Tuncel'in dinleme tepkisi: Acaba kaç liste var?

HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına ilişkin, "Bu ciddi bir sorun. Artık buna bir nokta koymak gerekiyor. Bu çok hukuksuz, kabul edilebilir bir durum değil. 7 bin kişinin dinlendiği yer alıyor bu listede. Bu bir liste, acaba kaç liste var?" dedi.

Tuncel'in dinleme tepkisi: Acaba kaç liste var?
Tuncel'in dinleme tepkisi: Acaba kaç liste var?
GİRİŞ 24.02.2014 14:10 GÜNCELLEME 24.02.2014 14:10

Tuncel, partinin Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü ile HDP Ankara İl Binasında basın toplantısı düzenledi. İzmir'in Urla ilçesinde partilerinin seçim aracına saldırılmasını kınayan Tuncel, yaşananlara çözüm sürecine karşı olan kesimlerin neden olduğunu söyledi.

AK Parti'nin de çözüm sürecinden çeşitli korkuları nedeniyle daha fazla ilerlemek istemediğini ifade eden Tuncel, beklentilerinin MİT'in güvence altına alınması olmadığını, çözüm sürecinin güvence altına alınması olduğunu vurguladı.

Tuncel, "paralel yapı" tarafından telefonu dinlenenler arasında olduğu iddiasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Dinleme konusu yeni bir şey değil. Türkiye'de biri bizi gözetliyor diyeceğimiz bir noktada çok uzun süredir yurttaşların hepsinin neredeyse dinlendiğine dair yaklaşımları var. Genelkurmayın dinleme arşivinde de ismimiz çıktı. Paraleli olanı olmayanı bizi dinliyor. Öyle ki bundan iki ay önce benim sekreterime savcılıktan bir belge geldi, 'sizi dinledik bir şey çıkmadı' diye. Bu ciddi bir sorun. Artık buna bir nokta koymak gerekiyor. Bu çok hukuksuz kabul edilebilir bir durum değil. 7 bin kişinin dinlediği yer alıyor bu listede. Bu bir liste, acaba kaç liste var? Bu tartışılır bir şey."

İzmir Emniyet müdürü hakkında suç duyurusu

Kürkçü de İzmir'in Urla ilçesinde partilerinin seçim aracına saldırılmasının kabul edilebilir bir olay olmadığını belirterek, olayın basında yüzeysel olarak yer almasını da eleştirdi.

Siyasi partilerin de olaylı kınayan açıklamalarda bulunmadığını ve bunu bir bakıma olayın onaylanması olarak gördüklerini ifade eden Kürkçü, şöyle konuştu:

"Kim çözüm sürecine karşıysa, kim Kürt meselesinin barışçıl ve demokratik bir yolda çözülmesine karşı olduğunu beyan etmişse, kim Türkiye'deki çatışmanın sonsuza kadar sürmesinden yana olduğunu ifade etmişse, kim Kürtlerin ve diğer kesimlerin anayasal ve demokratik haklarını teslim etmekten kaçınıyorsa onlar bu saldırının içerisindedir veya bu saldırıyı onaylamaktadır. Biz bunu kısaca gladyo saldırısı olarak kodluyoruz."

Kürkçü, Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşları olduklarını ve hiçbir yeri terk etmeyeceklerini belirterek, "Buradan hükümeti de uyarıyoruz, güvenlik önemlerinin alındığı bir yerde bu tür saldırılarla karşılaşmadık. Geçtiğimiz hafta İzmir'deydim bir şey olmadı. Bir şey oluyorsa olmasına izin verildiği içindir. Bizim arkadaşlarımız tedbir almalarını istediğinde İzmir Emniyetindekiler 'biz buraya yeni tayin olduk henüz durumu bilmiyoruz' diyerek olayla ilgili tedbir almamışlardır. Buradan İzmir ve Urla emniyet müdürleri hakkında suç duyuruları yapılacak" diye konuştu.

Kürt halkının savaş çıkartmak isteyenlerin çabalarını boşa çıkartacağını ifade eden Kürkçü, halkın barıştan yana tavır aldığını, farklı görüşlere saygı göstermeyen zihniyeti İzmir'den de denize dökeceklerini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı