BDP'den Van'da bir ilk!

Van'da BDP Kutlu Doğum Haftası'nı ilk kez açık alanda toplu olarak kutladı.

BDP'den Van'da bir ilk!
BDP'den Van'da bir ilk!
GİRİŞ 20.04.2014 17:16 GÜNCELLEME 20.04.2014 17:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlamada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Parti bayraklarının bulunmadığı kutlamada zaman zaman tekbir getirildi.

Van Kalesi arkasındaki Kültür Park'ta yapılan kutlamalara BDP Van İl Başkanı Musa İtah BDP'li belediye başkanları, BDP'li yöneticiler, STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan programda, BDP İl Başkanı Musa İtah Kürtçe yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Program Kürtçe mevlit eşliğinde ilahilerle sürdü. Parti bayraklarının bulunmadığı kutlamada, ellerinde üzerinde Arapça 'Lailahe illallah Muhammed'in Resullalah' yazan flamalar taşıyan bir grup sık sık tekbir getirdi. 2 saat süren kutlamalar toplu dua okunmasıyla son buldu.

MURADİYE'DE SEMA GÖSTERİSİ

Van'ın Muradiye İlçesi'nde de Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan sema gösterisi büyük ilgi gördü. İmam Hatip Lisesi yemekhanesindeki etkinlikler Kuran okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Selim Duman'ın açılış konuşmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, amel ile samimiyet arasındaki bağı anlattı.

Müslümanın her hareketinde samimi ve doğru olması gerektiğini belirten Candan'a konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Selim Duman tarafından plaket verildi.

Etkinlikler kapsamında en çok ilgi Muradiye İmam Hatip Lisesi semazenlerinin sema gösterisi oldu. Sahne küçük olduğu için üç semazenin yaptığı gösteri büyük bir ilgiyle izlendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • nazım çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Oğuz beye ... Geçenlerde başbakanımızın Türk dünyasına yaptıklarını ve kazandırdığı eserleri dinlememişsiniz galiba taa orta Asyadan balkanlara kadar onlarca Türk eserini ve hatırasını tekrar imar eden bu hükümettir. Hayır yani neresini düzeltelim bunun "Türkler gibi savaşçı bir milleti ırkçılık yapıyor diye böldünüz, kimini azeri kimini tatar,türkmen,özbek,kırgız ettiniz böldünüz böldünüz, " Bir kere övecem derken nerdeyse hakaret etmişsin, Türkler lüzumu halinde savaşan medeni bir millettir. Hem sonra sizinkilerin türkçülüğünü Azeri ermeni savaşında gördük: Rahmetli Elçibey iki adet sivil helikopter istedi cephedeki Azeri yaralıları ve sivilleri çekmek için onu bile göndermediniz.. Ammaa çadırda demir dövmek olunca siz varsınız şatafat olunca hurraaa her yerdesiniz söz konusu destek olunca sırra kadem basıyorsunuz. Ayrıca orta doğuyu biz bu hale getirmedik ve Müslümanlığın ise araplık olmadığını 7 den 77 ye bütün Müslümanlar bilir, fakat yazık siz henüz öğrenememişsiniz.
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu çağda Turancı kafa. En Turancı Enver Paşa şöyle der: ''Turan yapmak istedik viran olduk. Siyonistlerin o habis niyetlerini idrak edemedik.''
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    ÜZÜMÜN KARARMASI. Baktılar,siyasette dini kullanmak ,dini siyesete alet etmek,dindar görünmek oy kazandırıyor,ustalara baka baka öğrendiler. aman dikkat edin,çırak ustayı geçer derler.
    Cevapla
  • oğuz g 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk düşmanlarına. Türkler gibi savaşçı bir milleti ırkçılık yapıyor diye böldünüz, kimini azeri kimini tatar,türkmen,özbek,kırgız ettiniz böldünüz böldünüz, orta doğu kan ağlıyor şimdi o kadar delikanlıysanız kurtarın gidin ağlayanları sizler Turanı anlamazsınız. Müslümanlığı araplıktan ibaret zanneden sizler herkes hakettiğini yaşar unutmayın ki eğer Türkler birleşemiyorsa bu dünya haketmediği içindir, bilesiniz her fırsattada saldırmayın Türke Türklüğe ırkçılık yapanlar bellidir, doğu çin zulmünü unutup arap milliyetçi yapanlardır.orta doğu kan ağlıyor kan kan gidin kurun arap birliğini islam birliğini o zaman konuşun
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    isme nak nasihat çekene bak. bir kere sen ismine bak turan turancılık asıl ırkçılık burda sen önce kendinı sorgula bakayım bölücü kimmiş görrüsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...