Cemaat AK Parti'ye karşı BDP'ye oy verir mi?

17 Aralık'tan bu yana cemaat ile hükümet arasında süregelen tartışmalar yerel seçimlere nasıl yansıyacak? Cemaat üyeleri AK Parti'nin karşısında olan CHP, MHP ve BBP gibi partilere oy vereceği konuşulurken akıllara bir başka soru geldi.

Cemaat AK Parti'ye karşı BDP'ye oy verir mi?
Cemaat AK Parti'ye karşı BDP'ye oy verir mi?
GİRİŞ 02.03.2014 17:40 GÜNCELLEME 03.03.2014 11:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ömer Süt ve Ökkeş Koska'nın haberi…

Gülen Cemaati'ne gönül verenlerin 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceği merak edilirken, gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerek köşe yazarları gerekse kamuoyu tarafından dillendirilen ‘Cemaatin, AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse ona oy verilecek' tezi BDP için de geçerli mi? Yani bir başka deyişle cemaat mensupları, Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'ye karşı BDP'ye oy verecek mi?

Haber7.com konuyla ilgili olarak yılların siyaset adamı, BDP destekli Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk ile konuştu.

"BİZİM CEMAATİN OYUNA İHTİYACIMIZ YOK"

Türk, cemaatin BDP'ye oy vermesi çok düşük bir ihtimaldir, bugüne kadar da buna benzer bir tartışma yaşanmadı. Zaten bizim de cemaatin oylarına ihtiyacımız yok, dedi.

"ÖCALAN 2 YIL ÖNCE PARALEL YAPIYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ"

Demokrasiden yana oldukları için bu tür bir siyasetin içerisinde yer almadıklarını, cemaatin ilk uygulamalarını eleştiren, devlet içerisinde ne kadar güçlendiklerine dair ilk uyarıları yapanın kendilerinin olduğunu belirten Türk, hatta Abdullah Öcalan 2 yıl önce paralel yapıya dikkat çektiğinde ‘bu ne diyor?' diye sesler çıktığını, hatırlattı.

AHMET TÜRK'TEN CEMAATE ELEŞTİRİ

Halkları kucaklaştıracak, Anadolu'ya Mezopotamya kültürlerini olduğu gibi kabul edecek, kaynaştıracak, içselleştirerek birbirine karşı hukukunu koruyacak bir mantığın yanında olduklarını sözlerine ekleyen Türk, cemaatin bu yapı, mantık, ve anlayıştan uzak olduğunu iddia etti.

Demokrasi kültürünün oluşmamasından dolayı siyasetin Ergenekon, asker ve cemaate muhtaç olduğunu dile getiren Ahmet Türk, Türkiye halkının bu kavgalardan, iktidar kavgasından büyük dersler çıkaracağını umuyorum, açıklamasında bulundu. Demokrasini olmadığı yerlerde kendini iktidarlaştırmak isteyen paralel güçlerin ortaya çıkabileceğini belirten Türk, şu andaki problemin hükümet-cemaat sorununun olmadığına vurgu yaptı. Var olan mücadelenin, kontrolü elinde tutma mücadelesi olduğuna dikkat çeken deneyimli isim Türk, cemaatinin asıl derdinin ‘Başbakanlık' olmadığını, cemaate siz ‘Başbakanlık' makamı verseniz de onu kabul etmeyecektir, dedi  ve ekledi: Cemaat kontrolü kaybedince, cemaatin çelişkileri de ortaya çıktı.

omer.sut@haber7.com

okkes.koska@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 17
  • caner öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    DAHA NE KADAR BÖLECEKSİNİZ. azınlıkları bölüyorsunuz sonra kışkırtıyorsunuz müslümanları cemaatçi erdoğancı diye bölüyorsunuz daha kaç çeşit koz var elinizde allah c.c.bize akıl fikir versin hoca efendi diye peşinden gittiğiniz adam devleti yıkmaya çalısan ipleri başkasının elinde olan bir insan olduğunu daha ne zaman öğreneceksiniz
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlü davranmayın. siz batıda kürt oylarına talip olup doğuda bdp'ye oy verince (yani gizli ittifak yapınca) sorun olmuyor ama cemaat bdp'yi geçtim, chp'ye bile gitse kıyamet kopuyor. sizi gidi samimiyetsiz müslümanlar.
    Cevapla
  • isim siz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bediüzzaman KÜRT değildi... Osmanlı Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akgündüz Bediüzzaman Hz.lerinin "ŞERİF" Hz.Hasan r.a. neslinden geldiğini belgelemiştir. Dolayısı ile Kürt değildir.. Bu çok önemlimi ? Evet çünkü bazı kesimler Kürt olduğunu söyleyerek bir kürt ayaklanmacısı gibi lanse etmeye çalışıyor Allah ın velisini..
    Cevapla
  • yasin yasin 10 yıl önce Şikayet Et
    cemaatın oy oranı. arkadaşlar artık 'cemaatın' oyunu çokmuş gibi göstermekten ve büyütmmekten vazgeçelim. çünki oy oranı yüzde 1 bile değil. bir de artık cemaat isminide kullanmamak gerekiyor. çünki sadece fetullah gülenin cemaati yok
    Cevapla
  • cmylmz 10 yıl önce Şikayet Et
    türk birliği. türkçe olimpiyatlarıda tıpkı dinler arası diyalog gibi oldu , Kuran-ı Kerim okunan bir yerde içki tüketiliyorsa Allah'ın laneti o toplumun üzerine olur ki inşallah olacakta cemaat islamı modernleştirme yolunda ülkeye sahip çıkacaktı , haşhaşilerde olduğu gibi genç beyinler cennete gideceklerine inandırıp ülkeyi kaosa sürüklemek istiyorlar UYANIN ARTIK TÜRKİYEM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti