CHP MHP'yi çok fena sattı!

Gizli seçim ittifakının açık kaybedeni MHP oldu... İşte rakamlar ve MHP'nin kaybettiği şehirler...

CHP MHP'yi çok fena sattı!
CHP MHP'yi çok fena sattı!
GİRİŞ 02.04.2014 07:37 GÜNCELLEME 02.04.2014 11:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerde CHP Ankara ve İstanbul'da Mustafa Sarıgül, Ankara'da Mansur Yavaş ile seçime giderken, AK Parti'ye karşı seçimi zorlayacağına inanılan bu adaylara karşı MHP'li seçmen oyları bölmeme yönünde eğilim sergiledi ve pek çok ilde MHP'nin oyları CHP'ye kaydı. Buna karşın CHP'li seçmen MHP'den desteğini esirgedi.

Geçen seçimde İstanbul'da yaklaşık yüzde 5 oy alan MHP bu sene yüzde 3.97'ye geriledi. Ankara'da ise ülkücü kökenli Mansur Yavaş'ı seçimlerde aday gösteren CHP, oylarını 12 puan arttırarak yüzde 43.8'e dayadı. MHP'li seçmen geçen yıl yüzde 27 oy verdiği MHP'ye bu yıl yüzde 7.75 oranında oy attı. Yine MHP Çanakkale'de 2009 seçimlerinde yüzde 23 oranında oy alırken bu yıl bu oy 16 puan azalarak yüzde 7.34'e geriledi. CHP'nin oyu ise yüzde 39.4'ten yüzde 54.36'ya yükseldi.

MHP Balıkesir'i kılpayı kaybetti

MHP'li seçmenin bu ittifak arayışı CHP'ye ise yansımadı. MHP'nin kıl payı kazandığı yahut kaybettiği illerde CHP'nin oyunda herhangi bir değişim gözlenmedi. Adana'da yüzde 33.5 oy alan MHP 1. oldu ama CHP'li seçmenden pek destek alamadı. CHP'nin Adana'daki oyu yüzde 24.86 oldu.

MHP'nin Balıkesir'de de 2009'daki yüzde 41'lik oy oranı yüzde 31.74'e kadar geriledi. CHP 2009'da yüzde 13.96 olan oy oranını yüzde 25.20'ye yükseltti. Daha önce MHP'de olan Balıkesir'i yüzde 39.81 oy oranı ile AK Parti aldı.

ANTALYA'DA İTTİFAK TERS TEPTİ

Ankara, İstanbul ve Çanakkale'de CHP'yi destekleyen MHP, CHP'nin seçilebileceği bazı illerde ise oyları böldü. Antalya'da 2009'da yüzde 17.61 oy alan MHP bu seçimlerde oylarını yüzde 24.27'ye yükseltti. CHP'nin 2009'da yüzde 41 olan oy oranı da yüzde 34.77'ye geriledi. MHP kıl payı kaybettiği Kastamonu'da da destek görmedi. Kastamonu'da yüzde 45.33 oy alan MHP yarışı yüzde 45.77 oy alan Ak Parti'ye kaybetti. Kentte ortalama oyu Yüzde 8 civarında olan CHP seçmeni ise yine MHP'ye destek vermedi ve CHP yüzde 7,15 oy aldı. Bilecik'te de ikinci parti olan MHP'nin oyu yüzde 30.39 iken AK Parti yüzde 39 ,66 ile başkanlığı kazandı. CHP'nin oyu ise yüzde 27.82'di

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 23
  • Salman Raduyev 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP-MHP ittifakı. Bu da AKP'lilerin "siz hepiniz ben tek" havasındaki CHP-MHP ittifakı iddialarını boşa çıkarıyor. Eğer CHP-MHP ittifakı gerçek olsaydı Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Denizli, Kastamonu, Kırşehir, Niğde, Uşak ve Ardahan ( 12 belediye) AKP'nin elinde değildi. Aynı şekilde AKP'nin kaybettiği Adana, Aydın, Burdur, Eskişehir, Giresun, Hatay, Mersin, İzmir, Kars, Kırklareli, Manisa, Muğla ve Tekirdağ'da da böyle bir ittifak olmadığı oy oranlarına bakılarak anlaşılabilir. Bunun yanında AKP'yi şer, ama ehven'i şer olarak kabul eden biri olarak böyle bir CHP-MHP ittifakının gerçekleşmediği için Allah'a hamdü senalar ediyorum. Amacım sadece AKP'lilerin kibirlenmesinin gereksizliğini vurgulamak.
    Cevapla
  • Doğan DOĞACAK 9 yıl önce Şikayet Et
    giden geri gelmez. MHP aklını başına topla ve ankara ve istanbulda kaybettiğin oylarını geri almak için çalış gerçi giden geri gelmez çünkü MHP gençliği sosyal uyuşturucunu zevkini tadarsa zor. hem nerde görülmüş ülkücü olacaksın ondan sonrada devletin malına zarar verip ortalığı karıştıracaksın. çok üzgünüz
    Cevapla
  • izonet 9 yıl önce Şikayet Et
    İLK SEÇİMDE MECLİSTE YOK. 12 EYLÜL 1980 öncesini bilenler, duyanlar, yaşayanlar ilk seçimde bir sol partiye hem de chp ye stepne olan partiyi meclis dışında bırakarak cezalandıracaktır. Eğer ki bu durumu normal karşılayanlar varsa da zaten onlar herşeylerinden vazgeçmiş zavallılardır.
    Cevapla
  • minber 9 yıl önce Şikayet Et
    chp mhp yi satmadı mhp kendini sattı. mhp kendi duruşunu vizyonunu misyonunu ilkelerini sattı.
    Cevapla
  • NEZİR YALÇIN 9 yıl önce Şikayet Et
    hazin son. mhp adına çok dıramatik bir sonuç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor