Tekin: Gül'ü emekli etmek istiyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarıyla ilgili konuştu.

Tekin: Gül'ü emekli etmek istiyorlar
Tekin: Gül'ü emekli etmek istiyorlar
GİRİŞ 19.04.2014 10:54 GÜNCELLEME 19.04.2014 10:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Siyaset planının olmadığı'' açıklamalarına ilişkin, ''Görünüyor ki, Sayın Gül'ün daha önce bir yasayla önünü kesmek istemişlerdi, şimdi gayri yasal olarak Sayın Gül'ü emekli etmek istiyorlar'' dedi.Tekin, CHP Grup Genel Kurul toplantısı öncesinde Genel Merkeze gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'deki toplantılara ilişkin bir soru üzerine Gürsel, yerel seçimlerden sonra durum değerlendirmesi yapmak, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri ele almak için dün PM'nin toplandığını, bugün milletvekilleriyle toplantı yapılacağını, ilerleyen günlerde de örgütlerin çeşitli kademeleriyle bir araya gelineceğini söyledi.

''Dün yapılan PM toplantısında küçük bir kurultay talebi getirildiği söyleniyor. Böyle bir şey gündeminizde var mı'' sorusuna Tekin, ''Talepler gelebilir ama somutlaşmış bir şey yok'' yanıtını verdi.

"BİR DAHA SİYASETTE YOKUM DEMİYOR"

Tekin, Cumhurbaşkanı Gül'ün ''siyaset planının olmadığı'' açıklamaları hatırlatılarak, ''Gül'ün açıklamaları 'bir daha siyasette yokum' mu, yoksa 'Cumhurbaşkanı olarak devam edeceğim' mi?'' sorusu üzerine ''Bir daha siyasette yokum demiyor. Kendisi çok açık, net bir şekilde ifade etmişti. 'Ben, Sayın Başbakan ile konuştuktan sonra kararımı vereceğim' demişti. Görünüyor ki o cenahta Sayın Gül'ün daha önce bir yasayla önünü kesmek istemişlerdi, şimdi gayri yasal olarak Sayın Gül'ü emekli etmek istiyorlar'' diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • keskin söz 9 yıl önce Şikayet Et
    CHPden umudunu kesmis ki baska islerle ugrasiyor. Zavallim ne umutlarla gelmisti CHPye simdi nal topluyor, samaroglan oldu cikti.
    Cevapla
  • adamadam 9 yıl önce Şikayet Et
    adam. Bunların yapacak işi olmadığı için ve proje üretecek kapasite olmadığı için başkasının yaptıklarıyla maydanoz olmaya çalışırlar. Yada yapılanları bozmak için anayasa mahkemesine giderler. Gerçi onu bile beceremezler. Tabi en ilginç olanı bu ermeni ve din düşmanlarının kuyruğuna takılanlar. Başkasının adayından sana ne .
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    sanane be, sen kendi partinin sorunlarıyla alakadar ol !. şimdi bu açıklama ile syn Gülü AK partiye, başbakana, karşı kışkırtmak niyetindeler ! ağzınız yine açık kalacak çünkü, syn Gül ve syn Erdogan olgun insanlardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!