Tarhan: Sonuçlar tam bir hezimet

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, yerel seçim sonuçlarını bir hezimet olarak niteledi.

Tarhan: Sonuçlar tam bir hezimet
Tarhan: Sonuçlar tam bir hezimet
GİRİŞ 18.04.2014 13:10 GÜNCELLEME 18.04.2014 13:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda yerel seçimleri değerlendirdi. Toplantıda milletvekilleri daha çok kendi bölgelerinde seçim süreci boyunca gördükleri eksik ve yanlışlıkları anlatırken, en sert eleştiri ise Ankara Milletvekili ve eski CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'dan geldi.

"İNSANLAR NEREDE DURDUĞUMUZU BİLMEDİĞİ İÇİN OY VERMEDİ"

Seçim sonuçlarını bir "hezimet" olarak nitelendiren Tarhan, "İnsanlar nerede durduğumuzu bilmediği için oy vermedi. Sosyal demokratız diyorsunuz, sağa açılım yapıyorsunuz. Bu ikisini nasıl bütünleştireceğiz. Bu parti solcu, ulusalcı olmak suçsa bunun izah edilmesi gerekiyor"görüşünü dile getirdi.

"BAŞARISIZLIK ÖTESİNDE BİR HEZİMET"

Bu başarısızlığın hesabının sorulması gerektiğini belirten Tarhan, "Ben yargıçlık yaparken, bir hata yaptığım zaman hatalı karar verdiğim zaman bunun hesabı sorulurdu. Seçimlerden aldığımız sonuç, başarısızlık ötesinde hezimet. Bu konuda da sorumlular hesabını vermeli" dedi.

"KESİN BİR DİLLE REDDETMELİYİZ AMA BÖYLE YAPMADINIZ"

CHP'nin seçim süreci boyunca cemaate yakın bir görüntü verdiği imasında bulunan Tarhan'ın, "Seçimlerde belli bir tarafla işbirliği içinde göründük. Belki bir işbirliği olmadı ama böyle bir algı oluşturuldu. Kesin bir dille de reddetmeliydiniz, tepki göstermeliydiniz. Ama böyle yapmadınız" dediği öğrenildi.

"HERKES BİZE OY VEREBİLİR"

Siyasette "inançlı" olmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Tarhan, CHP'nin insanlara sağa açılım politikaları nedeniyle, "nerede durduğu" konusunda yeterince güven veremediğini ve alternatif olamadığını ifade etti. Tarhan'ın eleştirileri üzerine araya giren Kılıçdaroğlu, CHP'nin bir kitle partisi olduğunu belirterek "Herkes bize oy verebilir. Oy veriyorlarsa niye veriyorsunuz demeyiz. Ama bizim cemaatle herhangi bir işbirliğimiz olmadı" karşılığını verdiği öğrenildi.

"BİZE SÖZ VERDİNİZ AMA BU GERÇEKLEŞMEDİ"

Tarhan, partide sosyal demokrat, ulusalcı ve cumhuriyetçi olmanın suç haline geldiğini ima ederek "Bunlar suç mu, bu konuda bir açıklama getirilsin" siteminde bulundu. Seçimlerde oy kullanan seçmen sayısında 7 milyon artış olmasına karşın CHP'nin oylarının sadece 300 bin arttığına da işaret eden Tarhan, CHP olarak kadın temsilinde HDP'nin gerisinde kalmaktan büyük üzüntü duyduğunu da dile getirdi. Tarhan, "Bize söz verdiniz; kadın belediye başkanlarımızın, belediye meclis üyelerimizin sayısı artacak diye, ama bu gerçekleşmedi" diye konuştu.

YORUMLAR 17
  • ömer kula 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar nasıl insanlar... yaşadıkları ülkeyi tanımıyorlar, oturup saatlerce neden hezimete ugradıklarını tartışıyorlar, yok böyle bişey, bunlara oy veren % 28 e şaşıyorum...
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın TARHAN .. İnsanlar sizin nerde durduğunu çok iyi biliyor ve görüyor. Ancak sizlerin nerde durduğunuzu bilmiyorsunuz. Halkın bir kesimi ile ilgileniyorsunuz. Halkın tamamını kucaklamıyorsunuz. Yıkıcılar ve darbecilerin partisi olduğunuzu görmek istemiyorsunuz. Nerde şiddet orda CHP. Nerde yasakçılık orda CHP. Nerde zulüm orda CHP. Nerde yalan, hakaret ve çamur atma orda CHP. Halk CHP yi böyle görüyor. Halk hizmete oyunu verdi. Yalan ve dolana inanmadı. Ağır sözlere ve hakaretleri tasvip etmedi. Oyunu çok doğru bir şekilde kullandı.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    tespit. tespitiniz bile yanlış insanlar size islama ve hizmete karşı olduğunuz için oy vermiyor ,
    Cevapla
  • Cemal Cemal 9 yıl önce Şikayet Et
    BİLSELER. Yerinizi tam bilemiyorlar.Doğru söylüyorsun. İnanki ülker hanım bu millet yerinizi tam olarak bir bilse var yaaaa. Way anam way. La o zaman siz bırakın oy almayı zinhar sokağa bile çıkamazsınız. Allah size oy atanların basiret ve ferasetlerini açsın inşallah. Halinizi seyreyleyin o vakit. :::::::))))) Heh heh heh
    Cevapla
  • gülay ertabak 9 yıl önce Şikayet Et
    Biri bu ablamıza gerçeklerin onun zannettiği gibi olmadığını anlatsın.... Tam tersine Emine Ülker Tarhan bu millet sizin tam olarak nerede durduğunuzu çok iyi anladığı için oy vermiyor.solculuk, sağcılık, atatürkçülük,ulusalcılık kısacası şuculuk buculuk gibi aslında içi boç ideolojik kavramları bıraktığınız zaman bu halkın yanında olmuş olursunuz.herkesin yaşam hakkına eşit mesafede dayatmacı olmadığınız,bizim yaşam tarzımız en doğru olandır diye diretmediğiniz zaman birşeyler değişir.kısacası Atatükçüyüm demekle,Atatürk gibi düşünmek arasında ciddi fark vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!