Tekin: Çok ciddi çalışmalarımız var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak konuştu.

Tekin: Çok ciddi çalışmalarımız var
Tekin: Çok ciddi çalışmalarımız var
GİRİŞ 03.05.2014 16:50 GÜNCELLEME 03.05.2014 16:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, 76 milyon yurttaşımızın güvencesi olabilecek, demokrasi ve özgürlükler kısıtlandığında kendisini kalkan edebilecek bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyaç var. Bu doğrultuda çok ciddi çalışmalarımız var. Türkiye merak etmesin, Türkiye'ye yakışır bir cumhurbaşkanı gelecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun amcası Arslan Karabulut'un Tunceli'deki cenaze törenine katılan Tekin, törenin ardından basın mensuplarının, cumhurbaşkanlığı seçimi ve gündeme ilişkin bazı konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüşmesini hatırlatması üzerine Tekin, "Gül'le mi görüşür, Ahmet'le mi, Mehmet'le mi görüşür ama Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda (cumhurbaşkanlığı seçimi) çok ciddi bir çalışma içerisindedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin son dönemde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle, demokrasi ve özgürlük konusunda hassasiyeti olan bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı olduğunu belirten Tekin, "Sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, 76 milyon yurttaşımızın güvencesi olabilecek, demokrasi ve özgürlükler kısıtlandığında kendisini kalkan edebilecek bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyaç var. Bu doğrultuda çok ciddi bir çalışmalarımız var. Türkiye merak etmesin, Türkiye'ye yakışır bir cumhurbaşkanı gelecektir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, çözüm süreciyle ilgili soru üzerine, barış sürecinin mutlaka devam etmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Barışın hukuksal altyapısı oturtulmadan sadece 3 cümleyle barış sürecinin devam etmesi mümkün değildir. En basit örneği, yüzde 10 seçim barajının bile indirilmemesi, barış sürecine nasıl bir bakış olduğundan çok net bir şekilde gözüküyor. Her şeye rağmen tabii ki bu barış sürecinin yasal altyapısının da ivedilikle hayata geçmesi gerekiyor."

Tekin, bir soru üzerine, Dersim olaylarının tarihin en acı olaylarından biri olduğunu söyledi. CHP olarak 2011 seçimlerinden hemen sonra bu konuda kanun teklifi verdiklerini hatırlatan Tekin, "Bütün arşivlerin açılıp, kamuoyunun vicdanını rahatlatabilecek ne varsa Türkiye'nin bu meselelerle ilgili yüzleşmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Tekin, "Dersim meselesi, Türkiye'nin en önemli meselelerinden biridir. Mutlak ve mutlak tarihimizle yüzleşmeliyiz" ifadesini kullandı.

"Dersim isminin iadesi için bir çabanız olacak mı?" sorusu üzerine Tekin, bu konuda CHP'li bazı milletvekillerince kanun teklifi verildiğini hatırlatarak, konu gündeme geldiği zaman sonuna kadar sahip çıkacaklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    klas. Bu chp liler de zerre kadar akıl yok. Tek bildikleri demokrasi özgürlükler. Esas kendileri demokrasi ve özgürlüklerin önünde. Aynaya bakmaya yüzleri yokki. Sizin begenilecek bir yüzünüz var mı ki..vatadaş olarak sizden tiksindik. Biz anlamıyoruz bu milletin siyasi partisimisi oluyorsunuz, yoksa Alman milletinin siyasi partisimi oluyorsunuz biraz çelişki var. Her türlü hainliğin odak noktası olarak sizden kısaca CACIK olmaz
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    SAHİ CİDDİ Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ.. Benim CHP tarihinde gördüğün en ciddi çalışma son yerel seçimlerde Pensilvanyalıya teslim olup onun talimatları ile MHP'yi rezil etmesi ile kendinin de ne mal olduğunu ortaya dökmesiydi. CHP'den daha fazla ciddiyet beklemek saflık olur.
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    KİMİN ÇALIŞMASI. Gürsel çok ciddi bir çalışma yapıyoruz demiş ya! Hatta 76 milyonun kabul edeceği bir Cumhurbaşkanı çalışması imiş. Yüzde 26 ile 76 milyona hitap edecek bir Cumhur başkanı çıkarmak öyle kolay iş değil. Hatta mucize olur. Sizin mucizeniz olsa olsa Ecevit gibi ithal Derviş getirip Cumhurbaşkanı yapmak olur ama artık onuda yapamazsınız. Çünkü Cumhurbaşkanını Cumhurun kendisi seçecek. yüzde 26'lık CHP oyu yetmeyecek.
    Cevapla
  • mert keser 9 yıl önce Şikayet Et
    halk sizi ciddiye almiyor ki :). nasil olacak o gürselcik.Halk zaten sececegi cumhurbaşkanını şimdiden baş taci yapti.siz keyfinizi bozmayin aman ...RTE cumhurbaskani ahanda burdan yaziyorum ---------------- bide cizeyim :))
    Cevapla
  • Mlym 59 9 yıl önce Şikayet Et
    TEKİN EFENDİİİ ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALARINIZ SİZİN OLSUN. Milletin Merak Ettiği Bir Şey Yok. Millet Kendisine Yakışan Kendisini Temsil Edecek Başkanını FERASET' LE BASİRET LE Seçmesini Çok İyi Bilir Sen Adayını Göster Gerisine Karışma Millete Akıl Vermeye Kalkma Millet Neyin Doğru Neyin Yanlış Olduğunu Bilir......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar