Fatih Erbakan CHP'ye katıldı

Merhum Necmettin Erbakan'ın akrabası Fatih Erbakan CHP'ye katıldı.

Fatih Erbakan CHP'ye katıldı
Fatih Erbakan CHP'ye katıldı
GİRİŞ 20.03.2014 11:06 GÜNCELLEME 20.03.2014 11:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Millî Görüş lideri, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın yeğeni, CHP Fatih Belediye başkan adayı Sabri Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, CHP İzmir İl Başkanlığı'na giderek bu partiye üye oldu. Erbakan, yaptığı açıklamada, “Elimizi taşın altına koyma zamanının geldiğini düşündük. Atatürk ilkelerine bu kadar bağlı, köklü bir parti olan CHP'de siyasete başlama kararı aldım.” dedi.

Ege Postası'nın haberine göre Uluslararası İlişkiler mezunu olan 37 yaşındaki Erbakan'ın üyelik başvuru formuna CHP İl Başkanı Ali Engin, PM Üyesi Hüseyin Saygılı ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu imza attı. İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu ve Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege de katılım töreninde hazır bulundu. İlk defa siyasete adım attığını söyleyen Fatih Erbakan, “Günlük hayatımıza baktığımızda, yürüyen politik sirkülasyona baktığımızda elimizi taşın altına koyma zamanının geldiğini düşündük. Bölünme değil, bütünleşme zamanı. CHP çatısı altında siyaset yapmak doğru geldi.” şeklinde konuştu. Yerel seçimler için, “İktidarın İzmir'den başlayacağını düşünüyorum.” yorumunda bulunan Erbakan, CHP'ye geçme kararını ailesine danıştığını ifade ederek, “İzmirliyim. Karşıyaka'da oturuyorum. Ailemle kararı paylaştım. Babam da zamanında amcamız Erbakan'dan icazet almıştı. Siyasete adım atmamdan ailem de memnun oldu.” dedi. Erbakan, ileriki dönemlerde CHP'den verilecek her türlü görevi, elinden gelenin en iyisini yaparak yerine getireceğini ifade etti.

İL BAŞKANI ENGİN: KATILIMI BİZİ MEMNUN ETTİ

Erbakan ailesinin Türk siyaset ve demokrasi hayatında önemli bir yeri olduğunu ifade eden İl Başkanı Engin ise, “Bu aileden bir ismin partimize katılması bizi memnun etti. Merhum Necmettin Erbakan, ülkeye hizmet etmiş bir isimdi. Ülkenin öncelikleri ön plana çıktıkça farklı partilerden, farklı görüşlerden isimler partimize geliyor. Bunu farklı yorumlayanlar oluyor, günlük siyasi çıkara dayandıranlar var. Bu haksızlık. Birleşme, çoğalma, ülkemizin, cumhuriyetin kazanımlarını, adaleti, özgürlükleri savunma zamanı. CHP, neyi savunduğunu bilen bir parti. Bu yüzden herkesi davet ediyoruz partimize.” diye konuştu. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne bağlı, cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, ülkesini seven herkesin CHP üyesi olabileceğini ve her göreve gelebileceğini söyleyen Engin, “Üç yıldan beri partimize yönelik bazı önyargıları hızla aştık. İnsanların inançlarının, giyimlerinin, yaşam biçimlerinin bir karşıtlık yaratmayacağını savunduk. Ülke enerjisinin bu konularda boşa tüketilmemesine yönelik ciddi mesafeler aldık. Biz de sosyal demokrasiyi, eşitliği, adaleti anlatmak ve savunmak için gün geçtikçe çoğalıyoruz.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve Erbakan!. CHP'nin eli kırbaçlı, konçlu çizmeli TEK ADAMI İnönü Necmeddin Erbakan için; "memleket bir dahi yetiştirdi, O da DİNCİ çıktı" demiştir. Şimdi bu katılımı Saadetçi arkadaşların dikkatine sunuyorum. At izi ile İt izi iyice birbirine karıştı velhasıl.
    Cevapla
  • Kamil CANDAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Saadette iyi duygularla oy vermeyi düşünen kardeşlerim!. Küfür ehli birdir. İman ehli de birdir. Unutmayın herkes sevdiği ve desteklediği ile birliktedir. Gülen çetesinin küfür ehli olduğunu gözlerimizle yaptıklarından görüyoruz. Bu yapılanlardan sonra Saadete de oy verirken düşünün! Nasılsanız öyle yönetilirsiniz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi