Başbakan canlı yayında gündemi değerlendirdi

Başbakan Erdoğan, canlı yayında gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. "Cebrail'in partisine 'hayır' CHP'ye evet" sözleriyle Fethullah Gülen'e göndermede bulunan Başbakan Erdoğan 30 Mart'ın öneminden bahsetti.

GİRİŞ 25.03.2014 22:51 GÜNCELLEME 26.03.2014 07:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesi gündeme ilişkin NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı. Erdoğan, hem paralel yapıya hem muhalefe ağır eleştirlerde bulunurken gündeme ilişkin sorulara da net cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları...

Bugün önce Kastamonu'daydık. Çoşku iyi, ilgi iyi. Ardından Samsun'a geçtik. Kastamonu'da bir şey dikkatimi çok çekti. Belediye başkan adayımız yıllarca belediyede ikinci adam olarak çalışmış, fen işlerini yönetmiş, belediye başkanımızın ciddi bir rahatsızlığı var. Bu süreçte yönetimi o götürdü. Orada MHP'nin adayı ortaokul mezunu bir kişi. Belediyecilik deneyimi hiç yok. Bizim adayımız hem üniversite mezunu hem de yıllarca belediyeciliğin içinde yaşamış biri. İnanıyorum Kastamonu halkı bunu değerlendirecektir. Biz merkezi yönetim olarak Kastamonu'ya çok hizmet verdik. Bütün bunları bütünleştirmek istiyoruz. Samsun'a geldik. Samsun benim 57. mitingim oldu. Samsun tarihi bir mitingti. Öyle zannediyorum ki Cumhuriyet tarihinde Samsun'da böyle bir miting görülmemiştir. Yüz bini aşkın bir katılımın, çoşkunun olduğu bir miting oldu.

CEBRAİL'İN PARTİSİNE HAYIR CHP'NİN PARTİSİNE EVET

"O evlerde kalıpta yanımıza gelen kızlar bize diyor ki; gece yarısı bizlere beddua seansı yaptırıyorlar. AK Parti mitingine gidenleri takip edip ailelerine çok çirkin telefonlar açıyorlarmış. 15 sene yanında yer alan ismi dinlemiş. Bu nasıl hoacalık. Dinimiz ahlaki olmayan davranışı kabul edilemez. Cebrail'in partisine hayır, CHP'nin partisine evet. Böyle bir şey olabilir mi ya? 30 Mart inşallah hayırlı olur."

 

BÖYLE BİR ESED'İ BEKLEMİYORDUK

"Şu anda Suriye ile ilişkilerimizin geçmişi, 3 yıllık son süreç ortada. Sınır komşumuz, kardeşlerimiz ve yönetimle olan ilişkilerimiz çok çok olumluydu. Bu olaylar başlamadan önce biz bazı şeyleri kendilerine uyardık. Bu olaylar Suriye'ye de sıçrayabilir. Gelin Baas rejimini bir değişime uğratalım. Hatta beni arabasına alır gezdirirdi. Son görüşmemizi Asi Nehri kıyısında yaptık. 3,5 saatlik bir görüşmemiz oldu. Biz tabii o zamanlar böyle bir Esed'i beklemiyorduk. Telefon diplomasisi yürüttük. Ölümler, öldürmeler devam ediyor. Ahmet Bey'i gönderdim. Kendisi 6 saat görüştü. Özel temsilcilerimi gönderdim. Niyetimiz çok samimiydi. Bir Ramazan akşamıydı camilerin bombalanması olunca ben kendisini aradım. Yarın Cuma. Ne olur talimatınızı verin, şu insanları yarın öldürmesinler. Onu dedi benim adamlarım yapmıyor dedi. Şebbia'ları kendi adamları gibi göstermiyor. Oysa onlar onun adamları. Yaklaşık 160 bin can kaybı var. 8 bin çocuk. Açık kapı politikasıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

İHLAL EDİLİRSE KARŞILIĞI VERİLECEKTİR

Yaralılar oluyor, bunlarla ilgileniyoruz. Şu anda hala öldürmeye devam ediyorlar. Daha önce bir helikopterle bizim hava sahamızı ihlal ettiler. Yeni angajman kurallarından hareketle uçaklarımız bu helikopteri vurdu. Şu anda da aynı şekilde bizim hava sahamızı ihlal eden, 1-1,5 kilometre ihlal ettikleri bana bildirildi, bizim uçaklarımız tarafından vuruldu. Kesep bölgesi tekrar Özgür Suriye Ordusu tarafından ele geçirilince bunlar orayı bombalamaya başladı. Bundan sonra da angajman kuralları ihlal ederse karşılığı verilecektir. Çirkin olan bizim muhalefetin bunu kullanması. Biz seçim sathı mahallindeyiz diye bu olaya göz mü yumacağız. Bizim 74 tane vatandaşımızı şehit ettiler. Muhalefet başta CHP olmak üzere bunları hala övmeye çalışıyor. Bu siyaset malzemesi olabilir mi? Senin yapman gereken böyle ulusal bir konuda hükümetinin, silahlı kuvvetlerinin yanında yer almak. Bu bizim bir milli meselemizde bile muhalefetin ne denli ayrı düştüğünü göstermektedir. Bizim tabii bunları dinleyecek halimiz yok.

ORASI BİZİM TOPRAĞIMIZ

Süleyman Şah Türbesi ile ilgili de burayla ilgili İŞİD'in bir sıkıntısı var. Burada Türkmenler vardı. Onların zayıf düşmesi geri çekilmelerine yol açtı. Geri çekildikleri gün 80 şehit verdiler. MİT'in aranan TIR'ları bizi bu Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Bunlar yapıldı diye biz Bayırbucak Türkmenlerini yalnız bırakamazdık, yine de bırakmayacağız. Süleyman Şah Türbesi'ne karşı böyle bir yanlışlık olacak olursa orada da gereken yapılacaktır. Bu topraklar bizim topraklarımızdır. Yaklaşık 10 dönüm bir arazidir o. Uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış bir toprağımızdır."

Niğde'deki hain saldırı ile ilgili bir takım bilgiler edinilmiştir. İstihabrat teşkilatlarımız gerekeni yapacaktır.

HER ŞER'DE ZAMAN ZAMAN HAYIR VARDIR

Bir defa seçimlerle karşımıza çıkan Pensilvanya denen bir olay var. Yasak olmasına rağmen bir cumhurbaşkanı bir başbakan dinleniyorsa ve özellikle de bakanlar dinleniyorsa bu yasalara aykırı hem de İslami bizi itikadi noktada da bizim değerlerimize aykırı. Bizim inancımızda kimseyi dinleyemez gözetleyemezsiniz. Bunlar din kisvesi altında bunu yapıyorlar. Bunu bir tehdit bir şantaja dönüştürüyorlar.

Diyanet işlerimiz zannediyorum bu boyuttan değerlendirdi. Halkımızın yüzde 99'u Müslüman bu duyarlılığı hep birlikte göstermemiz lazım. Bu işin bizim bir kısım yargıya da bulaşmış olması ve bir kısım güvenlikle de koordineli olarak bu adımları atmış olmaları ülkemiz için sıkıntı vericidir. Biz bunu ulusal güvenliğimize bir tehdit olarak algılıyoruz. O un için gerekli tedbirleri alıyoruz.

Alanlarda tepkileri ben görüyorum. Vatandaşlarımızın bu beklentisi bir an önce olur temennim. Himmet adı altında sadaka topluyorlar. Kurbanlık koyunları topluyorlar, bir çok şey topluyorlar. Ama bunların nereye gittiği belli değil. Ben 17 Aralık olaylarını bu noktada üzücü bulurken bir taraftan da şerde hayır vardır diyerek böyle bir durumu görmüş bulunuyorum.

BU İŞİN ARKASINDA YOUTUBE VAR

Burada çok açık net bir şey söyleyeceğim. 10 milyon tablet bilgisayar dağıtacağız. Bu hükümet böyle bir hükümet. Bizim derdimiz Twitter'ın kendisi değil. Bizim derdimiz, Twitter'da ülkemin huzurunu kötü niyetle bozanlara, art niyetlere karaşı. Şimdi bıçağı katilin eline veriseniz adamı öldürür. Neşteri doktorun eline verirseniz hayat kurtarır. Bir takım yazarlar AK Parti itibar kaybetti diye yazıyor. Yok öyle bir şey. Prestij kaybettiğimiz yok. Ben alanlara bakarım. Türkiye'den Twitter'da 2 hesapla ilgili talep var. Benim ülkemi karıştıranlara karşı hukuk tanımazlığın ne? Bu hesaplar maalesef kapatılmıyor. Bu işi çözsünler biz de bu işi bitirelim. Twitter dediğiniz olay nedir? Bir şirket. Bu olayın arkasında aslında Youtube var. Youtube'un avukatlarıyla çalışıyorlar. Bir avukat hanım kardeşimize hiç edebe adaba uymayan bir şey yaptılar. Ben anlamıyorum bu köşe yazarlarını. Neyin, kimin avukatlığını yapıyorlar. Bu işi düzelttiniz düzelttiniz yoksa tavrımız kesin. 

Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir paylaşım yapmış olabilir. Tweet atmış olabilir. Ama benim bu tür şeyler ile uğraşacak zamanım yok.

Twitter tepkilerine ise; Kusura bakmasınlar AB önce diğer ülkelere uygulanalara baksınlar. Bu bizim iç meselemiz. Bizdeki iletişim özgürlüğü birçok ülkede yok. Özel hayatın ihlali söz konusu. ABD'de bir merkez dinlendi ayağa kalktılar. Biz de niye böyle yapıyorlar. 

İRADE HIRSIZLIĞI YAPANLAR 30 MART'TA CEVABINI ALACAK

17 ve 25 Aralık ve diğer iddialar 30 Mart seçimleri ile masaya yatıralacak, bu bir istiklal mücadelesidir. Arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar ama yargı şu anda işini yapıyor. Seçimden sonra bir takım adımlar atılacak. İrade hırsızlığı yapanlar 30 Mart'ta yanıtını alacak.

Kılıçdaroğlu, dürüst değil, doğru konuşmuyor. Bahçeli'nin de kazandığı bir seçim yok. İnşallah yine birinci parti olacağız. Biz lafla, palavra ile değil icraatla varız. Millet bizi takdir ediyor. Pazar günü İstanbul tarih yazdı. 2 milyonu aşkın bir insanla tarih yazdık.

İstanbul, İzmir ve Anakra'da adaylarımız başa oynuyorlar yine. İzmir'de yaptığımız miting muhteşemdi. Adaylarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Bu seçimin başka bir özelliği var. Yerel seçimden çıktı genel seçime dönüştü. İşte bu ahlaki olamayan olaylar bu havayı değiştirdi. Pazar akşamki sonuçları tüm dünya konuşacak.

Türkiye yıllar yılı bir mantıkla bir siyasi akılla başbaşa kaldı. Biz tabi burada Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler hedefine ulaşmak için yola çıktık. Biz İstanbul'u CHP'den aldık biliyorsunuz. O zaman ne haldeydi. Şimdi yaptıklarımız ortada. Su sorunu çözdük. Ankara'da da su sıkıntısını çzödük. İstanbul'da çöpten enerji üretiyoruz. Fakat İzmir'de su sorunu çözülmedi. Biz halletik. Susuzluğun olduğu dönem, çöp dağlarının olduğu dönem, sorunların çözülmediği dönem eski Türkiye'dir. Biz bu sorunları tek tek çözdük.Biz 9 ilden 72 ile çıkarttık doğalgazı. Yeni Türkiye budur. YHT diyoruz. Eski Türkiye'de biliyorsunuz çuf çuf çuf giden trenler vardı. Yeni Türkiye'de Marmaray var. Onunda bira zgüneyinden tüp geçiş yapıyoruz. O da seneye bitiyor. 3. Köprü'yü de yapıyoruz. Ortasından tren geçecek. Diğer partileri takip ediyorum. Onların başkanları lider olamadı zaten genel müdür diyorum ben. Bakıyorum genel seçim değil bu yerel seçim proje açıklayın yok. Şimdi bakıyorum Kadir Bey'e Unkapı'nında çılgın proje açıkladı. Köprüyü kaldırarak Haliç'in altından tüp geçiş yapmak. Ama diğerlerine bakıyorum hep laf hep hakaret.

25 MART DİYE DİYE İSTİKRARI ZEDELEMEYE ÇALIŞTILAR

Burada görünen gerçek şu; bunların hepsi hayal. Bu ülkenin ekonomisini sarsmak isteyen bir yandadır biz bir yandayız. Biz 12 yıdlır hiç bir şeyden taviz vermedik. Biz bu şekilde buraya geldik. Bunlar 25 Mart diye diye bu istikrarı zedelemeye çalıştılar. Oluşan güveni sarsmak istediler. Yatıyorlar kalkıyorlar kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Biz şuan G20 üyesi olduk. Bunu durduk yere yapmadılar. İşte rakamlar ortada. Ülke ekonomisi bakın nereden nereye geldi. Utanamdan diyorki para kaçıyor. Nereye kaçıyor, para Türkiye'ye giriyor. Burası insanı ürküten bir ülke olsa bu kadar yatırım olmaz. Fakat onlar ne yaparlarsa yapsın biz işimizi biliyoruz. Bakın bugün ayın 25 bişi oldu mu? Yarın ayın 26'sı yine bir şey olmayacak. Başaramayacaklar. Türkiye güçlü. 

KILIÇDAROĞLU DÜRÜSTSEN AÇIKLA

Şimdi bakıyorsunuz anamuhalefetin başındaki zat her türlü hakareti yapıyor, ailemize varacak şekilde. Bana bir iftirası var. Nedir? İsviçre bankalarında 13 ayrı gizli hesabı var diye ben de dedim ki varsa ispatın delilin açıkla. Olmayan bir şey söylenir mi? Pensilvanya'ya çok güvendiği için şimdi daha da çok ileri gidiyor. Eğer dürüstsen namusluysan açıkla hadi. Aynı şeyi Kayseri Belediye Başkanıma yaptı. Ne oldu tüm Kayseri'ye sucuk ısmarladı. Yalan üzerine siyaset yapılmaz. Halkımıza hizmeten başka şey düşünmedik.

Kendisi İstanbul adayları ile ilgili yolsuzluk dosyası açıkladılar. Partiden ihraç ettiler. Ondan sonra getirdiler İstanbul'a aday yaptılar. Yolsuzluk dosyasının önünde poz veren sensin. Temenni ederim 30 Mart bir milat olsun.

Nisan-Mayıs ayında Meclis sükunetle çalışırsa çıkartılacak 4-5 kanunlar var.

Şu anada İmralı'nın parlamentoda eli aya olan kişiler var. Bunlar zaten bir şey söylerse değerlendirilir. Ulusal birliği tehdit edecek teklif kabul edilemez. Anayasa konusunda uzun süre bir yol alındı. 60 madde üzerinde anlaşmıştık. CHP'nin başındaki zat tamam demişti. MHP ile BDP zaten yoktu. CHP daha sonra çekildi. Neden? 4 parti yapması gerekiyormuş. Tabi bunu iktidarın üzerine fatura etmenin derdindeler. Biz milletin hayrına ne olursa konuşuruz. Getirilecek hiçbir teklife hayır demem. Bizim getirdiğimiz özgürleri kimse getirmemiştir.

İdeolojiye oy vermek ile bir yere varılmaz. 

Dinelemeler casusluktur, gereğeini yapacağız. Yargı ve yürütme üzerine düşeni yapmalı. İstihabrat teşkilatımızı hallaç pamuğu gibi atmışlar. Güçlü bir istihbarat teşkilatını kurma gayretindeyiz.

Seçimi atlatmamız lazım. Seçim bir milat.

YORUMLAR 14
  • MURAT ÜNLÜ 10 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım!. BU millet muhalefetin liderlerinin Tayyip Erdoğan'dan daha namuslu daha başarılı daha temiz ve dürüst çalışacağına İ-NAN-MI-YOOOORRRRR!:)
    Cevapla
  • Kamil CANDAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Fetocu Şevki Yıldırım adlı yorumcu At gözlüğü misalini ya da Üç maymunları oynama olayını bilir misin?. İşte sen o durumdasın. Meleklere İman esasını reddeden bu menfaat ve şantaj çetesi liderinizi görmezsin ancak montaj olduğu ispatlanan konuşmalar üzerinden insanlara iftira edersin. Allaha karşı vereceeğin hesabı düşün tabii ahirete inanıyorsan ve küfürlerini dilleriyle ispatlamış zatların yanında da durmuyorsan. Unutma ki senin gibilerle güneş sıvanmaz. Yani çamurla güneş sıvanmaz çünkü o çamur güneşe tutmaz!
    Cevapla
  • köksal T 10 yıl önce Şikayet Et
    üzülme sen başbanım. SEN ÜZÜLME Düşünme sakın yalnız olduğunu Sönmesin ışığın umudun Yenik düşmüş sanma sakın kendini Gururlu yüreğini dik duruşunu bozma senin yanında mazlumlar var senin yanında yetimler var senin yanında kardeşlerin var. VESSELAM- ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN
    Cevapla
  • sahici 10 yıl önce Şikayet Et
    sahici. SAYIN BAŞBAKAN'IM eğilseydin bükülseydin bugün karşımızda konuşamazdın. milletinden aldığın güçü hakkiyla kullandın. "İnnellahe Meena" yürü yoluna bu minval devam et kokulacak bir şey yok. bizden daha iyi bilirsin ki korku insanı sindirir. korkunun ecele faydası yok. sizinle görüşmek istiyorlarmış. niçin? ülkelerini çok savdikleri için mi yoksa kuyrukları sıkıştığı için mi? madem ülken bu kadar önemli neden anarşiye taraf oldunuz chp ile kol kola girdiniz. din cemaatı mahreme girer mi? tecessüs eder mi yalan ve iftira atar mi? dini bir lider çıkarlerı uğruna beddua eder mi? biz o nu bilmeden sevmiştik. göz yaşlarına kandık. kul hata edebilir. ancak cemmatın hata etme lüksü yoktur.bedelini şimdiden ödemeye başliyorlar. baş imamları sizden değil 1970 lerde kedisine gittiğin yol yol değil dendiği zaman benim hizmetim budur yoluma boyle devam edeceğim dediği kişilere gidip özür dilemeli ve kabuğuna çekilmeli. yanızca dini hizmetini kurtarma yoluna gitmeli.
    Cevapla
  • hüseyin küçük 10 yıl önce Şikayet Et
    hüseyin K.. Seninleyiz uzun adam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil