Efkan Ala: Taksim eskilerde kaldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala 1 Mayıs kutlamaları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 18.04.2014 11:00 GÜNCELLEME 18.04.2014 11:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

1 mayıs için tüm emniyet tedbirlerini aldık. Taksim kutlama yeri değil. Kutlamalar için mekan Yeni Kapı'dır. Toplantı yerine karar verilirken her şey düşünülür. Taksim'de bir kutlama olduğu zaman İstanbul'da hayat duruyor.  Taksim çok eskilerde kaldı. Artık her yer merkez. İktidar partisi toplantılarını Yeni Kapı'da yapıyor. Sonuç olarak biz 1 Mayıs için belirlediğimiz yerde olacaktır.

YENİ MİT YASASI

Türkiye'yi demokratikleşiyoruz. Eskiye kodlanmış zihinler zorluk çekiyor ama alışacaklar. Biz sistemin merkezine Meclis'i oturtmak zorundayız.

TIR SORUŞTURMASI

198 konuda soruşturma devam ediyor. İdari ve adli soruşturmalar sürüyor.

YORUMLAR 5
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sistemin merkezinde meclisin olması demokratik sistemin gereğidir uğur yal.. Meclis üyesi olmadığı halde parlamenter sistemi savunmak olsa olsa erdemdir. Bir asker nasıl elinde silah gücünü bulundurduğu halde parlamenter sistemi savunması takdir edilecek bir davranışsa meclis dışından bir bakanın da savunması ancak alkışlanır. Senin bakış açın kendine demokrat bir bakış açısı galiba. Türkiye’deki bir garip solcularda olduğu gibi, belirli bir ilke yok, kendine yararı varsa iyi, yararı yoksa yada ufaktan bile zararı dokunuyorsa kötü. Ufuk ancak bu kadar galiba
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar bağnazca bir yaklaşım ille de Taksim’de kutlayacağım demek. Başkalarının seyahat, ticaret, gezme hakları bizim umurumda değil benden başka kimse girmesin, orayı işgal edeceğim demek.. Bunu kimsenin demeye hakkı yok. Hükümet herkesin seyahat, alışveriş hürriyetini korumak zorunda. Hiç kimse keyfi olarak bir yeri işgal edemez. İslami inancı olanlar başkasının hakkına tecavüz ederim, kul hakkına girerim korkusuyla buna benzer hiçbir talepte bulunmazlar. Ama bu arsız komünist kalıntıları toplumu huzursuz etmekten nemalandıkları için hep bunu yaparlar. Milliyetçi geçinenler de aşağıda görüldüğü üzere komünist kalıntılarına destek olurlar. Ama bu komünist kalıntılarına destek oldukları halde Ak Partiyi suçlarlar. CHP’de eski komünistlerden onlara laf yok. BDP’de eski komünistlerden bir tek onlara laf söyleyebilmiş o da ırkçılık nedeniyle. Solun bilumum fraksiyonlarına destek olanlar sanki MHP’li değil gibi MHP’yi de hiç saymamış.
    Cevapla
  • fatih YANIK 9 yıl önce Şikayet Et
    dokunmuş. bazı arkadaşlara dokundurmuş galiba EFKAN BABA. o yüzden birilerinin çığırtkanlığını yapıyor bu arkadaşlar
    Cevapla
  • ugur yal 9 yıl önce Şikayet Et
    Tam Komedi!. "Biz sistemin merkezine Meclis'i oturtmak zorundayız." diyen kişinin kendisi meclis üyesi değil. :) Bir başkadır benim memleketim. :)
    Cevapla
  • başbuğ oğuzhan 9 yıl önce Şikayet Et
    her sene aynı. bu ne ya her sene aynı 1 mayıs oldumu huzursuzluk başlıyor. burada hükümette suçlu sendikalarda suçlu. ya bırakın bir defa taksimde yapılsın eger bir taşkınlık olursa ömür boyu yasaklarız deyiverin. hükümette vatandaşa karşı inat yapıyor. bırak kardeşim nerde istiyosa orada kutlansın bak bakalım yine olay olacakmı. bence taksimde kutlansa davul zurna ile kutlanacak ama hükümette kendine taraftar toplasın diye inatla taksimi yasaklıyorki marjinal gruplar eylem yapsın hükümette onları halka şilayet edip oy devşirsin. hepsi ap açık ortada heryıl aynı senaryo. akp ile bdp pkk işbirliği ile düzenlenen karşılıklı danışıklı dövüş. hepsi bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması