AK Parti'den 3 dilde ilan

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, Başbakan Erdoğan'ın 27 Mart'ta Diyarbakır'da yapacağı miting öncesi yerel gazetelere 3 dilde ilan verdi.

AK Parti'den 3 dilde ilan
AK Parti'den 3 dilde ilan
GİRİŞ 24.03.2014 11:19 GÜNCELLEME 24.03.2014 11:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere 27 Mart'ta Diyarbakır'a gelmesi beklenen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından mitinge davet için yerel gazetelere Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde ilan verildi. 'Çözüm sürecinin mimari, kardeşliğin teminatı, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 27 Mart günü saat 15.30'da İstasyon Meydanı'nda' ilanın, gazetelerde 3 dilde yer almasını değerlendiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Türkiye'deki bütün dillerin zenginliğin bir parçası olarak gördüklerini ifade ederek, bölge halkının kullandıkları dilleri sürekli kullandıklarını söyledi. Altaç, "Başbakanımızın, 27 Mart günü İstasyon Meydanı'nda yapacağımız mitinge teşrifleri olacak. Partiler olarak, Başkanımızı en iyi şekilde karşılamak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bölge halkın kullandığı dillerde televizyon ve gazetelere Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilan verdik. Bu gibi çalışmayı daha önce de yapmıştık. Biz Türkiye'de bütün dillerin, etnik unsurların, inanç gruplarının zenginliğimizin bir parçası olarak görüyoruz. AK Parti olarak, Türkiye'de bütün özgürlüklerin önünü açan, kullanıla bilinmesi için imkanları yaratan partiyiz. 2002 yılından buyana gerek dil gerekse de inanç anlamında uzunca bir dönem yaşanan yasal engeller birer birer ortadan kaldırıldı. Son demokratikleşme paketiyle birlikte farklı dillerde propagandanın önü açıldı. Bu anlamda biz vatandaşımıza nasıl ulaşabilirsek, nasıl rahat ve özgür hissediyorsa o şekilde imkanları oluşturmaya çalışıyoruz. Biz propogandalarımızı etkili bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu yaparak, vatandaşlarımız kendi dillerini, kendi inançlarını rahatça yaşayabilsinler. Türkiye'ye demokratikleşip, sivilleşiyor. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye demokratikleşme standartları açısından dünyanın gelişmiş ülkelerinin üzerinde standartları olan bir ülke haline gelecektir. Bu, AK Parti'nin Türkiye'ye sağladığı en büyük hizmetlerden bir tanesidir" dedi.

YORUMLAR 5
  • Yunus Sel 10 yıl önce Şikayet Et
    başka hiç bir lider yapamazdı. başka hiç bir lider yapamazdı özgürlük bu işte
    Cevapla
  • mehmet asil 10 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet. Birlik ve beraberlik için durmak yok yola devam. Diyarbakır halkı gerçeği görmeli.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... huzur ve barışın mimarı oldunuz hepinize selamlar...
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    HADİ AMED İN DIYARBEKİR İN YİĞTLERİ , GENÇLERİ , KADINLARI BU SEFER KARDEŞLİYİN PARTİSİ AKP DİYELİM .... akp ile amed i türkiye nin paris i yapalım ... ülkemizde kardeş kanını durmasını sağlayan akp ye dıyarbekir i teslim edelim ...amed ırkçı ,ayrılıkçı söylemlerin değil kültür ve kardeşliğimizin başkenti olsun ...hadin kardeşlerim , bacılarım bu sefer akp diyelim amed imiz için ...
    Cevapla
  • Ezgi Akarsu 10 yıl önce Şikayet Et
    işte bunlar hep çözüm süreci. 20 yıl önce bunların gerçekleşeceğini bile düşünemezdik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar