BBP'den Uygur Türkleri için çağrı

Büyük Birlik Partisi, Türkiye'ye ziyarette bulunan Malezya Başbakanı Rezak'ın Uygur Türkleri'nin yaşadığı sıkıntılara ilişkin bilgilendirilmesini istedi.

BBP'den Uygur Türkleri için çağrı
BBP'den Uygur Türkleri için çağrı
GİRİŞ 17.04.2014 15:27 GÜNCELLEME 17.04.2014 15:27

Büyük Birlik Partisi (BBP), Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın Uygur Türkleri'nin yaşadığı sıkıntılara ilişkin bilgilendirilmesini istedi. BBP'den yapılan yazılı açıklamada, Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türkü Müslümanlara Çin tarafından zulüm ve baskı uygulandığı, binlerce Uygur Türkü'nün, Çin zulmünden kurtulmak için Vietnam, Tayland, Kamboçya, Malezya başta olmak üzere pek çok ülkede kaçak yaşadığı vurgulandı.

Uygur Türkleri'nin kaçak yaşadıkları ülkelerde maddi imkansızlıklarından dolayı 30-40 kişilik gruplar halinde bir odada kaldığına, hastalananların kimlikleri olmadığı için hastaneye gidemediğine, kaçak olduğu için sokağa çıkamadığına, iade edilme korkusuyla Birleşmiş Milletlere müracaat edemediğine ve her türlü insani haklarda yoksun kaldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"BBP olarak misafir ülke Başbakan'ı ile görüşecek devlet ricalinden talebimiz, kardeş ülke Başbakanı'na, ülkesindeki Doğu Türkistanlı kaçak Uygur Türk'ü kardeşlerimizin durumu anlatılmalı, onların yaşam şartlarının iyileştirilmesi noktasında işbirliği yapmak isteğimiz net bir şekilde ifade edilmelidir. Özellikle TİKA, Kızılay ve diğer insani yardım kuruluşları iki ülkenin işbirliği ile devreye sokulmalı Malezya'da yaşamak zorunda kalan Uygur Türkü kardeşlerimizin mağduriyetleri ortadan kaldırılmalıdır. Tabii nihai çözüm bunların tamamının Türkiye'ye kabul edilerek burada insanca hayatlarına devam etmeleri temin edilmelidir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!