Adil Gür'den son seçim tahminleri

AG Araştırma şirketi sahibi Adil Gür 2014 yerel seçim sonuçları için tahminlerini açıkladı.

Adil Gür'den son seçim tahminleri
Adil Gür'den son seçim tahminleri
GİRİŞ 28.03.2014 07:59 GÜNCELLEME 28.03.2014 08:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

30 Mart seçimleri için geri sayım sürerken seçim sonuçlarını bilen adam olarak nam salan Adil Gür, internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuştu.

Adil Gür'ün seçim sonuçları tahminlerinde AK Parti'nin oyu yüzde 45'in üstüne çıkıyor. Adil Gür, 3 büyük il için seçim sonuçları tahminlerini de paylaştı ve son anketi internethaber.com'a verdi.

Adil Gür iller bazında seçim sonuçlarının Türkiye için sürpriz olacağının altını çizdi.

Türkiye genelinde AK Parti'nin oy oranının yüzde 40'ın altına düşmeyeceğini belirten Adil Gür'ün seçim tahminleri şöyle...

İSTANBUL VE İZMİR'DE SÜRPRİZ YOK, ANKARA ÇOK ÇEKİŞMELİ

"İstanbul ve İzmir'de sürpriz beklemiyorum. İstanbul'da AK Parti, İzmir'de CHP rahat kazanacak gibi görünüyor, yaptığımız araştırmalarda bunu görüyoruz. Ankara seçimleri oldukça çekişmeli geçecek diye düşünüyorum. Elimdeki anket verilerine baktığımda Ankara'daki seçimin galibini bugünden kestirmek çok zor. Çünkü araştırmalarımızın yüzde 1,5-2 gibi istatistiki hata payı var. Oranlar birbirine o kadar yakın ki, çıkabilecek hiç bir sonuç beni şaşırtmaz."

AKDENİZ'DE SÜRPRİZ YAŞANACAK, DÖRT İLDE DE AK PARTİ YARIŞIN İÇİNDE

"Türkiye'de sürpriz yapacak çok il olacak. Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde kıyı illerimiz en fazla sürprizlerin yaşanacağı iller. Mersin'de, Adana'da, Antalya'da, Hatay'da kıyasıya bir rekabet var ama sürpriz sonuçlar çıkacak. Adana ve Mersin'de AK Parti ve MHP yarışıyor, Antalya ve Hatay'da ise AK Parti ve CHP yarışıyor. Yani yarışan aynı partiler değil ama dördünde de yarışan AK Parti."

HATAY DA ANKARA GİBİ

"Hatay'da Ankara gibi. Hatay'da da AK Parti ve CHP arasında kıyasıya bir yarış var. Bu ilde kim kazanırsa kazansın 1-2 puan farkla kazanacak, rahat bir şekilde kazanmayacak."

MANİSA'DA MHP SÜRPRİZİ

"Manisa ilk kez Büyükşehir olarak seçime katılan illerden biri. Burada MHP sürpriz bir şekilde, rahat bir şekilde seçimi kazanacak. Balıkesir'de 3'lü bir yarış var AK Parti, CHP ve MHP arasında."

"Edirne'de mevcut belediye başkanı Hamdi Sedefçi DSP'den aday oldu, Sedefçi'nin alacağı oy oranına göre bir sürpriz yaşanabilir. Tekirdağ'da da kıyasıya bir yarış var orada da bir sürpriz yaşanabilir."

KÜTAHYA'DA MHP SÜRPRİZ YAPACAK

"Kütahya sürpriz olacak. Kütahya AK Parti'nin yüzde 60-70 oy aldığı bir il ama bu seçimde MHP sevilen bir ismi aday gösterdi, MHP orada sürpriz yapabilir."

ORDU AK PARTİ'NİN OLACAK

"Karadeniz'de Ordu'da çok büyük sürpriz olacak. Şu anda mevcut belediye CHP'li ama AK Parti Ordu'da yüzde 90 kazanacak."

URFA'DA AK PARTİ RAHAT KAZANIR

"Urfa'da BDP ile AK Parti arasında bir yarış olduğu söyleniyor ama ben böyle bir yarış olduğunu düşünmüyorum, AK Parti'nin Urfa'da rahatlıkla seçimi kazanacağını düşünüyorum."

MARDİN BDP'YE GEÇECEK

"Mardin Büyükşehiri BDP kazanacak, burası da sürpriz illerden biri. Mardin, AK Parti'den BDP'ye geçecek."

17 Aralık ve sonrasında yaşananların kamuoyu üzerindeki etkilerini de anlatan Adil Gür sözlerine şöyle devam etti:

17 ARALIK'IN ETKİSİ SINIRLI

"Son zamanlarda yaşananların, ortaya çıkan ses kayıtlarının etkisi sınırlı oldu. Ben yaklaşık 17 Aralık'tan bu yana şunu söylüyorum; Bu bir yerel seçim ve yerel seçimde farklı dinamikler var. Birincisi, kutuplaşma nedeniyle oy verenler var. Bu kutuplaşanlardan zaten iktidara oy verenler kasetlerin hiçbirine inanmadı, oy vermeyenler de kasetlerin hepsini doğru kabul etti. İkincisi, seçmen her seçimde olduğu gibi, gündelik yaşantısına, ekonomiye, aldığı hizmete bakarak oy verir. Bunun da etkisi önemli. Üçüncüsü, bu seçimde yere seçimlere özgü aday etkisi veya iş başındaki yerel yöneticinin başarısının etkisi de var."

İşte AG Araştırma şirketi'nin yaptığı son anketin sonuçları...



YORUMLAR 6
  • aslanbey 10 yıl önce Şikayet Et
    Seçim Sonuçları. Siyasetin Ankara'da çok üst düzeyinde ama aynı anda da halkın yanında bulunarak 1975'den bu yana çok seçim gördüm...Bu da insana eğer fanatikçe taraflı olmazsanız yada gözlemle ölçme yeteneğinden yoksun değilseniz vasatın üzerinde bir tahmin yeteneği kazandırıyor..Acemice ve tamamen düşmanlık kokan komplolar ve buna taraftar olan her kesimden hainin söylem ve davranışlarının Millette uyandırdığı keskin ve silinmez nefret ,buna bağlı olarak gözü ve gönlü açılan özellikle sağ kesimden bir çok muhalifin tercihini değiştirmesi ; AKP'nin %50-55 bandında olduğunu gösteriyor..Eğer son 2 gün büyük bir söylem hatası yapılmaz ise ve 2.İstiklal Harbi vurgusuna israrla devam edilirse bu bandın altına düşmemesi lazım ve hatta üstüne çıkması bile beklenebilir..Bu koşullarda bahsettiğimiz bandın oldukça altında gerçekleşecek sonuç tamamiyle muhalefet ve dış güçlerin olağan üstü teknikler ve organizasyon ile seçimlere hile karıştırdıklarını gösterecektir.Batılıları şimdiden uyaralım da...
    Cevapla
  • Ali DEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    İzmir.... İzmir yine köylü kalmaya devam edecek desenize
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Saçma.... Bu anket tamamen yönlendirme amaçlı sonuçlar içeriyor. Ankara'da yarış falan olmaz. Melih Gökçek açık ara kazanır. 3 Gündür CHP ve MHP kollarından Mansur Yavaş'a oy verilmeyeceği açıklamaları yapılıyor. İzmir bu sefer CHP için riskli. İnşallah ve umarım ideolojiye değil hizmete oy verilecek Aday çok güçlü. Son yılların en başarılı bakanı. İstanbul'da rahatız. Antalya büyük oranda yeniden bizim olacak gibi bir görüntü veriyor. Bira festivalinden sıkılmış Antalyalılar. Doğu illeri büyük oranda AK Parti diyecek. Güneydoğuda ideolojiye veya korkuya göre her şey değişebilir. Diyarbakır zor. Urfa yola devam diyor. Mardin'in el değiştireceğine inanmıyorum. Ak Partinin Türkiye geneli oy oranınında %49-54 bandında olacağını tahmin ediyorum.
    Cevapla
  • emrah 10 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlı. Bu anket çok yanlı olmuş bence... Çünkü Ak parti büyük rekorlar kıracak.. Hem yüzde olarak, hemde il sayısı olarak pazar akşamı şok geçirebilir, bu anket şirketi
    Cevapla
  • Ü N V E R 10 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada yaşayan bir Ordulu olarak diyebilirim ki.... Hem Ankara'da hem Ordu'da seçimin galibi Allahın da izniyle Ak Parti olacak.. Şimdiden hayırlara vesile olmasını dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?