PKK'lı Bayık'tan çok sert HDP tepkisi

PKK'nın Kandil'deki bir numarası olan Cemil Bayık, BDP'li vekillerin HDP'ye geçmesini eleştiren çevrelere sert tepki gösterdi.

PKK'lı Bayık'tan çok sert HDP tepkisi
PKK'lı Bayık'tan çok sert HDP tepkisi
GİRİŞ 09.05.2014 12:49 GÜNCELLEME 09.05.2014 12:49

Kandil'de bulunan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, BDP'li vekillerin HDP'ye geçmesini eleştiren çevrelere sert tepki göstererek, "Sırtında yumurta kefesi olmayanlar bol keseden konuşuyorlar. HDP'ye itiraz eden bazı Kürtlerin kaygısı Kürtlerin özgür ve demokratik yaşama kavuşması değildir. Bazı Kürtler, Kürt sorununun çözümü nasıl yakınlaşır kaygısı taşıma yerine, milletvekili ya da belediye başkanı olmaları sınırlanır gibi bir kaygıyla hareket ediyorlar" dedi.

'DEMOKRASİ GELİŞMEDEN KÜRT SORUNU ÇÖZÜLEMEZ'

Türkiye'deki demokrasi güçleriyle, Kürtlerin demokrasi ve özgürlük mücadelesi birikiminin ortaklaştırılmasına olumsuz yaklaşılmasının anlaşılır gibi olmadığını kaydeden Cemil Bayık, şöyle dedi:

"Kürt sorununu çözme anlayışı gelişmeden Türkiye'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi gelişmeden de Kürt sorunu çözülemez. Eğer bu ilişki doğruysa, bu iki demokrasi kaynağını birleştirmek kadar doğru ve doğal bir şey olamaz. HDP hem Türkiye'nin devrimci demokratik hareketini güçlendirecek, hem de Kürt devrimci demokratik hareketini. Bu da Türkiye'yi demokratikleştirip Kürtleri özgürleştirecektir. HDP projesine olumsuz yaklaşanlar, yaratacağı bu tür sonuçlarla ilgili değiller. Türkiye'de ya devlet yönlendirmesi ya da solun dar grupçu anlayışıyla HDP'ye olumsuz yaklaşıyorlar. Bazı Kürtler ise 'Kürt sorununun çözümü nasıl yakınlaşır' kaygısı taşıma yerine, milletvekili ya da belediye başkanı olmaları sınırlanır gibi bir kaygıyla hareket ediyorlar. Kürt Özgürlük Hareketi mücadeleyi başarıya götürmek istiyor. Sırtında yumurta kefesi olmayanlar bol keseden konuşuyorlar. HDP'ye itiraz eden bazı Kürtlerin kaygısı Kürtlerin özgür ve demokratik yaşama kavuşması değildir. Ya bilinçsizce bu duruma düşüyorlar ya da böyle kaygıları olmayanlar tarafından yönlendiriliyorlar."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!