Umut Oran: Emekliyi CHP güldürür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran "Emekliler mutlaka sandığa gitmeli, yıllardır kendilerini insanca yaşama koşullarından mahrum eden AKP'nin biletini sandıkta kesmelidir. Emeklilerin yüzünü CHP güldürür" dedi.

Umut Oran: Emekliyi CHP güldürür
Umut Oran: Emekliyi CHP güldürür
GİRİŞ 26.03.2014 12:22 GÜNCELLEME 26.03.2014 12:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, emeklilerin, 11 yıldır uygulanan ekonomi politikalarının mağduru olduğunu savunarak, "Emekliler mutlaka sandığa gitmeli, yıllardır kendilerini insanca yaşama koşullarından mahrum eden AKP'nin biletini sandıkta kesmelidir. Emeklilerin yüzünü CHP güldürür" ifadelerini kullandı.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, 11 milyona yaklaşan emeklinin, açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiğini ileri sürdü.

Türkiye'de dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 130, yoksulluk sınırının ise 3 bin 682 lira olduğunu ifade eden Oran, buna rağmen büyük kesimi oluşturan SSK'lıların ortalama aylığının bin lira civarında olduğunu kaydetti.

Bağ-Kur'lu tarım ve esnaf emeklilerinde durumun çok daha vahim olduğunu, memur emeklilerinin ise açlık sınırını zar zor yakalayabildiğini savunan Oran, şu değerlendirmede bulundu:

" AKP'nin 11 yıldır uyguladığı ekonomi politikalarının mağduru kesimlerin başında emekliler geliyor. Yıllardır dillendirilen 'Memuru, emekliyi enflasyona ezdirmedik' iddiasına karşılık, emeklinin sefaleti ortada. 30 Mart seçimleri AKP iktidarından kurtulmadan ilk önemli dönüm noktası olacaktır. Emekliler mutlaka sandığa gitmeli, yıllardır kendilerini insanca yaşama koşullarından mahrum eden AKP'nin biletini sandıkta kesmelidir. Emeklilerin yüzünü CHP güldürür. Emekliler insana yaraşır yaşam koşullarına CHP ile kavuşacak.

AKP, 11 yılı aşan iktidar döneminde, ekonomide başarılı olduğu algısı yaratarak halkı kandırdı, 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diye diye aldığı oylarla iktidarını sürdürdü. Oysa bu sürede AKP, ülkenin tüm köklü kuruluşları ve varlıklarını 'özelleştirme' adı altında yabancılaştırırken, tarımı, esnafı bitirdi. Sanayiyi, KOBİ'leri zor durumda bıraktı. İşsizliği büyüttü, vatandaşı ağır borç yükü altına soktu, işçiyi, memuru, sendikal mücadeleyi sindirdi, gelir dağılımını bozdu. AKP iktidarının nimetlerinden yararlanan bir avuç yandaş türedi, zengin sınıf ortaya çıkarken, geniş halk kitleleri giderek yoksullaştı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Toygar Cenk 10 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti ile . İstikrar sürüyor, Türkiye büyüyor.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... ak parti de herkesi güldürür.
    Cevapla
  • Burak Atlas 10 yıl önce Şikayet Et
    İlginç... Ama bu yerel seçim?? Belediye seçimlerinde borç ve yoksulluk sınırına dair vaatlerde bulunuluyor. Ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    bizi çok güldürüyorsun vallah... elbet gülüyoruz. hele şu 25 mart iddiandan sonra kulaklarımızla gülüyoruz. cuma olsaydı sana uyuyp cumayı da kaza edecektik yahu.. hatta daha sakin diye pazar günü de kılarız yani.. yeter ki sen mutlu ol.
    Cevapla
  • naim sorguc 10 yıl önce Şikayet Et
    :))). :))) ben emekli olmadığım halde gülüyorum bu başlığa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!