Deniz Baykal kongre çağrısı yapacak

Cemaat desteği ve ithal adaylara karşın mahalli seçimlerden hezimetle çıkan CHP'de eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın örgütün nabzını yokladığı öğrenildi.

Deniz Baykal kongre çağrısı yapacak
Deniz Baykal kongre çağrısı yapacak
GİRİŞ 20.04.2014 07:02 GÜNCELLEME 20.04.2014 07:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

30 Mart seçimlerinde Gülen Hareketi'yle yaptığı ittifak ve sağdan ithal adaylara rağmen hezimeti önleyemeyen ve hayal kırıklığı yaşayan CHP'de tartışmalar alevlendi. Parti yönetimi gerek kamuoyu önünde gerekse kendi içindeki toplantılarında ağır eleştirilere maruz kaldı.

Seçim sonuçlarının 11 saatlik toplantıda mayasa yatırıldığı Parti Meclisi'nde karşılıklı suçlamalar ve sert tartışmalar yaşandı. Yeni Şafak'tan Çetiner Çetin'in haberine göre, Toplantıda bazı üyelerin aday belirleme yöntemlerindeki yanlışlıkları, bazı üyelerin ise partinin yeterince organize çalışamadığı, kendisini halka iyi anlatamadığı ve çizgisini net bir şekilde ortaya koyamadığı eleştirilerini getirdikleri öğrenildi.

YÖNTEM İFLAS ETTİ

PM üyesi Berrin Gürçay Dilekçi de aday belirlemesinde etkili olan beş kişilik komisyonu eleştirdi. Seçimden istenilen sonucun çıkmamasından bu komisyonun sorumlu olduğunu belirten Dilekçi, 'Beşli komisyon özeleştiri yapmalı, hesap vermelidir' dedi. Aday belirlemede başka sağ kökenli isimlere de ilgi gösterilmesine tepki gösteren Dilekçi, 'Böyle bir anlayış kimliğimizi yok eder. 5'li komisyonun aday belirleme yöntemi iflas etmiştir. Anket, eğilim yoklaması dediler. Hiçbirinin doğru dürüst yapılmadığını gördük' diye konuştu. İzmir sonuçlarını da eleştiren Dilekçi, 'Yüzde 60-65 oy beklentisi içinde olan büyükşehirde, il yöneticilerinin yüzde 49.5'i zafermiş gibi göstermeye çalışmalarına hayret ediyorum' diye konuştu.

4 YIL SONRA BAYRAK AÇTI

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal da 4 yıl sonra muhalefet bayrağını yeniden açtı. 30 Mart'tan sonra bazı araştırma şirketleri ve akademisyenlerle seçim analizi yaptığı öğrenilen Baykal'ın 'çılgınca hatalar' sözlerinin nedeni de ortaya çıkmış oldu. Analizin ardından bu açıklamayı yapan Baykal'ın, örgütün nabzını yokladığı belirtildi. Kulislerde, Baykal'ın parti tabanından destek bulması halinde olağanüstü kongre çağrısında bulunacağı konuşuluyor.

YORUMLAR 5
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    mezhepçi örgütlenme tamam. Baykal ağzıyla kuş tutsa chp ye lider olamaz
    Cevapla
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Sert ama.... Dürüst bir adamdı. Çamur siyaseti yapmadı. İlkeleri vardı. Kendisini tekrar muhalefet saflarında genel başkan olarak görmek isterim şahsen. Umarım ülkemde iyi bir muhalefet ortaya çıkar artık.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    siyasi terbiyesi olan biri olsunda kim olursa olsun. KK sokaktan bürokrasiye uzanan hayatı hala kendini tuncelinin arka sokaklarında misket oynadığını sanan küçük beyni ile devlet yönetebileceğini sanması ve siyaseti ucuz halk pazarına çeviren seviyesi ile hitaplı konuşması bulunduğu yeri haketmediği baykal gibi siyasi ahlakı olan birinin bu partinin başına geçmesi kesinlikle gerekmektedir.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirel gibi 7 defa geldi 8 defa gitti olacak neredeyse ?. Bunlar şarabı severya, ne kadar eskise o kadar kıymetlidir !
    Cevapla
  • fatih derman 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal Sana. CHP uzun yıllar sonra doğru bir yola girdi. Seni tekrardan televizyonlarda, siyasette aktif olarak görmek güzel olacak Deniz BAYKAL.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı