Erdoğan'a hakaret edenler hakim karşısında

İzmir'de Gezi eylemleri sırasında, 'Twitter' üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve insanları suça teşvik etmekle suçlanan 29 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı.

Erdoğan'a hakaret edenler hakim karşısında
Erdoğan'a hakaret edenler hakim karşısında
GİRİŞ 24.02.2014 14:25 GÜNCELLEME 24.02.2014 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nin salonu küçük olduğu için duruşma, İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yapıldı. Duruşmaya, 29 sanıktan 20'si avukatları ile birlikte katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek mağdur olarak gösterildiği davada tutuksuz yargılanan 20 sanık, hakaret ve insanları suça teşvik ettikleri yolundaki iddiaları kabul etmediler. Duruşmadan sonra açıklama yapan sanık avukatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olmadığını ancak, adının mağdur sıfatına yazıldığını ve davada hukuksuzlukların yer aldığını söyledi. Duruşmaya gelmeyen 9 sanığın dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

TWİTTER ÜZERİNDEN HALKI SUÇA TEŞVİK ETMEKLE SUÇLANIYORLAR

İstanbul'da başlayan Gezi Parkı protestoları sırasında, Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Basmane Meydanı'nda binlerce kişi toplanarak protesto gösterilerine katılmış, sonra da olaylar çıkarmıştı. Yaşanan olaylar üzerine harakete geçen örgütlü suçlar soruşturma bürosunda görevli savcı, tweet yazışmalarını incelemeye aldı. Savcı, Gezi Parkı protestoları sırasında attıkları tweetlerle, insanları kanunlara uymamaya tahrik ettikleri ve başbakana yönelik hakaret yazıları nedeniyle, 39 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Kaçakcılık ve Organize Suçularla Mücadele ekipleri, 39 kişiyi gözaltına aldıktan sonra, tüm sanıkların ifadesini aldı. 7 ay süren soruşturma sonunda savcı, twitter üzerinden insanları suça teşvik etmek ve başbakana yönelik hakaret suçundan 29 kişi hakkında dava açtı. İddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan davanın tek mağduru olarak gösterildi.

İzmir 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, duruşma salonunun küçük olması nedeniyle, İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yapılan ilk duruşmaya 29 sanıktan 20'si katıldı. Tek tek savunma yapan tutuksuz sanıklar, başbakana hakaret, insanları suça teşvik ettikleri yolundaki iddiaları kabul etmedi. Duruşma sonrası Adliye'nin C kapısında basın açıklaması yapan sanık avukatları, davanın hukuksuzluklar içerdiğini, 3 sanığın başbakana hakaret ettiği yolundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylediler. Sanık avukatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olmadığını, mağdur sıfatıyla ifadesinin alınmadığını, davada mağdur olarak gösterilmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Duruşma, gelmeyen 9 sanığın dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • enes nerede 10 yıl önce Şikayet Et
    bak bak bak 3 u tek hakaret etmemıs. tmm ucunu yollayın dıgerlerı cezalarını versınler benım ıradem basbakana hakaret edemezsın
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    EEeee facebook ,Twit hesabı olan kendisini birşey sanıyor? yumuyor gözünü açıyor ağzını?.... ....."keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner?"...iştte böyle hakaretin,küfürlerin , bedelini ödemeleri lazım?..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu