CHP liderinden çiftçiye mazot vaadi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri gün çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceğini söyledi.

CHP liderinden çiftçiye mazot vaadi
CHP liderinden çiftçiye mazot vaadi
GİRİŞ 11.03.2014 16:47 GÜNCELLEME 11.03.2014 16:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Çorum mitinginin ardından geldiği Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, çiftçiye mazotu 1.5 TL'den vereceğini ve siyasi ahlak yasası çıkaracağının sözünü verdi.

Amasya'yı ve Amasyalıları sevdiğini belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarıma temiz siyaseti getireceğime namus sözü veriyorum. Amasya'ya 2. gelişim. Bu Amasya'yı sevdiğim ve Amasya'yı önemsediğim içindir. Amasya'nın tarihteki yerini ben iyi biliyorsunuz. Burası şehzadeler kentidir. Devleti eğitecek olanların ilk eğitildiği kenttir burası. Amasya'nın ulusal kurtuluş tarihinde de çok önemli yeri var" dedi.

Amasya'nın tarım kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de üretilen soğanların yüzde 19'unu Amasya üretir. Bamya'nın yüzde 25'ini Amasya üretir. Sevgili çiftçi kardeşim neden sana dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Litresi 5 TL. Kars'ta vatandaş bana soruyor. 'Bana mazotu 5 TL'den veriyorlar iki adım ilerde Gürcistan'da 2 TL'ye satıyorlar. Neden orada 2 TL, Türkiye'de 5 TL? Siyaset hırsızlığa alışırsa faturasını vatandaşa keser. Türkiye'deki bütün çiftçiler duysun. Sözüm, ahtım, CHP iktidarında çiftçiye mazotun litresini 1.5 TL'den vereceğiz. İlk 4 ay içinde CHP iktidarında siyasi ahlak yasasını çıkarcağız. Kirli insanlar siyasete girmesinler. Siyasetin ahlakını yükselteceğiz. Siyaset halka hizmet etme sanatıdır. Siyaset halkı soyma sanatı değildir. Ama bunlar halkı soydular. Ama biz önce halk zenginleşecek diyoruz ve arkasında duracağız. Yetiyor mu yetmiyor. Aile sigortasını getireceğiz. Her ailenin sigortası olacak. Nasıl memurun, işçinin, çiftçinin sigortası varsa. Geliri olmayan veya geliri askeri ücretin altında olan her ailenin askeri sigortası olacak. Her ailede kadının banka hesabına en az asgari ücret düzeyinde para yatacak. Kadın namerde muhtaç olmayacak. Gidecek bankadan parasını çekecek ve çocuk çocuğunun rızkını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Mitinginde polislere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Bize bu güzel toplantıyı sağlayan bütün polis kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Onlardan bir şey istiyorum. Siz halkın polisisiniz. Halktan yana tavır takının. Sizin aylıklarını bu millet ödüyor. Sizin bütün sorunlarını çözmek CHP'nin görevidir. Sizin geceniz gündüzünüz yok, ben bunları biliyorum. Çok zor koşullarda görev yapıyorsunuz. Devleti soyan bu iktidara rağmen savcının verdiği görevi yaptınız, bakanların evine girdiniz ve onların maskelerini indirdiniz. Size şükran borçluyuz. Şimdi sizi sağa sola sürüyorlar. Korkmayın. Her sürgün sizin onur madalyanız olacaktır" ifadelerini kullandı.

BERKİN'İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Berkin Elvan kardeşimiz, evladımız, çocuğumuz 15 yaşında hayata direnemedi. Ailenin büyük bir umut beslediği çocuk hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yine olaylar oluyor. Yine biber gazları, coplar falan oluyor. Bütün yurttaşlarımı sağduyuya davet ediyorum. Bazı siyasi partilerin büroları taşlanıyor. Provokasyona asla gelmeyelim. Bu ülkenin dokusunda kavga yoktur. 76 milyon yurttaş barış içerisinde, kardeşçe yaşayacağız. Benim görevim bu ülkeye huzuru getirmektir. Amacım bu ülkeye barışı getirmektir. Berkin öldü. Emin olun gözünden yaş akmaz. Mısır'da bir kişi öldü, çıktı milletin içinde ağladı. Berkin'in annesine ve babasını arayıp bir başsağlığı dilesene. O bizim çocuğumuz değil mi?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından havaya beyaz güvercin bıraktı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • anadolu adamı 10 yıl önce Şikayet Et
    ÜFÜR BAKALIM . önüne gelen kalabalığa veriyor vere vere verecek ... kalmayacak siyaseti aklınızla yapın iyiki doğuya filan gitmiyor
    Cevapla
  • osman uzundal 10 yıl önce Şikayet Et
    genel secimmi oluyor yoksa. yerel secimlerde basbakanmi olunuyorki bu ucuk ucuk vaatlerde bulunuyor.cok istiyor sa izmirde 1.5liradan versin.normalde yerel secim de hangi ildeysen o ille ilgili vaatlerde yapacaklarin ve yaptiklarindan bahsedilmesi gerekir.ama bizim siyasetciler her telden caliyorlar. amerikadan girip rusyadan cikiyorlar.
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    İ N A N I Y O R M U S U N U Z ???. Petrol üreten ülkeler dahi masrafından ucuza bir ürünü satamaz ! kılıçdarolunun gayesi tekki bir defa olsun yönetime geleyim, sonra bir yalan uydururuz ! ama o zamanda Türkiyenin kamyonu yokuş aşağı frensiz koşar !
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    DELİ DUMRUL HİKÂYESİ.. CHP, iktidarları döneminde halka hizmet değil, zulüm etmiştir. Ama K. KILIÇDAROĞLU, hiçbir zaman iktidar olamayacağını çok iyi bildiğinden hizmet etme sözü veriyor. Bu arada 30 Mart seçimlerinin iktidar olma seçimi değil, yerel yönetimler seçimi olduğunu da unutmuş. İki kelimeyi biraraya getiremeyen genel başkan!
    Cevapla
  • metin akdağ 10 yıl önce Şikayet Et
    bu adam her gittiği mitingte temiz siyasetten söz ediyor... fakat!!!. başbakanımıza ; "başçalan" diyor! başbakanımızın ölmüş annesine hakret ediyor! başbakaınımızı yabancı ülkelere şikayet edip "katil başbakan!" diyor! başbakanımıza açık seçik "hırsız!" diyor! yani her türlü pisliği yapıyor sonra da ben temiz siyaset getireceğim diyor... hadi ordan! sen önce kendini temiz siyaset eğitimine tabi tutsan çok iyi olur! sen değilmisin dokuz aylık kundaktaki torununu sigortalı yapan! sen değilmisin sgk da ike bir liralık enjektörleri 15 liraya alan! sen değil misin yolsuzluktan yargılanırken rahşan affı ile kurtulan! temiz siyasetmiş! sen değilmisin teyzenin oğlu hüseyin aygün teröristlerle görüşürken pkk yı destekleyen! ufak atta civcivlerde yesin kemal aga!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor