Dumanlı: AK Parti hem kazandı hem kaybetti

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, seçimi yorumladı. Dumanlı, “Kutuplaşma olmasaydı AK Parti'nin oy oranı daha yüksek olurdu” dedi.

Dumanlı: AK Parti hem kazandı hem kaybetti
Dumanlı: AK Parti hem kazandı hem kaybetti
GİRİŞ 31.03.2014 08:03 GÜNCELLEME 31.03.2014 08:03
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Zaman Gazetesi'nin yarınki manşeti nedir sorusu üzerine Ekrem Dumanlı, “Zaman Gazetesi'nin manşetinde yarın birkaç başlık birden var. Başlıklardan biri Cihan Haber Ajansı'nın maruz kaldığı bütün gece boyunca engelleme ve siber saldırılar var. Manşetin önemli kısmından biri budur. Tabi ki sonuçta başarı da tartışılabilir. Ama sonuç neyse o. Vatandaşın halkın milletin ortaya koyduğu neyse başımızın tacıdır. Ondan da ifade edeceğiz. Çok parçalı gazete yapacağız.  Ayrıca siber saldırı ve engelleme var. Bunun resmi makamlarla irtibatlı olmasından da endişeliyiz. Diğer mevzu seçimde alınan sonuçlar. Elektrik kesintileri olmak üzere, büyükşehirlerimizde İstanbul ve Ankara da olmak üzere dile getirilen endişeleri, problemleri harmanlayıp seçim sayfası yapacağız” dedi.

Başbakan'ın inlerine gireceğiz veya daha sert açıklamaları vardı bunun fiiliyata dönüşeceği endişeniz var mı? Siz bir endişe yaşıyor musunuz?

Evelallah endişe yaşamıyorum, önce onu söyleyeyim. Bu ülke aşiret devleti değil. Yarım yamalak da olsa hukuk var. Hukukun dışına çıkarak yapılan her şey milletin vicdanına çarparak döner. Yarın benim bir başyazım var. Cuma gününden yazdım. “Sonuç ne olursa olsun Türkiye'de demokrasinden ve hukuktan dönüş yok” diye yazı yazdım. Daha cuma gününden bu yazıyı yazıyorum. Seçim sonucu nedir bilemiyorum. AK Parti ister zaferle, ister hezimetle çıksın. Türkiye'nin daha çok demokrasiye daha çok hukuka daha çok saygıya ihtiyacı vardır.

Hükümet cemaat çatışması AK Parti'ye mi yaradı?

Ben öyle düşünmüyorum. Sayın başbakanın 9 ay önce verdiği mülakatta yüzde 60 oy bekliyoruz demişti. 7 ay önce Türkmenistan dönüşünde yüzde 55 diye rakam verdi.  6 ay önce yüzde 50 diye söyledi. Birkaç gün önce bir televizyon kanalında yüzde 50'nin üzerinde diye rakam verdi.

Eğer Sayın Başbakan toplumsal kutuplaşmalara göz yummasaydı, genel referandumdaki gibi yüzde 58-60 civarında oy olurdu. Bir açıdan bakarsanız AK Parti başarı elde etmiştir. Ama bir başka taraftan bakarsanız kutuplaşmaya gitmeden alacağı yüzde 60'tan yüzde 40'lara düşmüştür.

Yüzde 60'ı neye göre söylüyorsunuz?

Bir referandumu hedef alarak söylüyorum. 9 ay önce 11 Haziran 2013'te oylarımız yüzde 60 dedi. 12 Mart 2014'te yüzde 45-50 dedi. 7 ay önce yüzde 55 dedi. 9 Eylül'de yani 6 ay önce yüzde 50'nin üzerinde dedi.

Ben de diyorum ki gerçekten başta camia olmak üzere başka toplumsal gruplarla gezi parkı olaylarından beri gerginlikler olmasaydı, siyaset normal devam etseydi, bu kutuplaşmalar olmasaydı AK Parti normalde yüzde 58-60 oy alacaktı. Nerden biliyorsun diyorsanız Başbakanın elindeki kamuoyu ile paylaştığı bilgilere binaen söylüyorum. Ama bugün bu sonuç başarı mıdır? Bana göre başarıdır. Aslında bu başarı kutuplaşmalar olmasaydı daha da yüksek olacağını düşüyordum.

YORUMLAR 50
  • burak sezgin 10 yıl önce Şikayet Et
    uludere. uludereyi de siz vurmuştunuz...meğer ergenekonun kendisi bağırıyormuş, falancılar ergenekon diye..
    Cevapla
  • burak sezgin 10 yıl önce Şikayet Et
    seni sevmiyoruz. seni sevmiyoruz..bence çeneni kapa
    Cevapla
  • fatih ERKAL 10 yıl önce Şikayet Et
    EKREM BEY ZAMAN GAZTESİ MANŞETİ OLABİLİR. ekrem bey yarın farklı farklı manşet atacakmışsınız mesela şöyle atın 53. milyon oy kaos a kalktı diye atabilirsiniz bence sizi çok iyi anlatır
    Cevapla
  • servet serin 10 yıl önce Şikayet Et
    YOK ekrem YOK SİZ KAYBETTİNİZ. ekrem bunun kaybedeni statüko ve cemaat olmuştur kazanan milli irade olmuştur.
    Cevapla
  • mustafa kara 10 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar diş sıktım+. ama dedi bu operasyonlar bir şey değil aslında doğu illerin birinde daha büyük olacaktı sonra bu olacaktı ortalık daha iyi karışacaktı,istanbul defterdarı,bilal erdoğan daha kimlere gidecektik diyor,ama şimdilik önümüzü kestiler ama ne pahasına olursa olsun biz bu adamı indirecez diye,bir yıl içinde bu adam siyasetle gitmezse zorla gidecek,bu konuşma hakkını size kim veriyor.dahası var ama yürek buna dayandı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı