Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dört bakanın fezlekesi Meclis'te. Başçalanın fezlekesi henüz gelmedi. Onun için yürekli ve namuslu bir savcı arıyorum. Korkmayan bir savcı arıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a sert sözler
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a sert sözler
GİRİŞ 09.03.2014 15:53 GÜNCELLEME 09.03.2014 15:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Klıçdaroğlu, Mersin'in Silifke ilçesinde parti otobüsünden yaptığı konuşmada, ülkedeki sorunların üzerine gideceklerini ve sorunları çözeceklerini belirterek, barışı ve huzuru getireceklerini söyledi.

Silifke'ye grup başkanvekili olarak geldikten sonra genel başkan olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bir dahaki sefere de Başbakan olarak geleceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, demokratik yollardan mücadele vereceklerini vurgulayarak, "Daha önce 'Haramilerin saltanatını yıkacağız' demiştim ama haramilikleri bu kadar açık ortaya çıkmamıştı. Şimdi çok açık ve net hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı" diye konuştu.

Ülkede hırsızın kim olduğunu artık 76 milyon yurttaşın bildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum, hangi ülkenin Başbakanının oğlunun evinde 1 milyar avro para olur? Dünyanın vicdanına sesleniyorum, bir diktatörün yönettiği bir ülkenin demokratik olamayacağını, insanların baskı altında olacağını artık bütün dünya biliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 1940'ları yaşamadığını, o yıllarda Almanya'da Hitler'in halka baskı yaptığını vurgulayarak, şu an aynı koşulların yaşatılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Üreticinin alın terinin karşılığını alamadığını, işsizliğin "diz boyu" olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Eğer bir siyasal iktidar devleti soymaya kalkarsa üretici, alın terinin karşılığını alamaz, işsizliği kimse engelleyemez. Size sözüm, bizim iktidarımızda siyasetçiler asla zenginleşmeyecek, zenginleşecek olan halkın kendisi olacaktır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, artık Türkiye'yi kimsenin geriye götüremeyeceğini, geleceğe umutla bakmak zorunda olduklarını belirterek, bunu da halkın iktidarıyla başaracaklarını söyledi.

Dört eski bakan hakkında fezlekelerin TBMM'de olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Dört bakanın fezlekesi Meclis'te. Başçalanın fezlekesi henüz gelmedi. Onun için yürekli ve namuslu bir savcı arıyorum. Korkmayan bir savcı arıyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde mazot fiyatını 1,5 liraya indireceklerini yenileyerek, "Son 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun mali boyutu 85 milyar avro. Yani 247 milyar. Ömür boyu çiftçiye bırakın mazotu 1,5 liradan, bedava verseniz yine bu parayı karşılamaz. O nedenle söylüyorum, üretici kardeşim hiç meraklanma, halkın iktidarında mazotu 1,5 lira yapacağım. Kaynağını da o kul hakkı yiyenlerden parasını tahsil edip, size vereceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ülkenin huzura, kardeşliğe ihtiyaç duyduğunu, temiz siyaset isteyenlerin adresinin Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi CHP olduğunu ifade etti.

Bu seçimde ya bakan evlatlarına ya da vatan evlatlarına oy verileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Başçalan ve kırk haramileri indireceğiz inşallah" dedi.

Kadının kılık kıyafeti üzerinden siyaset yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, başı açık veya kapalı olsun tüm kadınların, başının üstünde yeri olduğunu kaydetti.

AK Parti'ye oy veren vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarım, siz onlardan ayrısınız. Sizi yürekten kucaklıyorum. Asla ve asla sizi eleştirmiyorum niye oy verdiniz diye. Ama gün göründü. Sizi kandırdıklarını gördünüz. Ayın 30'unda sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup, oyunuzu öyle kullanın. Harama ortak olmayın. Ortak olacaksanız, helale ortak olun. Yani CHP'ye ortak olun. Yani halkın partisine ortak olun. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını koruyan partiye ortak olun."

Kılıçdaroğlu, yoksulluğu tümüyle bitireceklerini, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, aile sigortasını bunun için getireceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Aslan GÜL 10 yıl önce Şikayet Et
    DİKTATÖR YÖNETİYORSA NASIL BÖYLE ÖLÇÜSÜZCE KONUŞABİLİYORSUN. Tarih menderes gibi diktatörlükle suçlanıpta chp zihniyetince dünyanın en kepaze mahkemelerince idam edildi. şimdi de sayın başbakanı diktatörlükle suçlayıp ahlak sınırlarını tarumar ediyosunuz. onun için milletin %80 i size inanmiyor. diktatör olsaydı şimdi sizin hesabınızı çoktan durmuşlerdi, siz kendinizi inandırsanız bile milleti inandıramiyorsunuz...
    Cevapla
  • Adnan T. 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayin milicdaroglu. Ya arkadas gordumde senin kadar hirsizi gormedim,simdi ise terbiyesini yitirmis ac kurt gibisin,sen ne yaparsan yap eninde sonunda seninde gomulecegin yer sandiktir,ama agzina dikkat et cunki secimleri Akp kazandiktan sonra yeni yasalar gelecek ve senin agzina aci biber surecekler hemde urfa aci biberi,yiyince bise yok acisi sonradan cikar,bu kadar yalani nerden buluyorsun anlamis deyilim.
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 10 yıl önce Şikayet Et
    HAKİKATEN YÜREKLİ OLDUĞU KADAR ESKİ DEFTERLERİ KURCALAYACAK BİR SAVCI YOK MU?. Hep söyleniyor,SSK batırıldı,sahi kimler batırdı,insanları gecenin köründe kimler hastane kuyruklarına sokturdu,kimler hangi dairelere yerleştirildi,...daha bir çok soru bir yürekli savcı yoksa MİLYONLARCA YÜREKLİ VATANDAŞ VAR Kİ ONLAR MEMLEKETİN ÇİVİSİNİ SÖKMEYE ÇALIŞANLARLA DEVASA PROJELERE İMZA ATANLARI ÇOK İYİ BİLİR VE ONA GÖRE HÜKMÜNÜ VERECEKTİR.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BİRİLERİ BİRİNİN ELİNE KASET BİRİNİN ELİNDE NUTUK VERMİŞ İŞİ İDARE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.?. Hani bu seçimler yerel'di.YA BİZ BİLMİYORUZ YEREL OLDUĞUNU YA ONLAR FARKINDA DEĞİL.YAPILAN MİTİGLERE BAKILIRSA GENEL GİBİ.KILIÇTARA SORU.SEN TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN BELEDİYELERİ ALSAN BİLE KOZANI İL YAPAMAYACAĞINI BİLMEYECEK KADAR BEN NE SÖYLEYİM ARKADAŞLAR SİZ YAZIN .BİR İNSAN BU KADAR BİLGİSİZ OLURMU.OLMAYACAK BİR İŞİ, SEÇMEN BİLMESİNE RAĞMEN BİR GENEL MÜDÜR BİLMİYORSA BU ERDOĞANIN DİDİĞİ GİBİ ÜÇ KOYUNU BİLE GÜDEMEZ.ALLAH BU CHP LİLERE AKIL FİKİR İHSAN EYLE YARAP AMİN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim