MHP'den flaş itiraz! 3 il yeniden sayılsın

Yerel seçimlerin ardından MHP'den de üç ile itiraz geldi. Seçimin başa baş geçtiği Iğdır, Kastamonu ve Kütahya oylarının yeniden sayılması istendi.

MHP'den flaş itiraz! 3 il yeniden sayılsın
MHP'den flaş itiraz! 3 il yeniden sayılsın
GİRİŞ 01.04.2014 15:22 GÜNCELLEME 01.04.2014 15:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MHP dün YSK'ya başvurarak 3 ilde oyların yeniden sayılmasını istedi. Özellikle Kastamonu'da seçimi çok az bir oyla kaybeden muhalefet partisi, ili yeniden yapılacak sayım sonucu kazanacağına inanıyor. MHP ayrıca Iğdır'da ve Kütahya'da da seçim sonuçlarına itiraz etti. MHP Milletvekili Alim Işık ile Kütahya'da oy oranını katlayan ve başarılı bir sonuca imza atan MHP burada da küçük bir farkla kaybetmişti.

MHP'nin bir itirazı da BDP'nin Belediye Başkanlığını yeniden kazandığı Iğdır'a geldi. Parti burada da oyların yeniden sayılmasını talep etti.

IŞIK YÜZDE 16'DAN ALDI 47'YE TAŞIDI

MHP Doğu illerinden Kars'ı alarak moral bulurken, Iğdır'da uzun süre önde götürülen yarışı BDP'nin kazanması partilileri üzdü. Bir başka üzüntü ise Kastamonu'nun 325 oyla kaybedilmesi oldu.

MHP Kütahya'da da büyük bir farkı kapatmasına karşın seçimi alamadı. MHP Milletvekili Alim Işık, daha önce yüzde 16'larda olan oy oranını yüzde 47'nin üzerine taşıdı, ancak çok az bir farkla seçimi kaybetti. MHP'nin milletvekili adayları Muğla'da Mehmet Erdoğan, Aydın Ali Uzunırmak, Bursa Osmangazi'de Necati Özensoy'da yarışı kazanamadı.
Kars belediyesini Murtaza Karaçanta ile alan MHP, Manisa Büyükyehir Belediye Başkanlığı'nı da korudu.
MHP'nin ilçe belediye sayısı Ankara'da 5'ten 3'e düştü. Mevcut belediye başkanı Enver Demirel ile Etimesgut'ta yeniden seçim kazanan MHP, Evren, Gölbaşı, Kızılcahamam ve Nallıhan belediyelerini kaybetti, Polatlı'da seçimi kazandı.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 4
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. mhp ile bdp arasında farkı bana izah edecek olan varmı . bdp birilerinin maşası olmuş toprak diyerek özgürlük diyerek fitne hareketidi. olan bu ülkenin evlatlarına ciger parelerine şehitlerimize olmuş kaybedilen zamanlar kırılan yarıyan yürekler. maddi yat önemsiz kısmı. mhp vatanın bekasına saldıran ihanet şebekesi ile bir olmuş kuyruguna takılmış . ülke bölünüyor diye kan akması üzerine siyaset yapan bir yapı sonç 2, sinin varlıgı ilede kaybeden ülkemiz oluyor..... biri kan akıtarak beslenen biri akan kan ile beslenen parti..
    Cevapla
  • Muhammed 10 yıl önce Şikayet Et
    Saysınlar. Iğdır'ın bedape nin yerine Mhp'nin olması daha iyidir en azından yarı vatan sevdalısı bir başkan olur.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP'DEN SONRA MHP'DE ÇAMURA YATMAYA BAŞLADI (!). Anlamak istemiyorsunuz ,artık Türk milleti sizi istemiyor....
    Cevapla
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'u da yeniden sayalım mı?. Belki siz çıkarsınız! Teşvikiye'de CHP'yi desteklemekten 1273 nolu sandıktan sadece bir oy çıktı. O MHP'li vatandaş da ya parti yönetiminden daha erdemli ya da CHP+MHP denkleminden haberi yok! Omurgasız solucanlar! İstanbul'daki oy oranınız BDP'den dahi aşağıda. 2011 genel seçimlerinde çıkardığınız vekilleri uzaylılar mı seçti yoksa?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi