'700 bin kişi sandığa gitmeyecek'

Sayıları 700 bini bulan asker kaçakları yakalanma korkusu nedeniyle 30 Mart günü oy kullanmayacak.

'700 bin kişi sandığa gitmeyecek'
'700 bin kişi sandığa gitmeyecek'
GİRİŞ 01.03.2014 06:27 GÜNCELLEME 01.03.2014 07:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Askerlik görevlerini yapmayan, bir bölümü de bedelli askerlik beklediği için, yoklama kaçağı ya da bakaya duruma düşenler, yakalanacakları korkusuyla 30 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde sandığa gitmeyecek.

Milli Savunma Bakanlığı bir süre önce kaçakların listesini Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirmiş ve bu isimler ''Genel Bilgi Toplama'' kayıtlarına alınmıştı. Emniyetin 30 Mart için seçmen listeleri üzerinden inceleme yaparak, yoklama kaçakları ve bakayaların oy kullanacakları sandık yerlerini belirlediği bildirildi.

''BİR ÇÖZÜM BULUNSUN''
CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, sayıları 700 bini bulan bakaya ve yoklama kaçağının kimlik bilgilerinin Emniyete  verildiğini ve bu durumda olanların yerel seçimler nedeniyle tedirginlik yaşadığını söyledi.

Öğüt ''Seçmen listelerinde isimleri olan yoklama kaçakları ve bakayalar oy kullanmaya gittiklerinde yakalanacakları endişesiyle oy kullanamayacak. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı... Bu kişilerin anayasal hakları olan oy kullanma haklarını kullandıkları takdirde yakalanmayacaklarına dair bir açıklama yapılmalı'' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, kaçaklara ağır para cezası da getirmişti. Buna göre 4 aylık yoklama kaçağı kendi gelirse 296, yakalanarak getirilirse bin 187 lira ceza ödeyecek. 20 yıllık bir yoklama kaçağı ise yakalanırsa 46 bin 335 lira para cezasına çarptırılıyor.

Bu arada AK PARTİ Genel Başkan yardımcısı  Numan Kurtulmuş dün yaptığı açıklamada '' Son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir. Ama bu konuda karar verecek olan TSK, bir talepte bulunacak. Milli Savunma Bakanlığımızda bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar var'' dedi.

YORUMLAR 11
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Basit ve basiretsiz yöneticiler sorun çözemez. Alın çözümü vatandaş niye A veya B yerinde OY kullanmaya mahkum ediliyor yap YAZILIMINI, Ad soyad anne kızlık soyadı baba adı kaç çocuk Vs. tüm AİLE tanımını gir bak kimliğine kullansın oyunu,sistem eloktronik olucak ikinci oy kullanmayı ENGELLEYECEK.Her ilde her sandıkta oyunu kullansın işleri aksamasın,Yaşlılar hastaları TESPİT ET elektronik olarak evinde kullansın.
    Cevapla
  • rıdvan çelebi 10 yıl önce Şikayet Et
    Yüzbinlerce İnşaat İşçisi (Gurbetçi işçi). Evet Benim Tahminime Göre Yüzbinlerce inşaat işçisi gurbetçi işçilerde oy kullanamıyacak. Türkiyedeki yüksek bilet ücretleri özellikle sözde fiyatı düşecek diye ümitlendigimiz ucak bilet fiyatları hala el yakıyor.. istanbul - siirt gidiş dönüş 420 TL ediyor. Ben şahsen 1 haftada kazandıgım parayı yol parası olarak harcamak istemiyorum. Ki para problem olmasa bile işimi bırakıp gitmem mümkün degil zaten.. Benim gibi aynı durumda olan yüz binlerce kişi olduguna inanıyorum. İşlerini bırakıp oy kullanmaya gidebileceklerine pek inanmıyorum... !
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    EN İYİSİ SİZ İŞİ AYM GÖTÜRÜN NASIL OLSA YOLU BİLİYORSUNUZ?. ne maktık be anayasa kişiler kendi taleplerine göre yorumlanamaz.kanun kanun'dur yasa'da yasa'dır.chp'nin keyif kitapcığı değil.
    Cevapla
  • xmistix 10 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya anayasal görev?. Adam anayasal görevini yerine getirmesin, ama anayasal hakkını kullansın. bu nasıl mantık.
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik mecburi olmamalı. Profesyonel askerliğe bir an önce geçilmeli. Savaş zamanı vatanın ihtiyacı varsa korumak her vatan evladının görevidir, ancak barış zamanında zorla askere alınıp işinden gücünden evinden çocuğundan ayırmak, askerlik diye sigara izmariti toplatmak çok yanlış bir iştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı