Erdoğan: Bunlarda o şeref yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında nasıl bir Türkiye hayal ettiğini açıkladı. Başbakan, paralel yapı ile eleştirilerinde de dozu arttırdı.

GİRİŞ 22.04.2014 12:44 GÜNCELLEME 22.04.2014 13:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

77 Milyonun her bir ferdinin dimdik ayakta durmasını arzu ediyor ve bunun hayaliyle yaşıyorum diye açıklama yapan Başbakan Erdoğan hayal ettiği Türkiye'yi böyle tanımladı: 

-Öyle bir hayalim var ki... Türkiye sokağa çıkıp şımarıkça cam çerçeve indirenlerin tahakküm kuracağı bir ülke değildir. Bizim yeni Türkiye anlayışımız 23 Nisan 1920'deki anlayışla bire bir uymaktadır. Her bir ferdin bu ülkenin kurucu unsuru olduğu anlayışıdır. Elinde silahı olanın elinde silahı olmayana üstünlüğü yoktur. Elinde parası olanın olmayana üstünlüğü yoktur. Gazetesi televizyonu olanın olmayana üstünlüğü yoktur. Okumuşun ümmiye Türk'ün Kürd'e şehrilinin köylüye üstünlüğü yoktur. Hiçbir zümrenin diğeri üzerinde üstünlüğü yoktur. 77 milyonun her bir ferdi kurucu unsurdur. Türkiye cumhuriyetinin sahibidir. Tek bir kişinin ve ailenin sultasını cumhuriyet sona erdirirken, yeni diktatörler yönetici elitler ya da milli şefler tesis etmek için kurulmamıştır."

Paralel yapı ile ilgili eleştirilerini bugün de sürdüren Başbakan Erdoğan, bunlarda şeref yok açıklamasında bulundu. 

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI: 

"BİZ İSTİŞARE PARTİSİYİZ"

"AK Parti olarak 10 Ağustos'taki seçimler için istişarelerimiz yoğun şekilde devam ediyor. Biz bir istişare partisiyiz. Her işimizi istişare ile yaparız. Bugüne kadar böyle yaptık. Geçtiğimzi hafta milletvekillerimizle yani sizlerle görüştük. Ardından genişletilmiş il başkanları toplantısı yaptık. Kanaatleri aldık. Büyük kongre delegelerimiz kadın ve gençlik kollarımızla bu hafta bir araya geliyoruz. Onların da kanaatini alacağız. Kanaat önderleriyle görüşmelerimiz oluyor ve olacak. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu ele alıp değerlendireceğiz."

ERDOĞAN: NEDİR BU TELAŞ?

"MHP'nin genel başkanı bu işe iki kişi karar veremez diyor. E sen mi vereceksin kararı? Yani biz bu kadar geniş bir istişare yapıyoruz bu arada da Cumhurbaşkanımızla da böyle bir konuyu açık net değerlendiririz. Nihai kararı ise millet verecek. Bu kadar siyasetin acemisi bir çırak. Bu işlerden anlamıyor. Nihai kararı millet verir. Bu noktada cumhurbaşkanlığı çantada keklik değil. Millet verecek kararı. Nedir bu telaş o zaman?"

"Öbür tarafta CHP'nin genel müdürü de tutuşmuş. Kendi içlerinde de birbirlerine girdiler. Pensilvanya ile neden bir araya geldiniz? Olacak olan buydu. Bunlar kime yar oldu ki size yar olsunlar."

PENSİLVANYA'YA 'CEKET' GÖNDERMESİ

"Tek ceketle yola çıktı şu anda milyarlarca liralık dava açıyor. Bunların parasını nerden buluyorsun. Tek ceketi vardı onu da kaybedecek. Tazminat davalarıyla herhalde ciddi bir rakam toplayacak inşaatın kalan kısmını tamamlayacak. Şu dönemde yargının tüm kurumları içinde olanlar ortadadır."

BAŞBAKAN ERDOĞAN: İŞTE BELGE

"Adana olayı ortadadır. Hala utanmadan sıkılmadan yazdıkları ortadadır. Neyi yazıyorsun neyi çiziyorsun sen bu ülkenin başbakanını bakanları dinleyeceksin bunu da kalkacaksınız dinleteceksiniz utanmadan sıkılmadan belge diyeceksin. İşte belge... Ne belgesi..."

"BU TAKIM SON ÇIRPINIŞLARI YAPIYOR"

"Kalkıp da bunu söyleyemiyor. Bu ülkenin Başbakan'ı nasıl dinlenir diyemiyorlar. Bakanların konuşmaları nasıl dinlenir diyemiyorlar. Devleti kendi dinleme seanslarını yapacak yer haline getirdiler. Bunu savunacak kadar alçaklar. Bunun savunulur bir yanı var mı? Sizin adalet anlayışınız bu mu? Nasıl girersiniz insanların mahremine? Bu denli bu işin maalesef şu anda istikameti kaybolmuş ve istikametini kaybetmiş bu takım son çırpınışlarını yapıyor. Biz gereğini yapacağız. Bunun için de tüm vekil arkadaşlarıma görev düşüyor. Siz milletin vekilisiniz. Bu millet yüzde 45 buçukla meydanlarda ne dedi, biz bunların yolsuzluk yaftalarına inanmıyoruz dedi. Bu iftirayı atanlara sizler gereken cezayı vermelisiniz."

ERDOĞAN: BENİM DE KASEDİM VARDI

"Bunların elinde hep söyledim şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar. Cumhurbaşkanının da şantaj kasedi var benim de vardı Genelkurmay'ın da vardı. Ben dedim ki açıklamazsanız namertsiniz diyorum. Açıklayın diyorum."

"BUNLARDA O ŞEREF YOK"

"Şahsımla alakalı bir şey bulamadılar bulamayacaklar. Benim bakanlarımla çocuklarımla konuştuklarımı verebildiler. Veremeyecekler bulamayacaklar çünkü bunlarda o şeref yok. Geçen söyledim ya düşman bile bu şerefsizliği yapmaz. Bunlar bunu yaptı!"

"DEVLETİ HAŞHAŞİLERİ TEMİZLEYECEĞİZ"

"Değerli kardeşlerim bizim aldığımız terbiye farklıdır. Biliyorsunuz Hazreti Ali düşmanı öldürmek için yatırıyor tam boynunu vuracak düşman tükürüyor. Tükürdüğü anda Hazreti Ali onu öldürmekten vazgeçiyor. Şu ana kadar seni inancımın gereği için öldürecektim ama nefsim karışır diye vazgeçiyorum diyor. Tablo budur. Vicdansızca hareket ettiler. Şimdi de farklı gayretlerin içindeler. Biz de AK Parti olarak elimizden geleni yapacak bu devleti Haşhaşilerden Allah'ın izniyle temizleyeceğiz."

YORUMLAR 11
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. özellikle başbakanımızın burada bahsi gecen bu ihanet hareketinde şeref olmadıgı yüzde yüz haklı oldugu eksik oldugu kanaatindeyim. ihanetin atı olunca sonuda ortada ..
    Cevapla
  • burhan kamalı 9 yıl önce Şikayet Et
    musluman musluman kardeşini düşman görürse onun başına bela gelmesini temenni ederse. ALLAH O TOPLUMA birliklerini tooplaması ve ıslah olmaları için musibet gönderir ALLAH ISLAH ETSİN BİZİ musibetlerden korusun birlik beraberliğimizi kimseler bozmasın ancak muslumanlar kardeştir kuran okuyan namaz kılan iyilikde yarışan infiak eden islamın ve imanın şartlRINI YERİNE getiren herkes muslumandır ve kardeştir ayrılık fitnedir fitneyi çıkaran ALLAHA havaledir
    Cevapla
  • burhan kamalı 9 yıl önce Şikayet Et
    korktuklarınla imtihan olacaksın. insana kibr nefsine hareket üstünlüğü gelirse ALLAH ONU korktuğu ile imtihan eder
    Cevapla
  • mavi ateş 9 yıl önce Şikayet Et
    Sabırla bekliyoruz. sayın başbakan parelel yapı diye diye bir seçim daha geçti şimdi sizden bekliyoruz hukuki bütün yolları kullanın eğer bahsettikleriniz suçlu ise gereğini yapınız
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    "HALBUR ÜSTÜNDE KALANLAR". Son zamanlarda "Halburda eledik, çürükler alta düştü. Sağlam olanlar da halburun üstünde." söylemleri cemaatin dilinde. Demek ki, yükünü aldıktan sonra birilerinden kurtulmak gerekiyor. Yoksa onlar da ganimetten pay alır korkusu mu var. Acaba halburun altına düşünler kimler, halburun üstünde kalanlar kimler?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak