Osman Baydemir'in şaşkına çeviren sözleri

Osman Baydemir'in yaptığı açıklamalarda Şanlıurfa ile ilgili verdiği bilgilerin birbirinden tutarsız olduğunu ortaya koyuyor. Baydemir'in bu şekilde konuşması Şanlıurfa'yı tanımadığı yorumlarına sebep oldu.

GİRİŞ 27.03.2014 14:12 GÜNCELLEME 27.03.2014 16:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Her fırsatta Hükümet'in, Şanlıurfa'ya yaptığı yatırımları eleştiren BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir'in yaptığı gaflar devam ediyor. Her seferinde Urfalı olduğunu dile getiren Baydemir, anlaşılan o ki hala Şanlıurfa'yı tanımamış. 

ÖYLE BİR RAKAM VERDİ Kİ ALTAYLI'YI BİLE ŞAŞIRTTI

Geçtiğimiz günlerde Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Osman Baydemir'in verdiği yanlış bilgiler Şanlıurfalıları kızdırdı. AK Parti döneminde birçok ilden daha fazla yatırım yapılan Şanlıurfa'ya yapılan 17.8 milyar yatırımı eleştiren Baydemir, Marmaray'ın yapım maliyetini 30 milyar TL yani eski parayla 30 katrilyon olduğunu söylemesi Fatih Altaylı'yı bile şaşkına çevirdi.

BİNALİ YILDIRIM GERÇEK RAKAMI AÇIKLADI

Oysa ki, eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'ın maliyetinin 8 milyar TL olduğunu söylemişti. Baydemir, böylece Marmaray'ın maliyetini yaklaşık olarak 4 kat fazla göstererek büyük bir gafa imzaya attı. Baydemir, aynı gafı Mehmet Barlas ile çıktığı Tv programında da tekrarlamaya devam etmişti.

MEVSİMLİK GÖÇLE İLGİLİ YANLIŞ BİLGİLER

Baydemir yine aynı programda Şanlıurfa'nın yüzde 25'inin yani 450 bin Şanlıurfalının mevsimlik göç ile Türkiye'nin çeşitli illerine çalışmaya gittiğini dle getirmiş. Ancak Harran Üniversitesi'nden edinilen bilgiler Baydemir'i yalanlıyor. Üniversitenin verdiği bilgilere göre, Şanlıurfa'da mevsimlik göç oranı yüzde 15...

HÜKÜMET'İN DEV YATIRIMINI GÖRMEZLİKTEN GELDİ

Baydemir her nedense, AK Parti Hükümeti'nin mevsimlik işçi transferini engellemek için hayata geçirdiği ve dünyanın en uzun 5. tüneli olan Suruç Sulama Tüneli ve Viranşehir-Ceylanpınar Sulama kanallarını görmezlikten geldi. 

GAP'LA İLGİLİ VERDİĞİ YANILTICI BİLGİLER

Baydemir'in verdiği yanlış bilgiler bunlarla da sınırlı değildi. Yine Altaylı ile yapılan programda GAP Projesi'ne harcanan paranın 35 milyar TL olduğunu söyleyen Baydemir, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sadece 2014 yılında GAP Bölgesi'ndeki toplam yatırımlara ayrılan kaynağın yaklaşık 5 milyar TL (kamu yatırım bütçesi içindeki payı % 10,2) düzeyinde olduğunu ve bu güne kadar GAP Projesi için yapılan yatırımlara 2013 yılı sonu itibariyle 54,5 milyar lira harcandığını söylemişti.

İŞTE O SÖZLER: 

 

Haber7

YORUMLAR 8
  • bilgekral 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Urfayı tanımıyor ama Urfa bunları tanıyor.... Suphi karşında çocuk yok kimse bu numaraları yemez. artı biz bunları tanımıyor muyuz.
    Cevapla
  • ismail toprak 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN ŞANLIURFALIYIM AK PARTİ URFAYA GELDIGINDEN BERIDIR.. COK MUTLUYUZZ ... . bu ıktıdar oldugu surece turkıyee her zaman osmanlı devletı gıbı olacaktır...urfaya 12 yıldır sureklı yatırım yapılıyor..işsiz kımse yok..zorla işçi bulmakta zorlanıyoruz..herkes kendı keyfıyle hayatına devm edıyor...helal olsun sayın basbakanımızaa.rabbım guc kuvvet versın........
    Cevapla
  • Abdulkadir ÇAKMAK 10 yıl önce Şikayet Et
    Osso kağ bırdan. Şanlıurfa kararını verdi. Her zaman AK PARTİ Bir defa hataya düştük fakıbabaya verdik bağımsız kazandı. ŞANLIURFA bin perişan oldu ellerimiz kırılsaydıda fakıbabaya vermeseydik. Şimdide kalkmış osman bey efendi ŞANLIURFA'yı bilmeden aday olmuş ama geçmiş olsun AK PARTİ AK PARTİ AK PARTİ Sonuna kadar R.T.E
    Cevapla
  • suphi urfalı 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN TAKDİR ETTİM. kendisine karşı ön yargılarım vardı.fakat kendisi ile tanışma imkanım oldu mükkemmel bir insan.aynı şekilde vali ile de tanışma imkanım oldu sinsilik sezdim kendisinde.bilmiyorum ama urfa için hayırlı olan kazansın..
    Cevapla
  • eray mert 10 yıl önce Şikayet Et
    osman baydemir tanımıyor ŞANLIURFA'YI. biz şanlıurfada yaşanlar olarak kimden fayda gördügümüze bakarız hizmete bakarız yolumuza bakarız akpartiye destekverir daha güzel bir ŞANLIURFAYA oy veririz gerisi tırıvırı osman baydemir diyarbakırdan karıştırıyor ama az kaldı bunun burasında 3 gün akpartinin oyları artarak geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…