BDP'den Diyanet'e tepki

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yenilenen İslam Ansiklopedisi'ne ilişkin Diyanet'e tepki gösterdi.

BDP'den Diyanet'e tepki
BDP'den Diyanet'e tepki
GİRİŞ 16.04.2014 13:47 GÜNCELLEME 16.04.2014 13:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yenilenen İslam Ansiklopedisi'nde Kürtlere dair tek bir maddenin olmadığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanı'nın Siyaset İşleri Başkanı olduğunu" söyledi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetimindeki Diyanet Vakfı tarafından 44 cilt olarak yeniden hazırlanan İslam Ansiklopedisi'nin ciddi çalışma olarak ortaya çıkmasına rağmen içinde gayriciddilik barındırdığını savundu. Tan, "44 cilt içinde bir tek fasıl olarak Kürtlerden, Kürdistan'dan, Kürtçe'den bahis yok. Ama 44 cilt içinde 233 Türk, 51 Arap, 42 Fars başlığı var, fakat maalesef tek bir kelime Kürtler, Kürdistan ve Kürtçe ile ilgili hiçbir şey yok. Bunu neyle izah etmek lazım? Eğer bu Genelkurmay ansiklopedisi olsaydı siyasi mülahazalarla, rejim böyle düşündü diyebilirdik. Ama Diyanet İşleri, İslam, Müslümanlık, din, hak, hukuk, eşitlik, vicdan üzerine kurulması gereken yapıda böyle vahim bir rezaletin izahı yok. Diyanet İşleri Başkanı'nı bunu açıklamaya davet ediyorum. Kürtler mi yok, Kürtçe mi yok, Kürdistan mı yok yoksa Kürtler Müslüman mı değil, dini imanı mı yok? Diyanet İşleri Başkanı, Siyaset İşleri Başkanı olmuştur" diye konuştu.

MİT Yasa Teklifi'nde, MİT mensuplarının terör örgütüyle görüşmesine yönelik değişiklikle ilgili soruya karşılık Tan, yasal zeminin çerçeve ve boyutlarının net olmadığını savundu. Kendilerine, "Biz bu maddeyle İmralı görüşmelerini, Kandil ile olan diyalogları bir hukuki zemine oturtmak istiyoruz" denildiğini ifade eden Tan, "Bizim istediğimiz zemin bu değil. Bunun varacağı yer; kontrolsüz, denetimsiz ve yetkisiz, her türlü eylemi yapabilen bir yeni büyük canavar yaratılmasıdır. Bugün İsrail ve ABD'de istihbarat örgütlerinin yapacakları eylemler belli mekanizmaların denetim ve iznine bağlıdır. Devlet adına bu kadar sınırsız yaptırımı ve oluşumu kabul edemeyiz" karşılığını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehmet Güler 10 yıl önce Şikayet Et
    bu fitnecinin sözlerine aldırış etmeyin. Bu "aldatan" aman neyse "altan tanın" laflarına itibar edilmez. İşi gücü fitne fesat ve Türk düşmanlığı olan bu zihniyet, aşırı bir derecede Türk düşmanlığına sahiptir. Türk düşmanlığını devam ettirmek adına yapmadığı ayak oyunu kalmamıştır. Eline geçen her fırsatta Müslüman Türke - Osmanlıya cephe alan bu ırkçı sapkın çok dikkat edilmesi gereken bir kişiliktir. Çünkü 30 yıldır halkı bir türlü bölemeyen terör örgütü bu gibi aldatanları kullanarak dindarlık ayağına taraftarlarının sayısını çoğaltmak istemektedir. Bir zamanlar Müslümanların arasına sızmaya çalışan bu fitneci en sonunda hakiki yüzünü göstermiş ve asıl cephesine geçmiştir. Rabbimiz bu gibi fitne fesatçılara fırsat vermesin. Aman uyanık olalım fitnecilerin ve münafıkların oyunlarına gelmeyelim.
    Cevapla
  • EVABOYA 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti. Burda kürdistan yok burda hepimizbiriz eğer illede yazdırmakistiyorsan kuzey ırak din işlerine yazdırırsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor