Cumhurbaşkanı Gül'den önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül'den önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Gül'den önemli mesajlar
GİRİŞ 22.04.2014 17:16 GÜNCELLEME 22.04.2014 17:16

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Önümüzdeki temel öncelik, ülke olarak geldiğimiz seviyenin ve yakaladığımız gelişme ivmesinin daha da ileriye taşınmasıdır. Şimdiye kadarki kazanımlarımızın üstüne daha büyüklerini inşa etmek için, toplumumuzun refahı, huzuru ve mutluluğu için, reform sürecinin kararlı ve güçlü bir şekilde devam etmesi önem taşımaktadır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ortak bir coşkuyla kutlandığının altını çizdi. ''Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyoruz.'' ifadelerine yer veren Gül, ‘‘23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması, bu süreçte geleceğimizi şekillendiren tarihi bir adım, milli egemenlik ilkesinin vücut bulmasını sağlayan önemli bir dönüm noktası olmuştur. TBMM, Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün; milletimizin egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.'' dedi.

‘TÜRKİYE, İSTİKRAR İÇİNDE BÜYÜYEN BİR ÜLKEDİR'

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet'in ilanının ardından geçen zaman diliminde Türkiye'nin memnuniyet verici başarılar yakaladığına vurgu yaparak ‘‘Bugün Türkiye, güçlü, istikrar içinde büyüyen ve gelişen bir ülkedir. Son yıllarda yaptığı köklü reformlarla ekonomik, toplumsal ve siyasal dönüşümleri başarıyla hayata geçiren; elde ettiği kazanımlarla gelecek vaat eden, dinamik bir ülkedir. Önümüzdeki temel öncelik, ülke olarak geldiğimiz seviyenin ve yakaladığımız gelişme ivmesinin daha da ileriye taşınmasıdır. Şimdiye kadarki kazanımlarımızın üstüne daha büyüklerini inşa etmek için, toplumumuzun refahı, huzuru ve mutluluğu için, reform sürecinin kararlı ve güçlü bir şekilde devam etmesi önem taşımaktadır. Bu reformlar, Türkiye'yi her bakımdan daha da yükseltecek, gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği seviyeye taşıyacaktır.'' ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, ÇOCUKLARA SESLENDİ

Çocuklara da seslenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocuklara şu şekilde seslendi: ‘‘Sizlerin olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeniz için, devlet ve millet olarak üstün bir gayret gösteriyoruz. Bu ülkede yapılan her şey sizler içindir. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Türkiye'nin geleceği, sizin elinizde şekillenecektir. Çalışırsanız, kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlerin güçlü Türkiye'nin mimarları olacağınıza inancım tamdır. Çocuklarımızı çok sevdiğimizi ve onlara güvendiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"