CHP'den Başbakan'ın 1915 taziyesine ilk tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına CHP'den ilk yorum geldi.

CHP'den Başbakan'ın 1915 taziyesine ilk tepki
CHP'den Başbakan'ın 1915 taziyesine ilk tepki
GİRİŞ 23.04.2014 16:25 GÜNCELLEME 23.04.2014 16:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP olarak biz de 20. yüzyılın başlarında olaylarda hayatlarını kaybeden bütün insanların huzur içinde yatmasını dileriz. Hiçbir ayrım yapmaksızın, Ermeniydi, Müslümandı, başka gruplara mensup insanlardı. O olaylarda, o günün koşullarında hayatlarını kaybetmiş insanların şimdi yaşayan nesilleri, torunları varsa onların da hepsinin üzüntüsünü, acılarını paylaşırız" dedi.

Loğoğlu, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına girişinde gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın mesajına ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamasında en dikkati çekici kavramın taziye kelimesi olduğunu, bunun bütün dinlerde var olan kutsal, saygı değer bir kavram olduğunu belirten Loğoğlu, "Hiçbir sakınca yok. Onun için bundan gocunmamak lazım. Ama hangi ortamda, hangi vesile ile? Niçin bu kadar geç kalındıktan sonra, yıllarca iktidarda olan bir başbakan 2014 yılını seçiyor. Bunu biraz sorgulamak lazım" diye konuştu.

Loğoğlu, şöyle devam etti:

"CHP olarak biz de 20. yüzyılın başlarında olaylarda hayatlarını kaybeden bütün insanların huzur içinde yatmasını dileriz. Hiçbir ayrım yapmaksızın, Ermeniydi, Müslümandı, başka gruplara mensup insanlardı. O olaylarda, o günün koşullarında hayatlarını kaybetmiş insanların şimdi yaşayan nesilleri, torunları varsa onların da hepsinin üzüntüsünü, acılarını paylaşırız. Ermenilerin de paylaşırız, diğerlerinin de paylaşırız ama hiçbir ayrım yapmaksızın."

"Türklerin, Ermenilerin ve diğer insanların tarihini de siyasi istismar konusu yapıyor"

AK Parti'nin din ve Başbakan Erdoğan'ın din, yargı, eğitim gibi her alanı siyasallaştırdığını ileri süren Loğoğlu, "Hepsini siyasi istismar konusu yaptılar. Bir tek tarih alanı kalmıştı, onu iç politika malzemesi olarak kullanıyordu Başbakan, 'İnönü şöyle yaptı', Atatürk'e belki tam laf dokunduramıyorlardı, ama şimdi bu ülkenin, bu insanların, bu yörede yaşayan, Türklerin, Ermenlerin ve diğer insanların tarihini de siyasi istismar konusu yapıyor. Biz bu zihniyete, bu yaklaşıma karşıyız" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKLERİN. .... tarihin kesinlikle tekerrür etmemesi için Türklerin bu coğrafyada güçlü olmaları bir zarurettir.
    Cevapla
  • oku yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    beyefendi tek kelimeyle. siz bir zavallısınız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun