İşler'den Haşim Kılıç'a Çevik Bir hatırlatması

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, katıldığı bir televizyon programında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı için adı geçen Haşim Kılıç'a, Çevik Bir'in akıbetini hatırlattı.

İşler'den Haşim Kılıç'a Çevik Bir hatırlatması
İşler'den Haşim Kılıç'a Çevik Bir hatırlatması
GİRİŞ 30.04.2014 17:20 GÜNCELLEME 30.04.2014 17:20

İşler "Bir Anayasa Mahkemesi Başkanının cübbesiyle bu şekilde, açık bir şekilde ülkenin Başbakanını hedef alan bazı göndermelerde bulunması, ifadelerde bulunması doğrusu çok yadırgandı, toplumun büyük bir kesimi tarafından yadırgandı. Ama yine hani düşmanımın düşmanı dostum kabilinden birileri tarafından da alkışlandı. Ben aslında Haşim Kılıç hep Türkiye'de yıllardır olumlu bir şekilde anılan bir şahsiyetti. Kendisi toplum tarafından sevilen, verdiği kararlarla, oylarla sevilen bir şahsiyetti. Ve bu sene de önümüzdeki yıl dönümüne zaten süresi bitmiş olacak, bu son konuşmasıydı, finaldi. Ben diyorum ki; Haşim Kılıç'a bu final hiç yakışmadı, böyle olmamalıydı diyorum."dedi.

"BİR" PROGRAMLA BİTTİ

İşler, Cumhurbaşkanınını halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, "Bir defa öncelikleri ilkeleri çok iyi koymak lazım ve siyaseti de iyi okumak lazım. Biraz önce de söyledik, doğrudan halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı'nın siyasetin içerisinden gelmesi gerekiyor. Artık o eski dönem kapandı. Benim itirazımda buraya.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sivilin ne anlama geldiğini de tam net olarak bilmiyor herhalde, karıştırıyor orada. Yani siyasetçilerin hepsi sivildir aynı zamanda. Bir asker vardır, bir sivil vardır. Ama sivil bir cumhurbaşkanı olsun dedi. Kastettiği siyaset dışından bir cumhurbaşkanı olsun. Benim de işte itirazım ona, siyaset dışından neden? Yani siyaset bu kadar kötüyse niye yapıyor Sayın Kılıçdaroğlu, bu soruyu sormamız lazım.28 Şubat süreci yaşandı, o zamanlar 28 Şubat'ın dirayetli komutanı, generali Çevik Bir'in de öyle bir hevesi oldu. Yanlış hatırlamıyorsam Can Dündar'la bir programda mı, bir programda iş bitmişti. Hatırlıyor musunuz, bir soru soruldu, vermiş olduğu bir cevapta bitti."hatırlatmasında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!