Çelik: Türkiye'ye çamur atmak istiyorlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Akçakale Gümrük Kapısı'nın kapatılmasına ilişkin, "Karşı tarafta yaşanan sorunlardan dolayı uluslararası hukuk ve güçler, Türkiye'ye bir yafta, bir çamur atmak istiyor" dedi.

Çelik: Türkiye'ye çamur atmak istiyorlar
Çelik: Türkiye'ye çamur atmak istiyorlar
GİRİŞ 18.03.2014 16:21 GÜNCELLEME 18.03.2014 16:21

Çelik, partisinin Akçakale ilçesindeki seçim bürosunun açılışında, Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle Akçakale'de hizmetlerde bazı aksaklıklar olabildiğini söyledi.

Dünyanın, Suriye'deki insanlara gözünü kapattığını vurgulayan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kapılarının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sonuna kadar Suriyelilere açıldığını anımsattı.

Akçakale Gümrük Kapısı'na ilişkin çeşitli iddiaların ortaya atıldığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Gümrük kapısının açılması için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Şanlıurfa'ya gelmişti. Bizlerde gümrük kapısını açmak istiyoruz, sizler vatanperver insanlarsınız. Türkiye için oynanan oyunlardan biri de Akçakale Gümrük Kapısı'ndaki muhtemel gelişmelerle ilgili yaşanan oyunlardır. Buradan tırların gitmesi ve ticaretin devam etmesi için çok daha istekliyiz, sonuçta vatandaşımız kazanacak. Ama karşı tarafta yaşanan sorunlardan dolayı uluslararası hukuk ve güçler, Türkiye'ye bir yafta, bir çamur atmak istiyor. Onun için sabırlı olmalıyız."

Çelik, kentteki sağlık hizmetlerine de değinerek, 100'den fazla hastanın tedavi edilmek üzere ambulans uçaklarla Ankara ve İstanbul'a sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Akçakale Gümrük Kapısı, İslami Cephe ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubu arasında Tel Abyad'da başlayan çatışmaların ardından güvenlik gerekçesiyle 6 Ocak'ta kapatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam