Bakan Yılmaz: Çözüm süreci iyi gidiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çözüm süreciyle ilgili konuştu.

Bakan Yılmaz: Çözüm süreci iyi gidiyor
Bakan Yılmaz: Çözüm süreci iyi gidiyor
GİRİŞ 06.04.2014 17:42 GÜNCELLEME 07.04.2014 09:20

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Çözüm süreci iyi gidiyor. Bu, milletin projesidir. Milletin projesini biz de sahipleniyoruz" dedi. Sivas'taki temasları kapsamında Hafik ilçesini ziyaret eden Yılmaz, daha sonra Doğanşar ilçesine geçti. AK Parti'den Doğanşar Belediye Başkanlığına seçilen Necdet Oktay Karaman'a hayırlı olsun dileklerini ileten Yılmaz, Doğanşar'daki temaslarının ardından, AK Parti'den Zara Belediye Başkanlığına seçilen Sayıt Ahmet Pala'yı ziyaret etti.

Pala'yı seçtikleri için vatandaşlara teşekkür eden Yılmaz, vatandaşların yeni Türkiye'yi tercih ettiğini ve 30 Mart'ta AK Parti kadrolarını seçtiğini belirterek, "Milletimiz milli iradeye sahip çıktı" dedi.

AK Parti'den Akıncılar Belediye Başkanlığına seçilen Hasan Şen'i ziyaret eden Yılmaz, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Derecik Mamraş Tepe Üs Bölgesi'ndeki unsurlara, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü grubunca açılan ateş sonucu bir uzman çavuşun hafif yaralandığını hatırlatan bir basın mensubunun, "Bugün yine Diyarbakır-Bingöl arasında teröristlerin yol keserek kimlik kontrolü yaptığı yönünde bazı duyumlar var. Çözüm sürecine önem veriyorsunuz. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, çözüm sürecine hükümet olarak önem verdiklerini söyledi.

Bu sürece milletin de önem verdiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinden bir rahatsızlık olsaydı, 30 Mart seçimlerinde buna çok açık ve net olarak mesaj verilirdi. Orada bazı yerlerde biz karakollarımızı, bazı yerlerde yollarımızı yapıyoruz. Yani güvenliğimizi arttıracak işlemleri, eylemleri yapıyoruz. Bu, birilerinde rahatsızlık oluşturuyor fakat bunlar istisnaidir. Resmin tamamına bakmak gerekir. Resmin tamamında Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinin her metrekaresinde huzur var. Onlar, orada mesaj vermek, 'biz buradayız' demek istiyor ama milletin iradesinin karşısında hiç kimsenin durabilmesi mümkün değildir. Hukuk dışı yapılanmalar da eninde sonunda hak ettikleri cezayı hukuk önünde alır. Milletimiz sabırlı olsun. Her geçen gün daha iyidir. Bu resmi çok büyütürseniz yani bu noktayı, o zaman resmin kendisini kaçırırsınız. Bu da doğru olmaz. Adaletli yaklaşmak gerekir. Bunlar, istisnai, hukuk dışı olaylardır. Türkiye de hukuk devletidir, hukuk işler ve bunu yapanlar adalet önüne eninde sonunda çıkarılırlar. Milletimiz müsterih olsun diyoruz. Çözüm süreci iyi gidiyor. Bu, milletin projesidir. Milletin projesini biz de sahipleniyoruz."

Kato Dağı'nda teröristlere yönelik operasyon düzenlenip düzenlenmediğinin sorulması üzerine Yılmaz, "Yok. Biz sadece karakollarımızın, Mehmetçiğimizin güvenliğini alıyoruz. Bu güvenlik için de ne gerekiyorsa biz onu yapıyoruz. Bu güvenlik tedbirlerinin alınmasından da karakola yol yapılmasından da karakolun güvenliğinin artırılmasından da bazıları rahatsızlık duyuyor. Dolayısıyla bunlara itibar edilmemesi gerekir diyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı