Muhalefet yeni kriz peşinde

Yerel seçimlerden yaptığı ittifaklara rağmen yenilgiyle ayrılan muhalefetin yeni hedefi Köşk seçimleri. Medyanın Cumhurbaşkanlığı tartışmasına sarılan muhalefet, 2007 yılında olduğu gibi bir kriz çıkarmanın peşinde.

Muhalefet yeni kriz peşinde
Muhalefet yeni kriz peşinde
GİRİŞ 23.04.2014 07:06 GÜNCELLEME 23.04.2014 09:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerden önce , hükümet karşıtı  yapı tarafından çıkarılmak istenen krizde olduğu gibi 30 Mart sonrasında da gerilim siyaseti sürdürülüyor.  Karşı  medyanın başlattığı Çankaya tartışmasını sürdüren muhalefet, 2007'deki gibi bir krizin peşine düştü.

Grup konuşmasının büyük bölümünü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ayıran MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Türkiye'de sanki cumhurbaşkanı değil AKP'ye genel başkan seçilecektir. Demokrasilerde hiçbir seçimin sonucu baştan belli değildir. Cumhurbaşkanı'na AKP'nin karanlık odaları değil Türk milleti karar verecektir' dedi. Cumhurbaşkanlığı'nın çantada keklik olmadığını belirten Bahçeli, 'Şu sıralar Gül, sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır. AKP kaynaklı etkili bir blokaj yapılıyor Gül'e. Başbakan boşuna hayal kurmaktadır. 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacaktır' sözleriyle kriz iddiasında bulundu.

"ÇANKAYA'NIN YOLU DÜZ DEĞİL"

CHP de kendi adayı üzerinden bir tartışmaya girmezken, sürece ilişkin tartışmaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan üzerinden yürüterek, planlarını kriz üzerinden yapıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığı o kadar sıradan bir olay değil. Yani üzerinde hepimizin durması, düşünmesi gereken bir olay. Cumhurbaşkanlığı konusunda halkın daha dikkatli bir tutum sergileyeceğine inanıyorum. Benim samimi görüşüm bu' dedi. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da 'Ağustos'ta Başkanınızı seçeceksiniz diyen Başbakan'a hatırlatmak isterim: Hayır halk Ağustos'ta Cumhurbaşkanını seçecek. Halk kendi adayı etrafında kenetlenmeye başladığında sen de Çankaya'nın yolunun öyle düz olmadığının farkına varacaksın. Kimse öyle kendini Çankaya hayallerine kaptırmasın' diye konuştu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 9
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    yenilen pehlivan. yenilen pehlivan güreşe doymazmış .. diğerlerini anladım da bu mhp bu kafa ile gittikçe küçülüyor, bunu farkedemiyorlar mı acaba ?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve MHP,BDP bu kafa ile giderlerse Milletimizden daha çok tokat yerler!!?........ .....Alışmış, kudurmuşdan beterdir....Bunların tek bildiği şey Türkiyeyi krize sokmak?......
    Cevapla
  • doğrucu davut 9 yıl önce Şikayet Et
    AH CHP AH........ hiç tevazu etmeyip CHP ye akıl vereceğim.bu kafayla asla iktidar olamassın.iktidar olman için, paralelle birlik olma,gezicileri destekleme, 1 mayısta taksim de ısrar etme,halkın seçtiklerine saygı duy,ergenokonculardan medet umma, ülkenin krizlerinden iktidar pususuna yatma, atatürk ü kullanma....v.s..bunları yapamassan vallahi billahi iktidar olamassın..aaaa ben bunlardan vazgeçmem dersen o zaman iktidar peşinde koşmayıp, peşindeki azınlıkların hakkını aramya devam et..BDP gibi...
    Cevapla
  • NURETTİN ÇETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞLER. karamozof kardeşler yine kaos peşinde, bu milet size 30 mart'ta verdiği dersi unuttunuzmu? 2007 seçimlerinde aldığınız yenilgiyi unuttunuzmu?bunsan sonraki seçimlerde silinip gideceksiniz.miletin sesine kulak verin.koyun adaylığınızı alın cevabınızı. tabanınız bile sizi sevmiyor.
    Cevapla
  • gülay ertabak 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun mhp yi bitirdiniz.. bahçeli sana söyleyecek söz bulamıyorum.mhp nin ne zaman kendi adayı,kendi fikri,kendi düşüncesi ve kendi söylemi olacak acaba.yıllardır mücadelesini verdiğiniz davanızdandamı utanmıyorsunuz bu chp ve bdp ile ittifak içerisindesiniz.yerel seçimlerde tanıdığım bazı mhp liler olurmu öyle şey ittifak yok demişti.tek örnek İstanbulda çıkan sonuçlardan gördükki ittifakın ağababası yapılmış.buda bizim neden mhp ye oy vermeyeceğimizin en büyük gerekçesidir.ittifak yapmaya ihtiyacınız vardı da bula bula bizim inancımıza,vatanımıza,örtümüze dil uzatanlarımı buldunuz.bu koltuk herşeyi göz ardı edecek kadarmı kıymetli sizin için.genel seçimlerde kankiniz chp den millet vekili istemek zorunda kalacaksınız,zira cumhurbaşkanlığında da yapacağınız ittifakla bir daha meclise girmeniz hayal olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor