Efkan Ala: Başbakan proaktif davranıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala: Başbakan proaktif davranıyor
Efkan Ala: Başbakan proaktif davranıyor
GİRİŞ 24.04.2014 11:03 GÜNCELLEME 24.04.2014 12:16

İçişleri Bakanı Efkan Ala Anadolu Ajansın'da editör masasına konuk oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ala Ermenim meselesi, 1 Mayıs ve yasadışı dinlemeler hakkında konuştu.

İşte Efkan Ala'nın açıklamaları:

"Ermeni meselesinde dün ortaya konulan performans Türkiye'nin siyasetinin özgüveninin, geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye'de bu tür meselelerde hep sonradan mesele olurdu, başkaları açıklama yapardı biz reaksiyonel tavır gösterirdik. Ama görülüyor ki artık Türkiye dış politikada izlediği yöntem ve dış politikada aldığı inisiyatifler, içerideki istikrarı, Türkiye'nin özellikle de Sayın Başbakan'ın proaktif davrandığını ortaya koyuyor"

YASADIŞI DİNLEMELERLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında 43 ilde 198 soruşturma yürütüldüğünü belirterek, "425 müfettiş bu soruşturmaları yapıyor, şu anda soruşturulan personel yani spesifik olarak tespit edilenler 839, savcılığa suç duyurusu 72, görevden uzaklaştırılan 195, soruşturma nedeniyle görev yeri değiştirilenler var bunlar 562 personel ve il dışına tayin edilenler 2 bin 316 kişi bu soruşturmalardan dolayı tayin edilenler" dedi.

"TAKSİM MİTİNG ALANI DEĞİLDİR"

Bazı sendikaların Taksim'de anma ve kutlama yapılması talebiyle ilgili, "Taksim miting alanı değildir. İstese de kamu otoritesi 'İzin veriyorum, vermiyorum' diye bir cümle kuramaz çünkü orası bir miting alanı değil" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?