'17 Aralık operasyonunun amacı yolsuzluk değil'

Açıklama Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'ndan geldi.

'17 Aralık operasyonunun amacı yolsuzluk değil'
'17 Aralık operasyonunun amacı yolsuzluk değil'
GİRİŞ 10.03.2014 09:34 GÜNCELLEME 10.03.2014 10:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 17 Aralık operasyonunun asıl amacının yolsuzlukla mücadele olmadığını söyledi ve ekledi: Operasyonu yapanları kahraman gibi göstermeye kalkmayın!

Almanya'nın Köln kentinde, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği toplatıda konuşan Feyzioğlu, AK Parti-cemaat koalisyonunun, Türkiye'yi 12 yıl yönettiğini söyledi.

Hükümet ile cemaat ilişkisinin kırılma noktalarını, 'İlker Başbuğ'un tutuklanması, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sorguya çağrılması, Başbakan'ın Ortadoğu'da mezhepçi bir politika izlemesi, dershanelerin kapatılması kararı ve 17 Aralık operasyonu' olarak tanımlayan Feyzioğlu, "17 Aralık'ta düğmeye basılmasının nedeni yolsuzlukla mücadele değildir. Düğmeye basılmasının sebebi iktidarın AKP kanadını silkelemektir. Dolayısıyla amacı yolsuzlukla mücadele olmayan bir soruşturmanın, Türkiye'deki bütün yolsuzlukların üzerine samimiyetle gittiğini kabul etmiyorum. Seçtiği yolsuzlukların üzerine gidiyor. Yolsuzlukla mücadele için bağımsız yargı gerekli. O düğmeye samimiyetle basılmasını ve sonucunun samimiyetle getirilmesini talep ediyorsak tarafsız, bağımsız, adil, etkin yargıya ihtiyacımız var. Bana yolsuzluk soruşturmasını yürütenleri kahraman gibi göstermeye kalkmayın, açıklamasıyla gündeme damgasını vurdu. 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 15
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Talimatlar Direk FG'den . geldiği için Paralel yapı ak parti ve cemaati bitirmeye yönelik olmadığını gösteriyor. Çünkü cemaatin başında ki Fethullah Gülen direktifleri doğrultusunda hareket eden bir yapı var. Onun da hedefi Ak parti. ama şu da var ben cemaatin seçime girip de oy istediğini bizi seçin dediğini hatırlamıyorum yani ben cemaate FG'ye oy vermedim ki Ben Ak partiye Tayyip Erdoğana oy verdim. Benim öyle yolsuzluk kılıfı altında darbe girişimini göremeceğimi mi zannediyorlar. Ayrıca asıl yolsuzluğu kimin yaptığı da ortaya çıkmaya başladı.
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    mevsim sonbahar. Hiç de öyle değil. Paralel devlet=cemaat. Dediğin gibi olsaydı cemaat dediğimiz oluşum "her şeyi paralel devlet yaptı" derdi ama paralel devletin varlığını bile inkar ediyor. Ona destek vermesi de cabası.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. daha dün gezi eylemlerinde yaptıkları karşısında bugun ki beyanlar dehşet içinde okuyor seyrediyorum. anlaşılıyorki ihanet hareketi ardında olan oluşum amaçına başaramıyacağı anlaşıldıgından dolayı chp sahipsiz kalmaması için alıştırma calışmaları . ihanet örgütü ülkemizde dinlemediği yokduda bu şahsı dinleyipde emrine almadıgınımı düşüneceğiz... gercekden uzak
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ederseniz Ak yi veya Başbakanın yolsuzlukla suçlanmasının olmadığının zaten biliyor bu tezin çöktüğünün de farkında. . Kullandığı kelimeleri dikkatle bakın, AK Parti-cemaat koalisyonunun, Türkiye'yi 12 yıl yönettiğini söylüyor ve hükümet ile cemaat ilişkisinin kırılma noktasını 'İlker Başbuğ'un tutuklanması, olarak tanımlayarak olayı saptırıyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin 29 Ocak 2009 da ki Van minıt çıkışı ile vaiz Gülen’in sohbet ve röportajlarında, Kur-an meallerinin yanlış anlaşıldığını “Kur’an Yahudilere lanetlememiştir. Herhangi bir insanda olabilecek karektaristik, seviyesiz kişiler için söylenmektedir diyor. Yani Kur-an’ın Yahudileri suçlamadığı iddiasını açıkça dillendirerek, Siyonizme de dokunulmazlık kazandıran konuşmasını, TANIMADIĞINI DÜNYA’YA İLAN EDİYORDU. Arkasından da 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı görevine Sayın Hakan Fidan Bey’in atanması ile İstihbaratımızda CİA ve MOSSAD’IN hâkimiyetine son veriliyordu, bu yürüyen tekerlerine çomak sokmak demekti.
    Cevapla
  • hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    ah şu yalan dünya. arkadaş kardeş kardeşe düşmüş yandakiler de güya bir tarafı savunuyor lakin bu onların ikiyüzlü oluşundandır yoksa ak parti ya da cemaat onların umrundamı yeterki iki tarafı irbirine düşürsünler. umarım bu kardeş kavgası sona erer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor