Kurtulmuş: Eğer Erdoğan isterse ...

Milletin 30 Mart'ta Başbakan'a vize verdiğini söyleyen Kurtulmuş "Eğer Erdoğan isterse Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olacaktır" dedi

Kurtulmuş: Eğer Erdoğan isterse ...
Kurtulmuş: Eğer Erdoğan isterse ...
GİRİŞ 21.04.2014 10:01 GÜNCELLEME 21.04.2014 10:08

Türkiye, 30 Mart seçim sonuçlarını analiz etme imkânı bulamadan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tartışmaya başladı.

Başbakan Erdoğan'ın parti yönetimi ile yaptığı istişare toplantılarından "Köşk adaylığı" yönünde bir karar çıktığına ilişkin bilgiler Ankara kulislerinde konuşulurken, Cumhurbaşkanı Gül'ün "siyaset planım yok" şeklindeki açıklaması, siyasi denklemleri bir anda değiştirdi. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı netleşmeye başlarken, şimdi "Başbakan kim olacak" sorusuna cevap aranıyor. Abdullah Gül'ün aktif siyaset yapmayacağını açıklamasının ardından gözler AK Parti içindeki birkaç önemli isime çevrildi. Bu isimlerden biri de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş. Numan Kurtulmuş ile 30 Mart seçim sonuçlarını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti'yi konuştuk. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

SEÇİMİN GALİBİ AK PARTİ

Milletimiz yeni Türkiye için bir güvenoyu verdi. AK Parti içeride ve dışarıda çok geniş bir koalisyona karşı mücadele etti. Siyaseti azıcık bilen bir insan, sadece Türkiye'de değil bütün ülkelerde yerel seçimler ile genel seçimler arasında fark olduğunu bilir. Yerel seçimlerde yüzde 45.5 oy almak genel seçimlerde yüzde 52-53'e tekabül eder. Sandık sonuçlarını değiştiremeyenler, sonuçları yanlış yorumlayarak 30 Mart zaferini sulandırmaya çalışıyorlar.

HEDEF MİLLİ İRADE

72 düvele karşı elde edilen bu başarıyı konuşamadan, kutlayamadan, analiz edemeden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tartışması başlatıldı. Seçim meydanlarında mağlup edemedikleri bu siyasi partiyi, Cumhurbaşkanlığı tartışmasının içine çekerek etkilemeyi düşünüyorlar. Bu milli iradeye saygısızlıktır. Sadece bu da değil. Seçimlerden hemen sonra Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı ve Merkez Bankası'nın faiz düşürmeme kararını da siyasetin alanının daraltılması teşebbüsü olarak görüyorum.

(SABAH) 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi