Yıldırım İzmir'i seçiş nedenini açıkladı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, Türkiye'de ilk olarak "yüzer" seçim koordinasyon merkezi şeklinde dizayn edilen Efes gemisinin açılışını gerçekleştirdi

Yıldırım İzmir'i seçiş nedenini açıkladı
Yıldırım İzmir'i seçiş nedenini açıkladı
GİRİŞ 01.03.2014 22:01 GÜNCELLEME 01.03.2014 22:01

Bostanlı İskelesi'nde, özel olarak parti bayraklarıyla süslenen geminin, seçim koordinasyon merkezi olarak hizmete açılması töreninde konuşan Yıldırım, Karşıyaka için hizmet ettiğini söyleyenlerin hiçbir şey yapmadığını savunarak, bazılarının 10 senedir ilçeye stat yapma konusunda sürekli konuşmalarına rağmen bunu gerçekleştirmediğini anlattı.

Karşıyaka Stadı'nın ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım, şimdi de "Karşıyaka'ya 15 bin kişilik stat olur mu, mahkemeye gideceğiz, durduracağız" denildiğini dile getirerek, "Size de o yakışır. Sizin işiniz, gücünüz taş koymak, işleri engellemek" ifadesini kullandı.

Yıldırım, Karşıyaka'nın, maçlarını yapacağı stadın 35 bin 500 kapasiteli olacağını ifade ederek, "İşte 35,5 Karşıyaka'ya da böyle bir stadyum yaraşır. O stadyumda Süper Lig'e çıkmış bir Karşıyaka olacak. Bunun için de Tanfer kardeşimiz var gücüyle çalışacak" dedi.

Geçen yerel seçimlerde CHP'nin 29 ilçede belediyeyi kazandığını, İzmirlilerin yüzde 56 destek verdiğini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Peki bunun karşılığında siz ne verdiniz? 'Yamanlar'a çöplük yapacağım' dediniz. Verdiğiniz söz odur. Karşıyaka'yı çöplük olmaya layık gördünüz. Karşıyaka bu oyuna gelmeyecek. Karşıyaka'yı İzmir'in çöplüğü yaptırmayacağız. Karşıyaka'ya bunlar 'Garanti nasıl olsa, kimi koysak o kazanır. Karşıyaka bize mahkum' diye bakıyor. Akşam başka adayı açıklıyorsunuz, sabah oluyor başka biriyle karşılaşıyorsunuz. İşte Karşıyaka'ya saygıları bu kadar. İki ay öncesine kadar Karşıyaka'nın başkanını İzmir'in en başarılı başkanı ilan ediyorsunuz, adaylığa gelince bir bakıyorsunuz Cevat Durak yok. Ne oldu, iki ayda da böyle bir değişikliğe gittiniz? 15 belediye başkanı şimdi aday gösterilmedi. Bu kadar başarılıydı da ne oldu da birden bire 15'inin üzeri çizildi, niye böyle oldu? İşte CHP'nin, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın demokrasi anlayışı o. Bu CHP, tek adam anlayışını ta Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri sürdürüyor. O zaman da tek adam siyaseti vardı şimdi de tek başına karar verenler var. Hizmet herkesin işi değil. Hizmet etmek, eser ortaya koymak er kişi işidir. Onun için diyoruz ki karar vermeden önce adaylara bakın, geçmişine bakın, ne kadar hizmeti var, ne yapmış, ne yapmamış, ona göre karar verin."

"Başka şehirler beni istedi ama ben İzmir'i seçtim"

İzmir'de sorunların 10 yılda dağ gibi olduğunu, bunları dağ gibi hizmetlere dönüştürmek için geldiklerini dile getiren Yıldırım, "Başka şehirler beni istedi ama ben İzmir'i seçtim. Çünkü ben zoru severim" diye konuştu.

Atatürkçülüğün, ülkeyi imar etmek, kuzeyden güneye, doğudan batıya yollarla bölmek, hayatları birleştirmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olduğunu vurgulayan Yıldırım, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka'ya, Zübeyde Hanım gemisini getireceklerini bildirerek, şunları kaydetti:

"Zübeyde hanım gemisini İzmir'e getirip müze haline getireceğiz. Şu anda bunun hazırlıkları İstanbul'da tamamlandı. Gemi önümüzdeki günlerde İzmir'e gelecek. Böylece Atatürkçülüğü lafta değil özünde yaşayanlardan olduğumuzu da herkes bilecek. 11 yıl boyunca bu ülke sevdalısı Başbakanımızın liderliğinde gece gündüz demeden ülkemizi geleceğe taşımak, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Yıldırım daha sonra Efes gemisi seçim koordinasyon merkezini hizmete açtı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu