Baykal 'gidişata durdiyecek' otoriteyi açıkladı

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal: "Bu gidişata 'Dur' diyecek, vurduğu yerden ses getirecek. Herkesin saygı duyacağı, güçlü, büyük, yüksek bir siyasi otorite lazım." dedi o otoritenin ismini açıkladı.

Baykal 'gidişata durdiyecek' otoriteyi açıkladı
Baykal 'gidişata durdiyecek' otoriteyi açıkladı
GİRİŞ 28.03.2014 17:11 GÜNCELLEME 28.03.2014 17:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Baykal, yerel seçim çalışmaları kapsamında Elmalı ilçesinde partisinin belediye başkan adayı Mehmet Tufan tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Baykal, mitingde yaptığı konuşmada, siyasete atıldığı yıllarda Elmalı ve köylerinde birçok yeri ziyaret ettiğini, Elmalılı halkının siyasi hayatında önemli yeri olduğunu söyledi.

Bu seçimlerin, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı, insanların gelecekleri konusunda karar verecekleri çok önemli bir seçim olduğunu belirten Baykal, Türkiye'de 12 yıldır iktidarda bulunan AK Parti hükümetinin uygulamalarına "Dur" demek için de önemli olduğunu vurguladı.

Baykal, şöyle konuştu:

"Meclis'te umut var mı? Yargıda umut var mı? Basında umut var mı? Televizyonlarda umut var mı? E ne olacak? Bir yüksek otorite lazım bu gidişata 'Dur' diyecek, vurduğu yerden ses getirecek. Herkesin saygı duyacağı, güçlü, büyük, yüksek bir siyasi otorite lazım. Var mı öyle bir otorite? Var. Kimdir o otorite? Milletin ta kendisidir, Elmalı'nın ta kendisidir. Sevgili Elmalılar, Cumhurbaşkanının yapamadığını sizler yapacaksınız, öyle gözüküyor. Yapmak zorundasınız. Ben vebali söylüyorum, sorumluluğu söylüyorum, görevi söylüyorum. Yaparsınız, yapmazsınız takdir sizin."

"Vicdan, akıl ve yüreğe ihtiyaç var"

Verilecek kararda halkın eğitim durumunun, mevkisinin de önemli olmadığına işaret eden Baykal, sadece vicdan, akıl ve yüreğe ihtiyaç olduğunu vurguladıb

Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün kardeşlerim. Gelin devlet teşkilatımıza tepeden aşağıya bir ders verelim. Ta Cumhurbaşkanından başlayarak bir ders verin, Meclis'e bir ders verin, yargıya bir ders verin, o koca koca okumuş bu melanetlere alet olan insanlara bir ders verelim. Yakışır. Siz böyle işleri yaparsınız sıkışınca. Bir cevher var sizde ben biliyorum. O cevher ortaya çıkar ve yaparsınız. Milli mücadelede yaptınız, yedi düvel işgal etti, padişah kaçtı, memleket perişan olduğu zaman, millet birden bire 'Yeter be' dedi, kalktı ayağa, başına da Mustafa Kemal Atatürk'ü getirdi ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bunu kim yaptı? Siz yaptınız, Kuvayı Milliye yaptı, Müdafaa-i Hukuk yaptı, Türk milleti yaptı, siz yaptınız."

CHP Elmalı Belediye Başkan adayı Mehmet Tufan da seçimlere iyi bir kadroyla hazırlandıklarını söyledi. Elmalı'nın birinci sorununun işsizlik olduğuna değinen Tufan, 30 Mart'ta seçimi kazanarak öncelikle işsizlik konusunda çözüm üreteceklerini bildirdi.

Baykal ile CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut da mitinge katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    OTUR OTUR 3 YIL SONRA ÇIK MEYDANA KONUŞ BUNUN ANLAMI DEMEK'Kİ BAŞKA KASETLERDE VAR:. Yoksa unutulmuş bir olayı 3 yıl sonra ısıtıp servis etmek kimin işine yara tabiki chp'nin AMA BU MİLLET YEMEZ SEN O KASETİ GİT UNKAPANINDA SAT GANDİ.?
    Cevapla
  • hakan kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    yuhh. karakter meselesi şahsen ben bir partinin genel başkanı olsam ve beni bi kumpasla aşağı indirseler ve yardımcımda akbaba gibi o koltuğa saldırırsa yuhh diyorum artık üstüne bide hala onları savunacam yazıklar olsun insanlığına!!! padişahlarada çamur atmayın artık bu milletin geçmişini artık bize chp öğretemez neyin ne olduğunu biliyoruz
    Cevapla
  • S.AKGÜL 10 yıl önce Şikayet Et
    Bİ GİT ALLAHESEN. yav sen ne biçim adamsın.sana kumpas kuranlar belli(KEMAL+YAVERİ UMUT ORAN) git onlarla uğraş.parti elden gitmiş gülenin kucağına oturmuş sen çıkmışın yok otorite yok ülkeyi kurtaracan sen önce kendine bak.çık adam gibi sana bunları yapan kemal+umut oran+biri daha var yakında oda çıkar omnlardan hesap sor. sorununu başbakana iftira atarak örtbas etme.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...