Hezimetin bahanesi hazır ancak kriz daha büyük

Seçimlere cemaatle giren Kılıçdaroğlu, CHP'yi böldü. 'İşbirliği hezimete neden oldu' diyen ulusalcılar lider arayışına başladı. Teşkilatlardan da genel merkeze tepki büyük.

Hezimetin bahanesi hazır ancak kriz daha büyük
Hezimetin bahanesi hazır ancak kriz daha büyük
GİRİŞ 04.04.2014 09:25 GÜNCELLEME 04.04.2014 11:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Montaj kasetler furyası ve Paralel yapı ile işbirliği yaparak 30 Mart seçimlere giren CHP'de, hayal kırıklığı parti içi eleştiri ve özeleştiri sürecini başlattı. Başta Karadeniz olmak üzere önemli kalelerini kaybeden CHP'de kazan kaynamaya başladı.

TEŞKİLATLAR ÖFKELİ

2009 seçimlerine göre yaklaşık yüzde 5 artırmasına karşın, il ve büyükşehir belediye başkanlığı sayısını artıramayan CHP'de kazan kaynamaya başladı. Başta Karadeniz'deki önemli kalelerini ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de hezimete uğrayan CHP'de değişim için kulislerde eleştiri ve özeleştiri furyası yaşanıyor. Genel Başkan yarımcıları ve parti kurmaylarının her fırsatta Gülen cemaati ile kurulan ittifaka tepki gösterdikleri dile getirilirken, İzmir, Antalya, Manisa, Tunceli, Samsun, Giresun, Artvin, Ordu, Trabzon, Gaziantep, Kırklareli il teşkilatlarından genel merkeze gülen cemaati ile yapılan iş birliğinden dolayı tepkilerin yağdığı öğrenildi.

HEZİMETİN BAHANESİ HAZIR

Tabandan ve il-ilçe teşkilatlarından gelen 'neden Gülen ile iş birliği yaptık' eleştirilere ve tepkilere karşın Kılıçdaroğlu'nun ekibinin kullandığı en temel argümanın ise Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Mustafa Sarıgül, Hatay'da Lütfü Savaş'la oy oranını artırarak 'Türkiye'nin birleştirici gücü' olduk savunması olduğu kaydediliyor. Montajlı kasetler furyasına sıkı sıkıya sarılan ve yıllarını CHP teşkilatları içinde tüketen tabanı bir kenara bırakarak Paralel yapı önerdiği isimlerle yola devam eden Kılıçdaroğlu'nun sert eleştirilerede bulunan ve kendisine isyan bayrağı çekmeye hazırlanan bazı ile başkanlarını ve teşkilatları yeniden şekillendirmeye hazırlandığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun Mayıs ve Haziran ayları arasında Hatay, İzmir, Ordu, Artvin, Giresun, Trabzon, Antalya teşkilatlarında ciddi değişimlere gideceği belirtiliyor.

İTTİFAK SORGULANIYOR

30 Mart seçimlerindeki hayal kırıklığının ana nedenlerinin bir rapor halinde önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu'na veremeye hazırlanan Ulusalcı vekillerin ana teması, Gülen cemaati ile yapılan ittifak görüntüsü 'Türkiye'nin birleştirici gücü' değil tam tersine CHP tabanını ürküten tarikatlarla işbirliği yapan bir görüntü oldu mesajı olacak.

Cemaat, CHP'ye yeni abi arayışında

İstanbul'da Kadir Topbaş karşında derin bir yenilgi alan Mustafa Sarıgül'ün Gülen cemaati tarafından Ankara'ya yani CHP genel başkanlığına hazırlandığı iddia edildi. Önceki gün sabah doğru Seçim yenilgisini kabullenen Sarıgül'ün Eski başbakan Bülent Ecevit'in sağ kolu olarak siyasette yer edinen Hüsamettin Özkan ile görüştüğü ve Özkan'ın Gülen cemaatinin 'Mustafa İstanbul olmadı seni Ankara'ya göndeririz' mesajını ilettiği iddia edildi. 7 Şubat kalkışması sonrasında hükümeti her fırsatta eleştiren Paralel yapının Ankara Tuzluçayır'da Cami-Cem evi projesini kendi tabanını CHP'ye destek vermek üzere ikna amaçlı olduğu ortaya çıktı. Geçmiş yıllarda medya ve STK'ları ile CHP'ye en sert eleştirileri yapan Paralel yapının tabanının ikna için başlattığı projeleri bir kez daha gözden geçirmeye hazırlandığı öğrenildi. Özkan'ın Gülen cemaatinin 'Mustafa İstanbul olmadı seni Ankara'ya göndeririz' mesajını ilettiği iddia edildi.

Yenilgi faturası Kılıçdaroğlu'na

30 Mart yerel seçimleri öncesinde medyası, STK'ları ve örgüt yapısı ile CHP'ye sınırsız kredi açan ve destekleyen Paralel yapı, yayınladığı 26 montajlanmış ses kaydı ile siyaseti kasetlerle dizayn etmeye çalışmıştı. Ancak halkın demokrasi dersi bu çabaları bir kez daha boşa çıkarmış oldu. Kılıçdaroğlu'nu başarısız bulan Paralel yapının, halkın verdiği mesajdan ders çıkarmak yerine yenilginin faturasını Kılıçdaroğlu'na kestiği öğrenildi. Önceki gece Pensilvanya ile iletişim kuran Paralel yapının üst aklı, seçim sonuçlarındaki başarısızlığını, 'Tunceli Alevisi Kemal' dediği Kılıçdaroğlu'na kesti.

Ulusalcı vekiller kazan kaldırdı

Emine Ülker Tarhan ve Birgül Ayman Güler'in liderliğinde toplanan ulusalcı 2 ayrı grubun, 3 Nisan'da seçim sonuçlarını değerlendirdikleri ve yaşanan hayal kırıklığının temel nedeninin Gülen cemaati ile iş birliği olduğu sonucuna vardıkları öğrenildi. Vekillerin, 'Ergenekon operasyonlarında Gülen cemaatinin kumpası bir kenara bırakılıp ittifak görüntüsü sergilendi. İlker Paşa cezaevinden çıkarken arkasında tek bir CHP'li yoktu. Oysa genel başkan cezaevi kapısında karşılamalıydı. Taban Gülenciler istemediği için mi gitmediniz yorumları yapıyor.' dediği öğrenildi.

Paralel yapıdan dizayn girişimi

Sandık sonuçlarından memnun kalmayan Paralel yapının başarısızlığın faturasını Kılıçdaroğlu'na kesti. Kılıçdaroğlu'nun seçimlerden birkaç gün önce cemaatin yayın kuruluşunda yaptığı bir konuşmanın cemaat tabanında rahatsızlık yarattığını savunan Paralel yapının 'Kılıçdaroğlu, hem Ulusalcı vatanseverleri hem hocamızı idare etmeye çalışıyordu' yorumları ile yenilgiden tamamen Kılıçdaroğlu'nun sorumlu tuttukları ileri sürülüyor. Eski genel Başkan Baykal'ın kasetini internete vererek CHP'yi dizayn eden Paralel yapının Sarıgül ve Toprak arasında tercih yapmak üzere çalışmalara başladığı öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    nurcan kardeş. Ne güzel özetlemiş. Ve ne güzel sormuş; cumaya niye gitmiyorlar bunlar? Yoksa abdest almayı mı bilmiyorlar:)
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANIMIZIN DEDİĞİ DOĞRU. inanmıyorlar ama diyorya bunlara 5 koyun versen otaramazlar kılıçtaroğlu bir partiyi nasıl paçavraya çevirdi canlı canlı izliyoruz yazıkki olması gereken muhalefet yok yalana sarılıp muhalefet yapıyorlar bunuda halk yemiyor sonra efendim muhalefete hiç fırsat verilmiyor diyorlar
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    CHPli değilim ve hiç oy vermedim !. Diğeceğim tek şey, bilhassa ana muhalefetinin başına geçecek kişinin karizmalı ve sözünde biri olması,Milletçe sevilmesi şarttır !
    Cevapla
  • nurcan kardeş 10 yıl önce Şikayet Et
    irtica hortladı(!). chp cemaatle kolkola,eski müftü aday, erbakan hocanın yeğeni aday,türbanlı aday,başörtü sorununu çözdü,çarşaf açılımı yaptı Hz Ali'nin sözleri ,genel müdürün bilinç altına öyle bir yerleşmiş ki bir düşünürün sözleri diye meydanlarda telaffuz etti.Kul hakkından girdiller vijdanlardan çıktılar.akp liler ayetlerle dalga geçiyorlar diye Kuranı sahiplendiler.Ama bu iyi beslenememiş, kıllı ve kısa boylu akp lier , chp nin irticayı getirmeye çalıştığını bir türlü anlamıyorlar.Bir de genel müdürle sezeri cuma namazında görseydik belki olurdu diyorum.
    Cevapla
  • bir bilen 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanımızın dediği gibi. Kasetle gelen kasetle gider.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance