Başbakan Erdoğan dur durak bilmiyor

Ağustosta milletin 'başkanını seçmek için sandığa gideceğini' belirten Başbakan Erdoğan, kampanya startını Avrupa'dan verecek. Başta Almanya ve Fransa olmak üzere gurbetçilerin yoğun olarak bulunduğu yerlere gidecek Erdoğan, 2,6 milyon vatandaştan oy isteyecek

Başbakan Erdoğan dur durak bilmiyor
Başbakan Erdoğan dur durak bilmiyor
GİRİŞ 20.04.2014 13:35 GÜNCELLEME 21.04.2014 08:00
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İhanet çetelerinin montajlı ses kayıtlarıyla imza attığı manipülasyonlara rağmen yerel seçimlerden yüzde 45,6 oy oranıyla çıkan AK Parti, cumhurbaşkanı adayını ilk turda Çankaya Köşkü'ne göndermek için gerekli ekstra yüzde 5'lik oy için saha çalışmalarına hız verdi. Yeni düzenleme ile yurtdışında yaşayan milyonlarca gurbetçinin bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerini dikkate alan AK Parti, Avrupa'daki seçmen için de çalışmalarını sürdürecek. Köşk'e aday olması beklenen Başbakan'ın, mayıs ayında Almanya, Hollanda ve Fransa'da gurbetçilerle mitinglerde biraraya gelmesi planlanıyor.

STADYUM MİTİNGLERİ

Önceki gün 'Millet başkanını seçmek için sandığa gidecek' diyen Erdoğan, mitinglerine Almanya Köln'de başlayacak. Sırasıyla Fransa ve Hollanda'ya da gideceği belirtilen Erdoğan'ın diğer mitingleri konusunda net bir tarih belirlenmedi. Avrupa'daki mitinglerin hangi mekanlarda yapılacağı konusunun bu hafta netleşeceği öğrenildi. Gurbetçilerle buluşmalar büyük olasılıkla stadyumlarda gerçekleşecek. Mitinglerde AK Parti flama ve bayraklarından ziyade sadece Türk bayrakları kullanılacak.

OY MERKEZLERİ BELİRLENİYOR

Yurtdışındaki milyonlarca gurbetçi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları ülkelerde oy kullanabilecek. Türkiye'nin Avrupa ve Amerika'daki misyon temcilikleri, gurbetçilerin 4 gün sürecek oy verme işlemleri için sandık mekanı arayışlarını sürdürüyor. Dışişleri ve Yüksek Seçim Kurulu'ndan temsilciliklere giden talimatlarda vatandaşlar için güvenli, ulaşımı kolay merkezlerin oluşturulması istendi. Spor salonları, okullar veya fuar alanları ile görüşmeler yapılırken, sandık merkezlerinin güvenliği için de ilgili ülkelerle görüşme başlatıldı.

2,6 MİLYON OY BEKLENİYOR

Yurtdışındaki diplomatik misyon temcilikleri yaklaşan seçimler için çalışmalarına hız vermiş durumda. Bu yıl ilk kez gümrüklerin dışında kendi bulundukları ülkede oy kullanacak gurbetçilerin sandığa akın etmeleri bekleniyor. Tespitlere göre bugüne kadar 2.6 milyon gurbetçi seçmenin en fazla yüzde 7'si gümrüklere gelerek oy kullandı. Yeni düzenlemeyle bu rakamın daha yükseğe çıkması bekleniyor. Gurbetçiler, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını www.ysk.gov.tr adresinin 'Yurtdışı Seçmen Sorgulama' bölümünden kontrol edebilecek.

Cumhurbaşkanı'nın belirlemek isteyen seçmenler ilk tur oylama için 7 Ağustos'tan itibaren 4 gün süreyle oy kullanabilecek. Gurbetçiler ikinci tur olursa, 21 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında yeniden sandık başına gidecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 15
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskide oldugu gibi. Efendimizin Gercek Ummeti Muhammedi ve yanindaki muminler hic bir zaman lakayit olmamistir aksine her zaman ciddi ve seviyelidirler..Sayin Basbakanimizda oyledir seviyeli ciddi ulkesini dinini seven lakayit olmayan adam gibi adamdir..
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    @ formator ; Yalan söylemeden; ne kötü yerini tanıdın ERDOĞANIN ?. CHPli isen % 100 atıp tutacaksın, kılıçdaroğlunun mitinglerde yaptığı gibi ! Mizan ve doğruluk millettedir, gerisi zırva !
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan, ALLAH sana kuvvet veriyor; Çünkü milletten yana ve doğrusun !. Hannover'deyim ama, İnşallah gidip karşılayacağım başbakanı !
    Cevapla
  • merve B. 9 yıl önce Şikayet Et
    harikasın.. harikasın başbakanım.Durmak yok yola devammm
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 9 yıl önce Şikayet Et
    yakından tanımak derken !. yakından tanımaya gerek yok başbakan göründüğü gibi biraz asabi biraz hoyrat olabilir ama müthiş bir ümmet bilinci ve ümmet sevdası var ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!