'Ergenekon'dan çok daha korkunç bir yapı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'teki temasları kapsamında, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören'nin öğretmenlik yaptığı dönemde mezun ettiği öğrencileriyle bir düğün salonunda bir araya geldiği etkinlikte çok önemli açıklamalar yaptı.

'Ergenekon'dan çok daha korkunç bir yapı'
'Ergenekon'dan çok daha korkunç bir yapı'
GİRİŞ 27.03.2014 03:15 GÜNCELLEME 27.03.2014 03:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Aktay, "(Paralel yapı) Türkiye'de şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük mafya teşekkülüne yakın bir teşekküldür. Biz böyle başka bir mafya teşekkülü tanımadık. Ergenekon'dan çok daha fazla organize ve Ergenekon'dan çok daha korkunç bir yapıdır" dedi.

12 yıl boyunca AK Parti'nin yolunun "dikensiz gül bahçesi gibi bir yol" olmadığını ifade eden Aktay, şöyle konuştu:

"Yolumuza avuçlarını açmış, kucaklamaya hazır insanlar değillerdi onlar. Engellemek için bin bir türlü fırıldak, hile ve desise çevirdiler. Bu desiselerden bazıları, 'Balyoz', 'Ergenekon', 'Ayışığı', 'Sarıkız' gibi darbe girişimi oldu. Romantik, 'Eldiven', 'Sarıkız', 'Yakamoz', 'Ayışığı' gibi güzel isimlerle darbe yapıyorlardı. Bu güzel isimleri darbelerine isim olarak seçmişlerdi. Bu kötülükler bugün Türkiye'nin başına birileri tarafından getiriliyor çünkü Türkiye dünya sıralamasında 27'nci sıradan 16'ncı sıraya yükselmiş. 12 yılın özeti de budur."

"Böyle başka bir mafya teşekkülü tanımadık"

"(Paralel yapı) Türkiye'de şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük mafya teşekkülüne yakın bir teşekküldür. Biz böyle başka bir mafya teşekkülü tanımadık" diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Ergenekon'dan çok daha fazla organize ve Ergenekon'dan çok daha korkunç bir yapıdır. Ergenekon ile mücadeleye bu kadar canla başla katılmış olmaları Ergenekon ile rekabet etmelerinden kaynaklanıyor. Ergenekon'un elindeki imkanlara göz dikmiş, 'o imkanlar bizim elimizde olsun, Türkiye'yi derin devlet tasavvufundan kurtarmak' gibi bir endişeleri ve hedefleri olmamış. Aksine Türkiye'nin o derin devletine yani hukuk tanımayan, tamamen örgütsel, illegal yapılara dayanan, devlete paralel çekmeye çalışan o yapılanmayı ve o yapılanmanın imkanlarına göz dikmiş aslında. Bunu bugün görüyoruz. Dünyanın her tarafından, 'hizmet erleri' diye geçinen elemanların bugün hizmet ettikleri tek şey var; Türkiye'yi oraya buraya şikayet etmek. Uluslararası 160 okulun bulunduğu 160 ülkede hepsi birer medya organı gibi o ülkelerde Türkiye'yi şikayet etmekle meşguller. Okulların bulunduğu her ülkede bir iki internet sitesi, Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça ve bütün dillerden internet siteleri, televizyon yayınlarıyla Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatör olduğunu, artık Türkiye'nin demokrasi yolundan dönmüş olduğunu ve Türkiye'de diktatörlüğün geçerli olduğunu ispatlamaya çalışmakla meşguller."

Aktay, dışarıdan insanların Türkiye'yi yangın yeri olarak bildiğini, Türkiye'ye yabancı yatırımcı çekmemeye çalıştığını anlatarak, "Bunların sebebi eğer kendileri kazanacaksa Türkiye varsın batsın anlayışıdır" diye konuştu.

"Kürt meselesini çözüyorsak, silahtan korktuğu için yapmıyoruz"

Aktay, daha önce askerin elindeki silahı birilerinin halka karşı tehdit olarak kullanmak istediğine işaret ederek, eline silah alıp dağlara çıkanların iyi birşey yapmadığını, bunun çözüm sürecine de bir katkı sunmadığını belirtti.

"Eğer bugün insanlar göğüslerini gere gere Kürdüm diyebiliyorsa, bu silahlar sayesinde değil. Silaha rağmen, barışçıl AK Parti siyaseti sayesindedir" ifadelerini kullanan Aktay, silahın hiçbir zaman çözüm olmadığını vurguladı.

Aktay, şunları kaydetti:

"Kürt meselesini çözüyorsak, Kürt kardeşlerimize hak ettiği değeri Türkiye Cumhuriyeti içerisinde veriyorsak, bunu silahtan korktuğumuz için veya birileri silahtan korktuğu için yapmıyoruz. Eskiden anlatılan o derin devlet artık kana susamıştır. Bu kan 100 yıl akmaya devam etseydi, onlar sadece o kandan nasıl gıdalanırız, onun hesabını yaparlardı. Ve nitekim öyle oldu. 30 yıl içinde akan kana rağmen bunlar sadece paralarına para, iktidarlarına iktidar kattılar. Sadece gemilerini yürüttüler. Ne Kürt Memo ne de Türk Mehmet umurlarında bile değil, alavere dalavere Kürt ve Türk Mehmet'ler nöbete. Onlar ise kendi iktidarlarını sürdürüyorlardı. Onun için örgüt kan döktükçe, onların işine daha çok geliyordu."

"Kürtleri borçlu çıkarmaya çalışıyorlar"

"Örgüt ve bazı siyasiler havalanmaya kalkmasınlar. Kürtleri minnet altında bırakmaya, Kürtleri borçlu çıkarmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki 'Biz bedel ödedik ve onun için Kürdüz diyebiliyoruz'. Maalesef sizin ödediğiniz bedel boşa gitmiş bedeldir. Boşu boşuna döktünüz o kanları, kendi kanınızı da boşu boşuna döktünüz başkasının kanını da boşuna döktünüz" diyen Aktay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu mücadele Kürtlere hiçbir şey kazandırmadı. AK Parti iktidara geldiği saatten itibaren Kürt sorununu çözmeye çalışıyordu. Fakat örgütün bu silahlı mücadeleleri buna engel oluyordu. Çünkü örgüt eline silah aldıkça bu konuda bir çözüm üretmek, çözüm önermek imkansız hale geliyordu. Çünkü siyaset zemini kanın olduğu yerde, silahın konuştuğu yerde konuşamıyor. Susuyor ve susmak zorunda kalıyor. Silah konuştukça, siyaset konuşamaz. O yüzden silah siyasetin önünü açmış değil, siyasetin önünü bilhassa kapatmıştır."

Konuşmaların ardından Aktay ve milletvekili Ören, öğrencilerle halay çekti.

YORUMLAR 6
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... tüm yapılardan daha korkunç, halkı ilk elden kandırdı, başbakan'a direkt temaz ile kumpas kurdu.
    Cevapla
  • ALİ CURCUR 10 yıl önce Şikayet Et
    edep27'ye. ben de cemaat mensubuyum ama gerçek risale-i nur cemaatinin bir mensubu size cemaat denmez çünkü siz tamamen çıkar amaçlı devletin bekasına göz dikmiş bir yapısınız elinizdeki imkanları ve bunu size sunanları kısaca seçilmiş bir yönetimi devirmek için kullanıyorsunuz her zaman haklısınız hiç hata yapmazsınız hocanız ne derse doğrudur ama bu sizi ahirette mesuliyetten kurtarmaz eğer risaleleri anlamış ne sadeleştirme saçmalığı ne de bugün bunlar olurdu en iyisi mi siz bir tövbe edin bu işlerden vaz geçin yoksa sebebi hasaretiniz olacak ben bu olaylara sebeb olanlara hakkımı helal etmiyorum ve şimdiye kadar verdiğim maddi ve manevi desteğe yanıyorum meğer biz nelere alet olmuşuz madem o kadar muhterem bir hocanız var hem ben nurcuyum diyor senelerdir nurculuğu kimseye bırakmıyor neden risaleler de yazan hakikatların zıddına hareket ediyor abd boşuna beslememiş bugünler içinmiş...
    Cevapla
  • Abdullah ARDA 10 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bir örgüt kurmuş!!. Kimse kusura bakmasın bir ülke de eğer Ülkeye kafa tutacak bir örgütlenme var ise bunun derhal yok edilmesi şarttır. Çünkü ülke için tehdit oluşturur. tıpkı amerika elçisi fg gibi!! Türkiye de elini hangi taşın altına koysan bir örgüt çıkıyor e bakıyoruz bu örgütteki insanlar nereli Türkiyeli!! bu insanlar nereye karşı örgütlenmişler?? Türkiye'ye!!! Peki ne için, kimin için ??? Şundan emin olalım bu örgütler bizim sayemizde örgüt oluyor. Bunlara destek vererek aslında ocağımıza barut atıyoruz haberimiz yok. Birilerine biat ederek en büyük günahı biz işliyoruz. Çünkü Kuran daki emirleri okumadan Kuranı değil başkalarını kendimize rehber alıyoruz!!! Eğer Mürşit arıyorsan!!! Kuran Meali oku!! Rabbim herşeyi açık açık yazmış!!! Çok değerli hocalarda var tabi ama şu sıralar parayla imanın kimde olduğu pek belli değil. Dikkat etmek lazım Hakkı ve batılı ayırt etmek için Kuran (meal) okumak şart!!
    Cevapla
  • mehmet altan 10 yıl önce Şikayet Et
    fetüllah gülen gerçeği. bazı arkadaşlar için cemaat islam yolunda, bazıları için hristiyan avenjeliklerin islam dünyasındaki pareleli,asıl amaç türkiye 80 yıl kemalist maske ile yönetildi bir 80 yılda ılımlı islam maskesi ile israile dost ,batının çıkarlarına uygun güdümlü bir türkiye,200 yıldır sırtı yerden kalkmayan islam dünyası neden doğrulamıyor ,çünkü yapılan operrasyonları dahi anlayamıyoruz ,f.g sevdikleri kim ise islam adına ona sahip çıkanların bir kısmı onların sevdikleri ile haşr olunacak ,bir kısmı uyanacak ümmetini sevecek..
    Cevapla
  • edep27 10 yıl önce Şikayet Et
    Ona cemaat derler,. Efendim, bu yapiya cemmat derler.... evet, mafyadan ve particilerden daha kuvvetli baglar vardi; cemaat gruplarinda esas olan sey gonul bagi, ve tek kibleye, tek peygambere, tek kitaba iman etme, dogru yolu bulma cabasidir.... mafya da korku ve para esas iken, partilerde makam ve guc esas iken cemaatlerde gonul birligi esasdir... Yasin bey bunu sen bizde ndaha iyi bilirsin ama... makam sevdasinin gozu kor olsun adam da ne mertlik ne de yigitlik birakir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı