CHP'li Kart, Ala'ya Atatürk Anıtı'nı sordu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Konya kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı ile ilgili olarak, Anıtın üstü 3-4 aydan bu yana neden örtülü olduğunu sordu.

CHP'li Kart, Ala'ya Atatürk Anıtı'nı sordu
CHP'li Kart, Ala'ya Atatürk Anıtı'nı sordu
GİRİŞ 23.04.2014 14:37 GÜNCELLEME 23.04.2014 14:37

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, " Anıtın bakımı ve çevre düzenlemesi konusunda yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır? Cumhuriyet'in hafızasını ve kazanımlarını sembolize eden bu Anıtın bulunduğu bölgede, imar değişikliği ya da ticari alana dönüştürme yönünde sürdürülmekte olan herhangi bir çalışma var mıdır?" sorularını yöneltti.

Atilla Kart, TBMM Başkanlığı'na Bakan Efkan Ala'nın yazılı cevaplandırması isteğiyle yöneltiği önergede şu ifadeleri kullandı:

"Konya Kent Merkezinde mevcut olan Atatürk Anıtı; İstanbul Sarayburnu'nda Gülhane Parkında yapılan Anıttan sonra, Cumhuriyet Tarihimizde inşa edilen 2. Anıttır. 29 Ekim 1926 tarihinde açılışı yapılan Anıtın bulunduğu alan, Kent Merkezinin en önemli ve maruf alanı olup, bu bölge "Anıt Alanı" olarak bilinmektedir.

Resmi törenlerin ve kutlamaların yapıldığı bu alan, Cumhuriyet'in sembolü haline gelmiştir. Anıt ve Anıtın üstüne oturduğu kaidenin üstü, birkaç aydan bu yana örtülmüş durumdadır. Kamuoyunda Anıtın bulunduğu alanda çevre düzenlemesi ve bakımın yapılacağı beklentisi mevcut iken; aradan geçen birkaç aya rağmen Anıt çevresinde sürdürülen hiçbir faaliyet yoktur. Bakım veya benzeri çalışmaların yapılacağına dair, herhangi bir tabela mevcut değildir. 23 Nisan Törenleri de bu sebeple, civarda bulunan Gazi Lisesi bahçesindeki Atatürk Büstü önünde gerçekleştirilmiştir.

Anıtın bulunduğu alanın devamında; Atatürk Stadyumu, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Orta Dereceli Okullar bulunmaktadır. Alan bu yönüyle Cumhuriyet'in hafızasını oluşturmaktadır. Bu alanın da yıkılıp, ticari alana dönüştürülmesi girişimleri halen varlığını korumaktadır. Büyükşehir Belediyesi bu konuda kamuoyunu bilgilendirmemekte, yapılan çalışmalar gizlenmektedir. Bu süreç, "oldu-bitti" yaratılacağı kaygısını güçlendirmektedir.

Bu bilgi ve değerlendirmeler ışığında soruyoruz ;

(1) Konya Kent Merkezinde bulunan Atatürk Anıtının bakımı ve çevre düzenlemesi konusunda yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır?

Anıtın üstü 3-4 aydan bu yana neden örtülü durumdadır?

(2) Cumhuriyet'in hafızasını ve kazanımlarını sembolize eden bu Anıtın bulunduğu bölgede (Atatürk Stadyumu, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Okulların bulunduğu alan) imar değişikliği ya da ticari alana dönüştürme yönünde sürdürülmekte olan herhangi bir çalışma var mıdır?

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!