bildiğiniz gibi 2011 yılında 35 proje ortaya koyduk. Bu projeler öyle eften püften projeler değil. Her biri başlı başına dev projeler. Şimdiden bu projelerin 18  tanesinde çalışmaları başlattık. Adnan Menderes Havalimanını kasaba havaalanı olmaktan çıkardık, Avrupa'nın en modern dış hatlar terminalinden birini yaptık. İç hatlar terminali de aynı şekilde bitmek üzere. Tamamlandığında Avrupa'nın en büyük 10 limanından biri olacak ve İzmir'i Türkiye'nin en büyük lojistik merkezine çevirecek Çandarlı Limanı'nda alt yapının yüzde 97'si tamamlandı. Türkiye'nin en büyük YİD Projelerinden biri olan İzmir İstanbul Otoyolu iki kanattan devam ediyor. Körfez geçiş köprüsü hızla yükseliyor. Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek olan, İzmir'i çekirdek yüksek hızlı tren ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara YHT projesinde inşaat çalışmaları sürüyor. İzmir Çevre Yolunu faaliyete geçirdik. İzmirliler trafikte rahat nefes aldı. Şimdi kent içi trafik sorununu ortadan kaldıracak İzkaray ve Konak Tüneli projelerini hızla sürdürüyoruz. İzmir için çılgın proje sayılabilecek İZKARAY Projesinin çalışmaları 2012 yılında başladı. İzmir körfezinin iki ucunu hem karayolu hem de raylı geçişle birbirine bağlıyoruz. İzmir Körfezi'nin toplam geçiş süresi raylı sistem ile 7 dakika, araç ile 10 dakika olacak. İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya düşürecek Sabuncubeli Tüneli, Türkiye'nin ilk e-ticaret üssü olan PTT AVM, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Kemalpaşa OSB -Turgutlu Demiryolu, İzmir ilçelerinin turizm gelirlerini kat be kat artıracak, turizm sektörünü canlandıracak yat limanı projeleri, hepsi başlatıldı ve bir bir tamamlanıyor. 

"HİZMET YARIŞINDA HİÇBİR KAPRİSİMİZ-ÖN YARGIMIZ YOK" 

Peki biz bu dev projeleri yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ne yaptı? 

Ne yazık ki; İzmir'in yerinde saymasını sağlamak dışında pek bir şey yapmadılar. Bakın; her zaman söylüyorum. Bizim hizmet yarışında hiçbir kaprisimiz, hiçbir ön ve art niyetimiz yok. Bizden önce taş üstüne taş koyan, karınca kararınca hizmet veren kişileri her zaman minnetle andık, anmaya da devam ediyoruz. Bizim sözümüz İzmir'i kalesi olarak gören bu nedenle hizmet getirme zahmetine bile girmeyen, sadece ağzı laf yapan insanlar. İzmir'in bu tür bir yönetimden kurtulması gerekiyor. İzmir'de değişim gerekiyor. İzmir'de artık hizmet siyasetinin vakti geldi. İnanıyorum ki; 30 Mart, İzmir için bir milat olacak. İzmir'in değişim özlemi, hizmet özlemi bitecek. Biz hizmet için, millet için, İzmir için siyaset sözü veriyoruz. 

"BÜYÜKŞEHİR, HİZMETE ENGEL OLUYOR?" 

Şu anda AK Parti'nin İzmir'de yönettiği bir belediye var.(Bayındır) Toplumdaki, "İzmir CHP'nin kalesidir" algısını yıkabilecek misiniz? 

Bizim bildiğimiz İzmir'de bir tek kale var o da Kadifekale'dir. Söylediğiniz gibi İzmir'de AK Parti'nin tek bir belediyesi bulunuyor o da Bayındır ilçemiz. Bayındır, sadece bugünün değil Osmanlı'dan beri en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Bayındır'da Sanayi tesisimiz ne kadar var desek bunda da maalesef istediğimiz cevabı göremiyoruz. Bayındır, için mevcut Belediye Başkanımız birçok projeyi hayata geçirdi, birçoğunu ise hayata geçirmeye çalışırken Büyükşehir Belediyesi'nin engellemelerine maruz kaldı. Ne yazık ki; bu engelleri her şeye rağmen aşamadı. Belediye başkanı, Bayındır'a bir otobüs garajı yapmak için Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yapmış, ancak başvurusuna cevap bile verilmemiş. Bir de diyorlar ki; 'bu hükümet bizim hizmetlerimizi engelliyor. Bu yalan değil de nedir. Kendi yaptıklarını bize yontmaya çalışıyorlar. Üçyol-Üçkuyular metrosunu hükümet mi engelledi? 2005 yılından bu yana beş kilometre yapılacak. Doğruları konuşacağız. İş bileninin kılıç kuşananındır. İş yapmak her kişinin değil, er kişinin harcıdır. Derdiniz varsa, insanın derdi ile dertleniyorsanız iş yaparsanız. Seçimden seçime milleti hatırlarsanız çözüm üretemezsiniz. Biz İzmir'i kalesi olarak gören ve iş yapmayan zihniyetten İzmir'in kurtulmasını istiyoruz. Başka bir gayemiz yok. Bizim kaleyle, surla işimiz olmaz, bizim sadece hizmetle işimiz olur, vatandaşın mutluluğuyla işimiz olur.

YILDIRIM: İZMİR İÇİN BAKANLIĞI BIRAKTIM 

AK Parti'nin mi İzmir'e ihtiyacı var, yoksa İzmir'in AK Parti belediyeciliğine mi? 

İzmir, Türkiye'ye lazım. Çünkü İzmir, Cumhuriyetimizin kuruluşu, bağımsızlığının ilan edildiği bir ildir. Çünkü İzmir, Türkiye'nin modern Cumhuriyetin iktisat politikalarının belirlendiği bir şehirdir. İzmir Türkiye'ye lazım çünkü Türkiye'ye ticareti, ihracatı öğreten şehirdir. İzmir Türkiye'ye lazım çünkü tarımın, hayvancılığın hala bugün en fazla katma değer sağladığı bir şehirdir. İzmir'in artıları ilkleri bununla sınırlı değil. Biz, İzmir'i kazanılacak bir maç olarak görmüyoruz. Bizim için önemli olan İzmir'in geleceği, İzmirlilerin mutluluğudur. Bakınız, AK Parti, 11 yılda belediyecilik alanında Türkiye'ye büyük hizmetler yaparak şehirleri baştan imar etti. Bunları enimin ki; sizler de gördünüz. Bunun nedeni; AK Parti'nin belediyecilik anlayışının temelinde insan olmasıdır. Bizler, insan odaklı belediyecilik yapıyoruz. Koltuğa oturduktan sonra da hiçbir ayrım yapmayız. Bize oy veren ya da vermeyen herkese eşit hizmet etmek boynumuzun borcudur. Ancak biraz önce söylediğim gibi 11 yılda Türkiye'nin birçok bölgesinde "AK Parti Belediyeciliği" ile destanlar yazılırken, İzmir bu hizmet yarışında maalesef geride kaldı. İzmir'in ilçeleri ile birlikte çalışan, üreten, büyüyen, zenginleşen, kalkınan, yenilenen bir kent haline getirilmesi gerekiyor. Bunun için yapılması gerekenler, atılması gereken adımlar ise yerel yönetimin desteği olmadan olacak şeyler değil. Biz bu adımları atmak için İzmir'e geldik, bunun için Bakanlığı bıraktık, İzmir'e hizmet etmek için yollara düştük. 

BİNALİ YILDIRIM BİR İLKİ BAŞARABİLECEK Mİ? 

Binali Yıldırım'lı AK Parti, 30 Mart'ta sandıkta başarılı olup, İzmir'de zafere ulaşırsa ‘İdeolojilerin yıkılması' açısından bir ilke imza atacak. Bu sizin için ne anlam ifade ediyor? 

İzmir için ortaya bir gelecek vizyonu koyan, İzmir'i marka kent, dünya yıldızı bir kent haline getirmek için, İzmir'e hak ettiği değeri vermek için, İzmir'e aşkla hizmet etmek için sabırsızlıkla bekleyen AK Partiye ihtiyacı var. İzmir'de hamaset ve husumet üzerine temellenen bir siyasi anlayışla hareket eden, milletimizin temel değerleri, ortak hassasiyetleri üzerinden istismar siyaseti yaparak günü kurtaran yerel yönetim anlayışına ihtiyacı yok. Bildiğiniz gibi biz, İzmir için ‘Tüm paydaşlarla ortak hareket, siyaset yerine hizmet' diyerek yola çıktık. İzmir'i İzmirlilerle birlikte yöneteceğiz. İzmir'i esnafıyla, köylüsüyle, iş adamıyla, öğrencisiyle, sanatkarıyla, ev hanımıyla, tüccarıyla, genciyle, yaşlısıyla hep birlikte katılımcı demokrasi anlayışıyla yöneteceğiz. Bizim tek isteğimiz İzmir'in;  hizmet konusunda kaplumbağa hızıyla kaybettirilen yıllarını yıldırım hızıyla geri vermek. Canı gönülden inanıyorum ki 30 Mart tarihi İzmir için bir milat olacaktır. İzmir'in değişim özlemi, hizmet özlemi bitecek ve İzmir her alanda gerçek potansiyelini yakalayacaktır. İzmir'de ideoloji siyaseti bitecek, yerine hizmet siyaseti gelecektir.

omer.sut@haber7.com

Haber7.com

YORUMLAR 16
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    haberi okudum yorum yazmayacaktım bi arkadaş hezimet demiş. yazdığından anlaşılan arkadaş izmirli deyil.izmirin ufku açıktır.yönetenlerde basiretsiz.birbirine uymuyor.sayın yıldırım izmiri.hakettiği yere getirecek önemli bir aday.kazanamazsa binali bey bir seçim kaybetmiş olur.izmir ve izmirli ise deyerli bir şahsiyeti bir beyefendiyi ve 5yıl daha kaybetmiş olur.idolojiyle ne yöneten ne yönetilen bişey kazanmaz.izmirin gerçek izmiri yakalaması için.İZMİR E BİNALİ YILDIRIM GEREK SLM OLSUN
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Edepten yoksunluk nedir bilir misin ismet yolcu?. Masum bir bayana yapılmış saldırıyı bu mazlum bayana iftira atarak örtmeye çalışmaktır. Kendi sapık düşüncelerini namuslu bir bayana mal etmeye çalışmaktır. Bu sapık düşünceli saldırganları savunmaya çalışmaktır. Sanki gezicilerin ne halt olduğunu bu Millet bilmiyor mu sanıyorsun? Gezicilerin küfürlerini, milletin canına malına ve kamu malına saldırdıklarını, yakıp yıktıklarını unuttuk mu sanıyorsun?
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Binali Yıldırım kazanamazsa…. Asıl hezimete uğrayacak maalesef Binali Yıldırım olmayacak. Her zamanki gibi İzmir olacak.
    Cevapla
  • Haydar yILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    hezimet. sayın Binali, İzmir'de tam bir hezimet yaşayacaksınız, İzmir laiklerin, kalpakçıların ve efelerin diyarıdır.
    Cevapla
  • MUSTAFA RIZA YILDIRIM 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞ & AŞ İSTEYENLERE ARAYANLARA DUYURULUR. iş yok işsiziz açız diyenlere duyurulur Kayseri organize sanayide vasıflı vasıfsız işçi arayan bir sürü fabrika var eleman yok Açız diyenlere Büyükşehir belediyesi himayesinde bir sürü aşevi var onlar hizmet veriyor İzmir büyükşehir ama belediye yok İzmirliler aklınızı kullanın degiştirin yeni başkanınızı seçin görün degişimi sevmezseniz bir sonraki seçime bırakın yada gelin Kayseri yi görün nasıl idare edilirmiş bilmem anlatabildimmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü