Loğoğlu: Feyzioğlu saygısızlık yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını eleştirdi.

GİRİŞ 11.05.2014 12:09 GÜNCELLEME 11.05.2014 12:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Başkent Kulisi programın sunucusu Mehmet Acet'in bugünkü konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu oldu. Loğoğlu, programda Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşma sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermesini de değerlendirdi. Olayın çok üzücü bir durum olduğunu belirtti.

FEYZİOĞLU SAYGISIZLIK ETTİ

Loğoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Danıştay'daki olay çok üzücü bir tablo. Orada sorumlu tek bir kişi değil. Orada Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ın ve Feyzioğlu'nun ayrı ayrı artıları ve eksileri var. Feyzioğlu, bakımından artı ifade özgürlüğü bağlamında konuşabilir. Ama her yerde her şey söylenir mi? hayır o da doğru değil. Feyzioğlu'nun diğer bir artısı Allah'tan Başbakan'ın sert çıkışına karşı sakin davrandı. Ama Feyzioğlu, kendisine verilen zamandan çok daha uzun konuştu. Böyle ortamlarda size ne kadar zaman verildiyse o kadar süre konuşup o ortama saygı göstermek zorundasınız. Bunu çok ama çok aşarak saygısızlık etti. Orada herkesin bir programı vardı. Daha önemlisi, Feyzioğlu bir siyasi konuşma yapıyor algısı yarattı. Kılıçdaroğlu, orada konuşsa daha yumuşak daha yargı bağımsızlığını vurgulayan bir konuşma yapardı. Ortama uygun bir konuşma yapardı. Orası siyasi bir kürsü değil. Orası bir hukuk kürsüsü. Dolayısı ile Feyzioğlu'nun yaptığı yanlıştı. Asıl yanlış burada."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • güçlü türkiyem 9 yıl önce Şikayet Et
    yargının siyasete bulaştığının kanıtı. Sen işine bak yargıda 100 binlerce lerce çözülmemiş dosyalar var.?bilimsel çalışıp şartları ve çalışanlarına ne yenilik getirdin onu konuş işin bu Siyaseti bırak gandi yapsın yoksa ismin tahtaya yazılır.
    Cevapla
  • nurettin gül 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre bu olayların iç yüzü... Bu ve buna benzer hadislerin altında PAHA biçilmez hayırlar saklı olduğunu his ediyorum..Zira Bu millet genel seçimlerde bütün partiler bir araya gelsin ve yeni bir Anayasa yapsın diye rey kullandı,olmadı ve niyetler belli oldu,Şimdi ise kaderi ilahi belkide bir bütün olarak bir tarafa meyil etmek ve bu noktada ittifak etmek için bazı şeyleri vesile yapıyor...Zira sancının son demleri,onun için birazcık acı ve pahalı geçecek bir süreç...Rabbim İnşallah pahalıya mal etmez..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor