Köşk seçimi için iki önemli görüşme

Köşk adaylığında önemli gelişme! Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde 21 Mayıs çarşamba günü Çankaya Köşkü'nde iki önemli görüşme yapılacak.

Köşk seçimi için iki önemli görüşme
Köşk seçimi için iki önemli görüşme
GİRİŞ 21.05.2014 09:03 GÜNCELLEME 21.05.2014 09:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce üzerinde uzlaşma sağlanabilecek cumhurbaşkanı adayı için temas trafiği başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşecek. Gül, daha sonra ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci çerçevesinde kritik bir boyut kazanan 5. istişare görüşmesini yapacak.

30 Mart'taki yerel seçimin ardından Türkiye'nin gündemine, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi girdi. Gül ile Erdoğan'ın seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı adaylığı istişare süreci çerçevesindeki ilk görüşmesi, 10 Nisan'da saat 18.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın ikinci görüşmesi de, 24 Nisan'da saat 18.30'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Erdoğan, 23 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var, kısmen bu görüşmeyi de belki görüşeceğiz ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak" demişti.

Afyon toplantısı öncesi görüşme

Ak Parti'nin geleneksel olarak düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yıllardır Kızılcahamam Asya Termal Oteli'nde yapılıyordu. Ancak cemaat ile yaşanan gerilim nedeniyle bu otelde toplantı yapılmama kararı alındı. Ak Parti'nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ele alınacağı toplantısı, 9-11 Mayıs tarihleri arasında afyonkarahisar'da yapıldı. Bu toplantının ardından yapılan değerlendirmelere göre; Gül ile Erdoğan'ın görüşmesinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir karar oluşturulabileceği dile getiriliyordu.

Gül ile Erdoğan, bu çerçevede iki görüşmeyi, devlet günü geleneği çerçevesinde perşembe günü yapmıştı. 3. görüşme de 1 Mayıs'ta yapıldı. Regaip Kandili gecesi yapılan 3. görüşme, Çankaya Köşkü yerine Gül'ün konutunda yemekli olarak saat 19.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın, istişare süreci çerçevesindeki 4. görüşmesi, 8 Mayıs'ta Çankaya Köşkü'nde saat 19.00'da yapıldı. Erdoğan'ın, Afyon'daki istişare toplantısı öncesinde Gül ile görüşmesi ayrı bir anlam kazanmıştı.

Önce Bahçeli sonra Erdoğan...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için başlattığı temas turunu sürdürüyor. Bahçeli, geçen hafta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yaptığı ziyaretin ardından 20 Maysı'ta 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüştü. Bahçeli, 21 Mayıs'ta da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek. Gül, 15.00'deki bu görüşmenin ardından saat 19.00'da Başbakan Erdoğan ile görüşecek. Bu görüşmede, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunulması bekleniyor. Ayrıca Gül'ün Soma olayı ve Bahçeli ile yapacağı görüşmenin ardından Erdoğan ile görüşecek olması kulislerde bu görüşmeye farklı bir anlam yüklenmesine neden oldu.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Evel ALLAH ikisinden biri Çankayaya çıkacak !. kimle konuştuysam öyle diyor !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...